PDA

Zobacz pełną wersję : Torba dla niewiasty na D5000

pipol
06-01-2012, 20:34
Chciałem zakupić torbę nie za dużą dla eleganckiej niewiasty co by tam zmieściła D5000+18-200 oraz lampkę błyskową i ewentualnie drugie szkiełko. Fajnie by było aby miała nie nazbyt fotograficzny wygląd i nie była zbyt wielka i ciężka. Wpadło mi w oko coś takiego ...

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hama-aha-130-slr-scroll.html

Nie wiem jak się to coś sprawuje i jak wygląda na żywo, a nie mam okazji nigdzie obejrzeć. A tu dowiedziałem się jeszcze że pojawiły się plany zakupu jasnego tele (Sigmy 70-200) i mój wybór wydaje mi się że będzie za mały...

Trafiłem jeszcze na taką MEKKO wydaje się pojemniejsza ale wiem z doświadczenia że MEKKO są dość ciężkawe....

http://allegro.pl/nieduza-mekko-tech-t10-szybki-dostep-dyskrecja-i2023005084.html

Jakieś pomysły...?

astramus
06-01-2012, 23:06
Z tego co się orientuje to torby CRUMPLER mają design nie wskazujący na sprzęt foto. Warto przejrzeć produkty na allegro. Co do tego D5k + 18-200 na pewno jakieś zgrabne znajdziesz ale co do 70-200 ? Hmm tu już może być mały problem z mniejszą i lżejszą torbą. Co do tych CRUMPLER'ów to niestety nie mam pojęcia jakie jest ich wykonanie i wytrzymałość. Niby dożywotnia gwarancja ale wszyscy wiedza jak to jest. Lepiej pomacać i wiedzieć co się bierze.

y0ddh4
06-01-2012, 23:31
Myślę, że ta torba spełni Twoje oczekiwania: http://allegro.pl/lowepro-classified-140-aw-5d-d700-a55-d90-550-i2029385945.html - jedyna wada to cena, ale myślę, że warto :-)

doktor
07-01-2012, 00:06
Crumplery są bardzo dobre jeśli chodzi o jakość. Używam, polecam są nie do zdarcia. Przy tym projekty są ciekawe i torby oryginalne. Jeśli torba ma być dla kobiety to polecam Crumplera. Jak wiadomo kobiety zmienne są, ale nie spotkałem takiej co chciałaby nosić brzydką torbę. Jeśli to nie prezent, to może warto zapytać czy jej się*podoba?

pipol
07-01-2012, 00:44
Niestety prezent... ;)

astramus
07-01-2012, 00:55
No to już musisz zdać się na jej gust widziany Twoimi oczyma. Jeśli dobrze ją znasz, popatrzysz trochę jak "się nosi" to na pewno nie bedzie problemu z wyborem. A jest w czym wybierać.

pipol
07-01-2012, 01:40
Dzięki za namiar na CRUMPLER'y. Wygląda to ciekawie...

astramus
08-01-2012, 18:43
Daj znać co wybrałaś, czy się spodobała torba. Wizualnie oczywiście, bo o część praktyczną pewnie zadbasz ty.

pipol
09-01-2012, 00:13
Drążę w temacie CRUMPLER'ów bo spory wybór jest i jestem prawie zdecydowany...
Wróciła też w rozważaniach Hama Aha 130 SLR (Ciekawe wzory... takie dla kobiet). Co prawda mniejsza
ale planowana Sigma 70-200 skurczyła się ostatnio do 24-70....
Jak coś wybiorę i dotrze to niezwłocznie dam znać i się podzielę wrażeniami...

bumik
11-01-2012, 06:48
Jestem posiadaczem Hama 130-tki, powiem szczerze ze design dobry ale spodziewalem sie czegos bardziej pakownego...
Posiadam d7k + 18-105 + sb600 wszystko wchodzi idelalnie w torbe....ale nie ma miejsca na drugi obiektyw, wiec jezeli nie potrzebujesz torby na wiecej niz 1 obiektyw to polecam, jesli chcesz upchac wiecej to raczej szukaj czegos innego.

