Zobacz pełną wersję : Problem z baterią Coolpix P7000
Witam
W czym rzecz? Chcę dokupić dodatkową baterię do P7000 niezależnego producenta z Chin. Byłem w dwóch sklepach w Łodzi i zaskoczenie. Ze wszystkich podanych mi baterii żadna nie działała, nawet po 3 godzinach ładowania. Aparat ich nie widzi. Na oryginale jest OK. W czym rzecz?
Pozdrawiam
Tomasz
a jaki masz firmware? zdaje sie ze byl post na forum ze po upgrade do v. 1.2 dzialaja tylko oryginalne akumulatory
pozdrawiam
Szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem. Właśnie uaktualniłem do v 1.2 z v 1.1
Nie da się tego jakoś obejść?
Nie ma nikt doświadczenia? Sam nie moge dojść do ładu. Znalazłem coś takiego:
Akumulator NIKON EN-EL14 1030 mAh
- można go ładować w oryginalnej ładowarce
- nie posiada efektu pamięci
- posiada najnowszy CHIP
UWAGA: akumulator współpracuje tylko z Nikonem Coolpix P7000
Czy ten chip może cos pomóc?
nie musisz pisac posta pod postem, jak ktos bedzie wiedzial - odpowie
wspomniany 'chip' nie pomoze w niczym a wprost przeciwnie, takie jego zadanie zeby po skomunikowaniu
sie z firmware hardwaru hehe ; ) zablokowal nieoryginalny wyrob, kazdy producent chroni swoje zrodla dochodu, ot co
znalazlem jeden temat na forum 'dpreview z podobnym problemem, user napisal mail do Nikona i otrzymal odpowiedz
ze firmware v. 1.2 nie ingeruje w dzialanie baterii oraz ze nie ma mozliwosci przeprowadzenia downgrade
pomimo to zainstalowal ponownie v. 1.1 i cieszy sie mozliwoscia uzywania baterii za 5 GBP zamiast za 50 GPB
innych informacji nie znalazlem, zatem dzis pewnie masz 2 wyjscia: oryginalny akku lub v. 1.1
Szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem.
to nie jedyne miejsce gdzie mozesz znalezc odpowiedz na swoje pytania : )
pozdrawiam
Duże dzięki za konkrety. To, że pisałem raz po raz, to tylko rozszerzyłem pytanie.
Wgranie z powrotem v. 1.1 to tylko zwykła instalacja, czy są dodatkowe kruczki?
Nie cieszy mnie ten fakt, bo zmiany w nowym v 1.2 są znaczące.
pozdrawiam
Tomasz
Szukam i jestem nadal zainteresowany. Zapytałem jedną z firm oferującą niby najnowszy chip.
Pytanie:
Czy oferowany akumulator NIKON COOLPIX EN-EL14 NOWY CHIP P7000 bedzie dzialal z aparatem firmware 1.2 bo z v 1.1 nie ma problemu.
Odpowiedź:
Takie akumulatory zamienniki dedykowane do P7000 El-Nl 14 nie dzialają.