PDA

Zobacz pełną wersję : Ustawienia D80

arekwro
02-01-2012, 21:35
Witam serdecznie
Mam gorącą prośbę do posiadaczy D80, kiedy zrobię zdjęcie czegoś bardzo jasnego to na wyświetlaczy ten element miga mi na czarno wszystko jest ok jak w prowadzę do komputera tylko w aparacie to miga raz na biało a raz czarno i nie wiem gdzie mogę to usunąć- skorygować, jestem początkujący, dostałem aparat w prezencie bez instrukcji . Sprzęt jest używany ale w bardzo dobrej kondycji. Z góry dziękuje za pomoc

drdln
02-01-2012, 21:42
W ten sposób aparat pokazuje Ci obszary przepalone na zdjęciu - czyli takie, w których nie zapisała się żadna informacja o szczegółach, nie można nic z nich wyciągnąć przy obróbce (czyli czysta biel). Jest to normalne, staraj się, żeby takich obszarów było na zdjęciach jak najmniej, najlepiej w ogóle.

Semati
02-01-2012, 21:42
Z tego co pamiętam to jest informacja o przepaleniach na zdjęciu....

Daj na PW maila to podeśle instrukcje w pdf.. gdzieś mam...

bognik
02-01-2012, 21:45
Na LCD migają prześwietlone obszary. Pokręć pokrętłem przy podglądzie to przestanie migać ;)

arekwro
02-01-2012, 21:51
To co tak będzie zawsze mrugać, miałem do tej pory zwykły aparat cyfrowy i nigdy nie mrugało . A zdjęcia też były przepalone, a to na trynie automat też tak robi .
Semati dzięki za propozycję instrukcji właśnie ściągam z netu, tylko przeglądałem ją i nic tam nie znalazłem na ten temat wczytam się dokładnie .

puciek
02-01-2012, 21:58
Żeby zmienić tryb wyświetlania informacji na LCD musisz albo wcisnąć strzałkę w górę/ w dół albo pokręcić pokrętłem przednim.

arekwro
02-01-2012, 21:58
Dzięki Bognik, masz u mnie browara