krzysiekn
11-01-2012, 08:13
nawet jak to prezent,to możesz delikatnie wypytać, która torba "bardzo ,bardzo ewentualnie " podoba się.potem pokażesz jej dziesięć innych toreb.na końcu jakieś ciuchy i zamotasz biedną" kobitkę " na amen. u mnie to działa.:evil:

pipol
11-01-2012, 18:40
Po lekkim wybadaniu sprawy zamówiłem CRUMPLER'a jak tylko dotrze to podzielę się wrażeniami.

astramus
11-01-2012, 19:22
No i super. Daj znać jaka reakcja kobiety jak i Twoja :D

emte
12-01-2012, 12:45
jesli ma nie wygladac na fotograficzną to moga byc ThinkTanki:
http://ttfoto.pl/torby-na-ramie-o_c_165_1.html

astramus
12-01-2012, 15:30
jesli ma nie wygladac na fotograficzną to moga byc ThinkTanki:
http://ttfoto.pl/torby-na-ramie-o_c_165_1.html

Jak widać wyżej, decyzja już zapadła a torba została zamówiona, więc twoja wiadomość jest trochę bezcelowa. Swoją drogą, to ceny na tym "ttfoto" otwierają oczy...

pipol
15-01-2012, 04:23
No i torebki dotarły. Napisałem torebki w liczbie mnogiej bo zamówiłem dwie. Jedną dla wspomnianej niewiasty a drugą dla siebie bo nie miałem nic małego i sensownego do wypadów „na miasto”. I tak dla koleżanki zamówiłem Crumpler CF-EU02 ( zaprojektowana przez Crumpler‘a wspólnie z Nikonem) a dla siebie Crumpler 6 Million Dollar. Jakie wrażenia? W Crumpler CF-EU02 (mimo wrażenia dość małej) udało mi się spokojnie zapakować body D300 z gripem i obiektywem o gabarytach Sigmy 105 + drugi obiektyw tej wielkości + lampa SB800. Pozostało jeszcze miejsce w kieszonce na różne duperelki typu karty pamięci, filterek... Crumpler 6 Million Dollar jest wyraźnie pojemniejszy. Mieści body D700 z gripem i 24-70 + AFS 80-200 + sb800 + duperelki w kieszonkach... Wykonanie obydwóch staranne. Jak się spiszą w boju zobaczymy.
Wrażenia koleżanki... nie wiem jak to zrobiła bo tajemnica ścisła a zgadła że dostanie torbę...
Wyglądała na zadowoloną. Zapakowała swój sprzęt i z zadowoleniem stwierdziła że jest jeszcze miejsce na puderniczkę ... ;)

doktor
15-01-2012, 12:18
Wyglądała na zadowoloną. Zapakowała swój sprzęt i z zadowoleniem stwierdziła że jest jeszcze miejsce na puderniczkę ...
Bo ty kupujesz torbę na aparat, a ona ma torebkę, w której jeszcze aparat się zmieścił

astramus
15-01-2012, 15:17
No to gratulujemy wyboru no i mamy nadzieje, że torby będą się dobrze sprawiały. Po wypowiedzi obdarowanej niewiasty wnioskuję, że zakup był strzałem w dziesiątkę.
Pozdrawiam.

