Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Sigma EF-500 super

Yo
    Wczoraj doszla do mnie paczuszka z sigma, nie mam instrukcji, a nigdy wczesniej lampy blyskowej nie mialem.
    Praca w trybie TTL jest dla mnie zrozumiala, lecz za chiny nie moge poprawnie wyzwlic blysk w trybie sterowanym. Lampa blyska, tylko ze na zdjeciach tego nie widac, foto wyglada tak samo jak po zrobieniu zdjecia z wbudowana lampa, bez zewnetrzenej, pomimo blysku obu lamp.
    Wyglada to tak, jka by aparat robil zdjecie chwile przed, lub po blysku.
    Moze trzeba ustawic cos w aparacie? hmm

Pomozcie mi prosze, bo nie daje rady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    Yo
    Wczoraj doszla do mnie paczuszka z sigma, nie mam instrukcji, a nigdy wczesniej lampy blyskowej nie mialem.
    Praca w trybie TTL jest dla mnie zrozumiala, lecz za chiny nie moge poprawnie wyzwlic blysk w trybie sterowanym. Lampa blyska, tylko ze na zdjeciach tego nie widac, foto wyglada tak samo jak po zrobieniu zdjecia z wbudowana lampa, bez zewnetrzenej, pomimo blysku obu lamp.
    Wyglada to tak, jka by aparat robil zdjecie chwile przed, lub po blysku.
    Moze trzeba ustawic cos w aparacie? hmm

Pomozcie mi prosze, bo nie daje rady
    wbudowaną na manual, w tym momęcie wyzwalasz swoją sigmę przed błyskiem kontrolnym i stąd nie ma efektu. Druga możliwość to użycie CLS'a. Poszukaj w archiwum bo zakładałem jakiś czas temu wątek w którym zdaje sie Gawronek bardzo ładnie wytłumaczył jak zmusić ef-500 super do działania w tym trybie...
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

Moc lampy!!!! Jeśli ustawisz lampę na max moc i jest ona blisko to nie będzie tego widać!!! musisz zmniejszyć moc lampy. Lub odsunąć ją dalej.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Jacku M, a czy ja bym mógł poprosić o instrukcję do Superki? O ile masz instrukcję do lampy pod nikona, bo jakąś starszą pod Sigmę mam. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
    Pozdrawiam, Krzysiek
    Nikon D200, S 24-70DG, S 70-300 APO DG Macro, N 50 1.8, N 18-55, Vivitar 70-210 S1, S EF-500 DG Super, itd...

Domyślnie

Instrukcja do Super bedzie podobna jak do DG ST? A moze masz tez do DG ST? W kazdymbadz razie zostawię mail [email protected]
    5DII+15mm+24L+35L+851.8+135L+580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    Moc lampy!!!! Jeśli ustawisz lampę na max moc i jest ona blisko to nie będzie tego widać!!! musisz zmniejszyć moc lampy. Lub odsunąć ją dalej.
    Możesz nieco bardziej wyjaśnić, tą rewolucyjną teorię ?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Uprawnienia umieszczania postów