Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Moravia

Domyślnie Moravia

Za nim mnie zjedziecie za to zdjęcie, a dokładnie za wiele nie dociągnieć
    z mojej strony począwszy od ostrości (a raczej jej braku) oraz dziwnych kolorach,
    to chciałem Wam tylko powiedzieć, że tak zapamiętałem to miejsce i od momentu
    kiedy zrzuciłem zdjęcia na twardy dysk, było ono moim "spełnieniem" tej krótkiej wędrówki
    po jakże magicznej krainie. Tym zdjęciem chcę zakończyć jesienną serię zdjęć z Moraw
    z ubiegłego roku. Dziękując jednemu z użytkowników tego Forum
    (tak Paweł mam tu na myśli Ciebie ) dedykuję Ci to zdjęcie oraz dziękuję za
    poświęcony czas - mam nadzieję, że będzie to skutkowało i będą z tego efekty. Pozdrawiam!!

Domyślnie

Ponieważ dane mi było obcować z tą krainą choć ja nie maiłem aż tyle szczęścia, gdyż mnie ominęło światło po prostu nie trafiłem na nie jednak wiem jak tam jest fotograficznie pięknie.

Ty ładnie je wykorzystałeś, w bdb kadrze, i dobrej kolorystyce - podoba mnie się ta praca

maniak666
    Gość

Domyślnie

Kadrowo widzi mi sie niezmiernie, o kolorach nic nie powiem ze wzgledu na to " cos" na czym to ogladam, a ow brak ostrosci( przypadkowy, czy zamierzony), takie a nie inne swiatlo(fajne) i ogolnie to jak nam podales ten obrazek we mnie budzi jak najlepsze odczucia. Podoba sie!

Domyślnie

Z tą ostrością to jest tak, że za bardzo mi się ręcę trzęsły, do tego maksymalna ogniskowa + brak VR zrobiło swoje

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertSoul Zobacz posta
    Z tą ostrością to jest tak, że za bardzo mi się ręcę trzęsły, do tego maksymalna ogniskowa + brak VR zrobiło swoje
    VR % czasem pomaga. Spytaj niektorych chirurgow
    A poza tym to"swoje" robi w pewnym sensie te fote.
    Zyleta zabilaby klimacior tu panujacy

Domyślnie

A pięknie dziękuję za dedyk .
    Morawki piękne są, nawet jak światełka brakuje .
    Ja w każdym bądź razie wspaniale tam wypoczywam. Niby człowiek biega od rana do wieczorka po różnych miejscówkach, łapie światło i kadry, a i tak wieczorem wypoczęty choć zmęczony jest .
    Miejsce i okoliczności znane mi, tylko pticy gdziesik furknęły z kadru .
    Ostrość jak dla jest w porządku, gdyż jak niejednokrotnie już podkreślałem lubię polne na miękko podane .
    Co do kolorków to wydaje mi się, że lekkie ocieplenie górnej części a szczególnie LG może przynieść ciekawy efekt .
    No i może kapkę ciemniej górą.
    Dzięki jeszcze raz za dedykację i wspólny plenerek .

P.S. A co do VR % to Andrzej ma sporo racji. Jakby tak porządnie się przyłożyć, to zmemłał by z ręki .

Domyślnie

Tak, Paweł słusznie dodał o uwagę o lekkim przyciemnieniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertSoul Zobacz posta
    Z tą ostrością to jest tak, że za bardzo mi się ręcę trzęsły
    No i chyba dobrze bo wydaje mi się coś, że ostrzej podane nie było by tak fajne. Podoba mi się
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Tak, Paweł słusznie dodał o uwagę o lekkim przyciemnieniu
    W takim razie przyciemnimy deczko zdjęcie wraz z %

Domyślnie

Brak ostrości dobrze współgra ze sposobem obróbki ("wyprane" kolory) i w połączeniu z dobrym kadrem tworzy klimat tego zdjęcia.
    Gdyby było idealnie ostre - to było by tylko kolejnym powtórzeniem tematu podawanego choćny tu na forum wiele razy.
    Tak jak jest - ma urok indywidualności.
    Co do wstępnego komentarza autora - chyba masz zbyt dużo skrupułów RobercieSoul
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów