Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Ustawienia D80

Domyślnie Ustawienia D80

Witam serdecznie
    Mam gorącą prośbę do posiadaczy D80, kiedy zrobię zdjęcie czegoś bardzo jasnego to na wyświetlaczy ten element miga mi na czarno wszystko jest ok jak w prowadzę do komputera tylko w aparacie to miga raz na biało a raz czarno i nie wiem gdzie mogę to usunąć- skorygować, jestem początkujący, dostałem aparat w prezencie bez instrukcji . Sprzęt jest używany ale w bardzo dobrej kondycji. Z góry dziękuje za pomoc

Domyślnie

W ten sposób aparat pokazuje Ci obszary przepalone na zdjęciu - czyli takie, w których nie zapisała się żadna informacja o szczegółach, nie można nic z nich wyciągnąć przy obróbce (czyli czysta biel). Jest to normalne, staraj się, żeby takich obszarów było na zdjęciach jak najmniej, najlepiej w ogóle.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Z tego co pamiętam to jest informacja o przepaleniach na zdjęciu....

Daj na PW maila to podeśle instrukcje w pdf.. gdzieś mam...
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Na LCD migają prześwietlone obszary. Pokręć pokrętłem przy podglądzie to przestanie migać
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

To co tak będzie zawsze mrugać, miałem do tej pory zwykły aparat cyfrowy i nigdy nie mrugało . A zdjęcia też były przepalone, a to na trynie automat też tak robi .
    Semati dzięki za propozycję instrukcji właśnie ściągam z netu, tylko przeglądałem ją i nic tam nie znalazłem na ten temat wczytam się dokładnie .

Domyślnie

Żeby zmienić tryb wyświetlania informacji na LCD musisz albo wcisnąć strzałkę w górę/ w dół albo pokręcić pokrętłem przednim.

Domyślnie

Dzięki Bognik, masz u mnie browara

Uprawnienia umieszczania postów