PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Moravia

RobertSoul
11-01-2012, 20:49
Za nim mnie zjedziecie za to zdjęcie, a dokładnie za wiele nie dociągnieć
z mojej strony począwszy od ostrości (a raczej jej braku) oraz dziwnych kolorach,
to chciałem Wam tylko powiedzieć, że tak zapamiętałem to miejsce i od momentu
kiedy zrzuciłem zdjęcia na twardy dysk, było ono moim "spełnieniem" tej krótkiej wędrówki
po jakże magicznej krainie. Tym zdjęciem chcę zakończyć jesienną serię zdjęć z Moraw
z ubiegłego roku. Dziękując jednemu z użytkowników tego Forum
(tak Paweł mam tu na myśli Ciebie ;) ) dedykuję Ci to zdjęcie oraz dziękuję za
poświęcony czas - mam nadzieję, że będzie to skutkowało i będą z tego efekty. Pozdrawiam!!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img97.imageshack.us/img97/1456/moravia.jpg)

harb
11-01-2012, 20:54
Ponieważ dane mi było obcować z tą krainą choć ja nie maiłem aż tyle szczęścia, gdyż mnie ominęło światło po prostu nie trafiłem na nie jednak wiem jak tam jest fotograficznie pięknie.

Ty ładnie je wykorzystałeś, w bdb kadrze, i dobrej kolorystyce - podoba mnie się ta praca :)

maniak666
11-01-2012, 20:55
Kadrowo widzi mi sie niezmiernie, o kolorach nic nie powiem ze wzgledu na to " cos" na czym to ogladam, a ow brak ostrosci( przypadkowy, czy zamierzony), takie a nie inne swiatlo(fajne) i ogolnie to jak nam podales ten obrazek we mnie budzi jak najlepsze odczucia. Podoba sie!

RobertSoul
11-01-2012, 21:02
Z tą ostrością to jest tak, że za bardzo mi się ręcę trzęsły, do tego maksymalna ogniskowa + brak VR zrobiło swoje ;)

maniak666
11-01-2012, 21:07
Z tą ostrością to jest tak, że za bardzo mi się ręcę trzęsły, do tego maksymalna ogniskowa + brak VR zrobiło swoje ;)

VR % czasem pomaga. Spytaj niektorych chirurgow:mrgreen:
A poza tym to"swoje" robi w pewnym sensie te fote.
Zyleta zabilaby klimacior tu panujacy

PABLOOK
11-01-2012, 21:26
A pięknie dziękuję za dedyk :).
Morawki piękne są, nawet jak światełka brakuje ;).
Ja w każdym bądź razie wspaniale tam wypoczywam. Niby człowiek biega od rana do wieczorka po różnych miejscówkach, łapie światło i kadry, a i tak wieczorem wypoczęty choć zmęczony jest ;).
Miejsce i okoliczności znane mi, tylko pticy gdziesik furknęły z kadru ;):mrgreen:.
Ostrość jak dla jest w porządku, gdyż jak niejednokrotnie już podkreślałem lubię polne na miękko podane ;).
Co do kolorków to wydaje mi się, że lekkie ocieplenie górnej części a szczególnie LG może przynieść ciekawy efekt ;).
No i może kapkę ciemniej górą.
Dzięki jeszcze raz za dedykację i wspólny plenerek :).

P.S. A co do VR % to Andrzej ma sporo racji. Jakby tak porządnie się przyłożyć, to zmemłał by z ręki ;):mrgreen:.

harb
11-01-2012, 21:29
Tak, Paweł słusznie dodał o uwagę o lekkim przyciemnieniu :)

jarekf34
11-01-2012, 21:36
Z tą ostrością to jest tak, że za bardzo mi się ręcę trzęsły
No i chyba dobrze bo wydaje mi się coś, że ostrzej podane nie było by tak fajne. Podoba mi się :)

RobertSoul
12-01-2012, 09:59
Tak, Paweł słusznie dodał o uwagę o lekkim przyciemnieniu :)

W takim razie przyciemnimy deczko zdjęcie wraz z % ;)

dominikpl72
12-01-2012, 10:36
Brak ostrości dobrze współgra ze sposobem obróbki ("wyprane" kolory) i w połączeniu z dobrym kadrem tworzy klimat tego zdjęcia.
Gdyby było idealnie ostre - to było by tylko kolejnym powtórzeniem tematu podawanego choćny tu na forum wiele razy.
Tak jak jest - ma urok indywidualności.
Co do wstępnego komentarza autora - chyba masz zbyt dużo skrupułów RobercieSoul :)

Nikonozaur
12-01-2012, 11:39
Ty tu się nie tłumacz, jak dla mnie piękna robótka. Wyrazisty PD płynnie przechodzi w "rozmarzony" LG, co bardzo mi się podoba. No, może delikatnie przyciemniłbym tamtejsze drzewka, ale naprawdę delikatnie. ;)

ALF
12-01-2012, 14:36
[CENTER][B]Za nim mnie zjedziecie za to zdjęcie, a dokładnie za wiele nie dociągnieć
z mojej strony począwszy od ostrości (a raczej jej braku) oraz dziwnych kolorach

Pieprzysz jak potłuczony. Świetny kadr, światło, miękkości, detale... wcale się nie dziwię, że Tobie się spodobało :)
Tylko dlaczego nas nie doceniasz? ;)

RobertSoul
12-01-2012, 14:44
Pieprzysz jak potłuczony. .........................Tylko dlaczego nas nie doceniasz? ;)

Lubię pieprzyć 8):twisted: ... potrawy ;)
Doceniam Alf, każdego z osobna bo każdy rzuci coś swojego, oryginalnego ;) Pozdrawiam i dzięki za pozostawione komentarze ;)

JaroPienza
12-01-2012, 15:01
No i obrazek na ścianę. Wydrukuj sobie na płótnie ,a zmienisz zdanie z tą "ostrością". Wygląda jak namalowane pędzlem mistrzyni Natury :) ,a to też sztuka.

RobertSoul
12-01-2012, 19:28
No i obrazek na ścianę. Wydrukuj sobie na płótnie ,a zmienisz zdanie z tą "ostrością". Wygląda jak namalowane pędzlem mistrzyni Natury :) ,a to też sztuka.

A chyba wydrukuję dla ciekawości i zobaczę jak to będzie wyglądało ! Dzięki ;)

ART69
12-01-2012, 19:44
Fajnie skomponowałeś ten kadr :-) a i obróbkę szlifujesz :-)

pitbul60
12-01-2012, 19:57
Piekna fota, na dluzej mnie zatrzymala, a i moja pani byla zachwycona .Pozdr

Hoobie
12-01-2012, 21:28
Bardzo dobra fotografia: kadr, kolor i miękkość jak najbardziej na miejscu :)