AnnaR
16-01-2012, 03:13
Torebeczka to strzał w dziesiątkę! Mieszczą się wszystkie drobiazgi plus aparat i lampa ;)
Już się sprawdziła w akcji.
Pipol - dziękuję Ci, świetny facet z Ciebie
a pozostałym również za pomoc mojemu darczyńcy :)
Pozdrawiam - Niewiasta

doktor
16-01-2012, 13:19
Wrażenia koleżanki... nie wiem jak to zrobiła bo tajemnica ścisła a zgadła że dostanie torbę...
Hmm, jak ona zgadła? Jak to się mogło wydarzyć? Chyba one (niewiasty) sprytniejsze są niż męski rodzaj sądzi :-)

emte
17-01-2012, 12:21
Swoją drogą, to ceny na tym "ttfoto" otwierają oczy...

czlowieku, czy Ty jestes "naganiaczem" Crumplera??? calkiem mozliwe, bo dystrybutor Crumplera tez jest z Poznania jak Ty.
a jesli chodzi o ceny to na pewno beda wyzsze od Crumplera bo TT to marka skierowana do profesjonalistow a nie do efekciarzy. Jedni przy wyborze kieruja sie ceną inni jakością. Moze ceny faktycznie otworzyky Ci oczy, ze "tanio i dobrze to tylko w Biedronce"... albo w Lidlu czy Erze, nie pamietam juz dokladnie...

clusca
17-01-2012, 12:47
Wprawdzie torba już kupiona, ale może temat komuś jeszcze pomoże w wyborze. Jak ma być damska, to może któraś z takich http://www.epiphaniebags.com/#/shop/ lub takich http://kellymoorebag.com/ :)
Autor wątku zawsze może sprezentować niewieście drugą ;)

bognik
17-01-2012, 12:54
Wprawdzie torba już kupiona, ale może temat komuś jeszcze pomoże w wyborze. Jak ma być damska, to może któraś z takich http://www.epiphaniebags.com/#/shop/ lub takich http://kellymoorebag.com/ :)
Autor wątku zawsze może sprezentować niewieście drugą ;)
Ale świetne!!! Ja chcę, ja :D

Erie
17-01-2012, 13:16
czlowieku, czy Ty jestes "naganiaczem" Crumplera??? calkiem mozliwe, bo dystrybutor Crumplera tez jest z Poznania jak Ty.
a jesli chodzi o ceny to na pewno beda wyzsze od Crumplera bo TT to marka skierowana do profesjonalistow a nie do efekciarzy. Jedni przy wyborze kieruja sie ceną inni jakością. Moze ceny faktycznie otworzyky Ci oczy, ze "tanio i dobrze to tylko w Biedronce"... albo w Lidlu czy Erze, nie pamietam juz dokladnie...

emte raczej ty jesteś naganiaczem na TT, bo większość Twoich postów jest własnie o TT, więc przynajmniej nie baw się w hipokryzję

astramus
17-01-2012, 13:53

widzę że masz jakiś problem, ale z nim to musisz już sobie sam poradzić. Osobiście preferuje inne firmy produkujące torby oraz plecaki i wbrew pozorom nie jestem dystrybutorem crumplera którego swoją drogą bym nie kupił.
Pozdrawiam i życzę powodzenia Panu powyżej.

emte
17-01-2012, 15:20
widzę że masz jakiś problem, ale z nim to musisz już sobie sam poradzić. Osobiście preferuje inne firmy produkujące torby oraz plecaki i wbrew pozorom nie jestem dystrybutorem crumplera którego swoją drogą bym nie kupił.
Pozdrawiam i życzę powodzenia Panu powyżej.
nie, nie mam zadnego problemu. Pomyslalem tylko ze Ty masz masz problem z ceną... ale widac wszystko ok...

MakeBelieve
21-01-2012, 19:50
Mogę się podłączyć pod wątek? Potrzebuję zmieścić d90+55-300+T17-50+ ew. za jakiś czas helios. I do tego jakieś pierdółki typu portfel, picie itp. Fajnie by było gdyby była kieszeń na laptopa, ale niekoneicznie. Raczej torba chyba.. Do 100 zł najchętniej, mógłby ktoś coś polecić?

ryszkut
26-01-2012, 01:39
może nie do 100zł ale jak damska to może vuitton (witąąą) albo jakaś prada ?
kobieta i tak zmieści wszystko czego potrzebuje do tego co ma ;) somehow...