Zobacz pełną wersję : D-70 soft PL
Witam pięknie wszystkich. Gdzie można zdobyć (zassać) soft PL do Nikona D-70.
Mado
Chodzi Ci o polskie menu w aparacie? Obawiam sie, ze nie ma do Twojego modelu firmware'u z polskim jezykiem.
Nigdzie.
Można ewentualnie udać się osobiście do kolegi "josoko" z symbolicznym browarem. A on zrobi mały upgrade.
Chodzi Ci o polskie menu w aparacie? Obawiam sie, ze nie ma do Twojego modelu firmware'u z polskim jezykiem.
Jest.
Pl - Menu do D70 .. .:O pierwsze slysze .. co to za przerobka kto ja robil ... i czy wszystko zostalo zprzelozone na Pl ..?
Jeżeli piszecie, że nigdzie to dlaczego podają na stronce Nikon Klub Polska że jest?
mado
Jeżeli piszecie, że nigdzie to dlaczego podają na stronce Nikon Klub Polska że jest?
mado
A czytasz trochę, czy tylko piszesz?
Soft taki istnieje. Zrobił go "josoko" i z tego co wiem udostępniał go bez problemu, każdemu chętnemu. Warunek jest jeden. Idziesz z puszką i cała operacja jest wykonana na miejscu.
Nie miałem bladego pojęcia, że tylko josoko ma patent na ten soft. Niestety długo bym musiał do niego iść. W takiej sytuacji poddaję się. Dziki za odpowiedź.
Mado
Nie miałem bladego pojęcia, że tylko josoko ma patent na ten soft. Niestety długo bym musiał do niego iść. W takiej sytuacji poddaję się. Dziki za odpowiedź.
Mado
Skoro go zdjełał, to i patent ma. Zawsze możesz skorzystać z jakiegoś środka transportu, josoko nie bedzie się gniewał że nie przyszedłeś piechotą :)
Jest.
aha, czyli nieoficjalny :) Nie wiedzialem...
Ja jestem chetny na eksperymenty ze swoja puszka D70 (lub to co z niej zostalo)!
Ciekawy jestem jak wyglada Pl menu w D70 ;-) hehe D:
Czy trzeba orac puszke ...?
Czy wystarczy zmiana samego softu ...
Czy ktos testowal juz .. (czy po zmianie aparat nie zawiesza sie ..??)
szymony a jak daleko jest do josoko?
Z każdego miejsca w Polsce tak samo daleko :)
Zapraszam na najbliższe warsztaty w Łodzi.
Hmm,bez urazy,ale co tam tłumaczyć?:) to bardzo proste menu...
A ja mam pytanie: josoko udało ci się "wydłubać" firmware z puchy czy jakimś innym sposobem zmieniasz napisy w menu ? Pytam ponieważ chodzi mi od jakiegoś czasu po głowie kilka popraweczek w D50 tylko, że nie mam pojęcia jak zdobyć firmware do tego modelu. (rozumuję tak: jak już się opanuje zgrywanie i wgrywanie firmware to można przystapić do dalszych eksperymentów i próbować "złamać kod" panów inżynierów z Nikona).
przeciez pl mozna wgrac samemu tak jak firmware 2.0- jakis czas temu nawet ktos z forum mi przeslal polskie firmware
MYSZ--- bo my kochamy język Polski i chemy go w naszych puszkach...
Nie zawsze jest tak, że jak ktoś chce coś po Polsku to jest głupi i nie zna innych języków. Ja mam angielski bdb a i tam wgrałem sobie PL i śmigam na PL!!!;)
a po co wam w aparacie pl ?? - kurde przecierz obsługa jest taka intuicyjna i dziecko z podstawówki dało by rade poruszać sie po menu w nikonie :) - NIKON rulez :D
koka nie qmam jak to po co ... dlaczego mam miec EN jak moge miec PL ... JESTEM POLAKIEM chce po polskiemu ^^ ;-)
Władca Pixeli
24-02-2007, 03:56
A ja mam pytanie: josoko udało ci się "wydłubać" firmware z puchy czy jakimś innym sposobem zmieniasz napisy w menu ? Pytam ponieważ chodzi mi od jakiegoś czasu po głowie kilka popraweczek w D50 tylko, że nie mam pojęcia jak zdobyć firmware do tego modelu. (rozumuję tak: jak już się opanuje zgrywanie i wgrywanie firmware to można przystapić do dalszych eksperymentów i próbować "złamać kod" panów inżynierów z Nikona).
Przy D70 z netu ściągniesz ver 2.0.
Otwierasz zbiór B, póżniej tylko HEX edytor i zmieniasz nazwy z angielskiego na polski.
Niestety pomyła może drogo kosztować.
z tego co pamietam stare dyskusje - to musi sie zgadzać ilość liter w porównaniu do zastępowanej wersji językowej.
Tak właśnie myślałem, ale rozwialiście moje nadzieje, ze dorwę firmware do D50, albo jakoś go z puchy wydłubię, bo z tego co piszecie wynika, że josoko poprostu przerobił firmware dostepny na stronie nikona. Zostawię sobie jednak ostatnią iskierkę nadzieji i poczekam na ustosunkowanie się do tego pytania samego josoko.
Gaszę tę iskierkę :(
Przerabiałem oczywiście aktualizację.
josoko - nie wziąłbyś na tapetę D200? większość menu jest przetłumaczone - bo d80 ma chyba w 90% to samo, a tam jest polska wersja.
Roboty jest 2 razy więcej niż w D70. Przyglądałem się już.
A te tłumaczenia z D80 miejscami są dalekie od doskonałości. :???:
No i potrzebna byłaby puszka testowa :)
Poprzednio ćwiczyłem na swojej. Brrrr.
koka nie qmam jak to po co ... dlaczego mam miec EN jak moge miec PL ... JESTEM POLAKIEM chce po polskiemu ^^ ;-)
No moze i tak
ale poki nie ma oryginalnego od nikona , lepiej nie grzebac w TYM co DOBRZE DZIALA :D - nikon nikon i jeszcze raz nikon :D
Drogi josoko skoro jedynym warunkiem wgrania softu PL jest pojawienie się u Ciebie to może byś wziął byś pod uwagę uciążliwości z tym związane i puścił w sieć oprogramowanie. I tak wszyscy posiadacze D-70 będą pamiętać o Twoich zasługach w tym temacie. Ja osobiście wychwalał będę Ciebie po wszystkich odpustach.
mado
Drogi mado,
osiąganie celu bez odrobiny wysiłku nie sprawia przyjemności. :)
A zbyt duża rzesza wielbicieli potrafi być uciążliwa.:?
Piwa MU ^^ nalac ;-) to udostepni hehe ;-)
mado Czy z Bełchatowa do Łodzi jest kilka parseków czy co? Bez przesady na warsztaty ludzie z kresów potrafią przybyć i nie narzekają.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20146
A te tłumaczenia z D80 miejscami są dalekie od doskonałości. :???:
Sądziłem, że soft 1.01 wniesie poprawę literówek i przede wszystkim normalność tłumaczenia w niektórych helpach ? Rozwaliło mnie tłumaczenie optymalizacji dla dużych czułości. Nie mam teraz aparatu żeby zacytować...ale porażka straszna.