Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Problem z baterią Coolpix P7000

Witam
    W czym rzecz? Chcę dokupić dodatkową baterię do P7000 niezależnego producenta z Chin. Byłem w dwóch sklepach w Łodzi i zaskoczenie. Ze wszystkich podanych mi baterii żadna nie działała, nawet po 3 godzinach ładowania. Aparat ich nie widzi. Na oryginale jest OK. W czym rzecz?
    Pozdrawiam
    Tomasz

Domyślnie

a jaki masz firmware? zdaje sie ze byl post na forum ze po upgrade do v. 1.2 dzialaja tylko oryginalne akumulatory

pozdrawiam
    |D70s
    |Fuji X10

Domyślnie

Szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem. Właśnie uaktualniłem do v 1.2 z v 1.1

Domyślnie

Nie da się tego jakoś obejść?

Domyślnie

Nie ma nikt doświadczenia? Sam nie moge dojść do ładu. Znalazłem coś takiego:

Akumulator NIKON EN-EL14 1030 mAh
    - można go ładować w oryginalnej ładowarce
    - nie posiada efektu pamięci
    - posiada najnowszy CHIP
    UWAGA: akumulator współpracuje tylko z Nikonem Coolpix P7000

Czy ten chip może cos pomóc?

Arrow

nie musisz pisac posta pod postem, jak ktos bedzie wiedzial - odpowie
    wspomniany 'chip' nie pomoze w niczym a wprost przeciwnie, takie jego zadanie zeby po skomunikowaniu
    sie z firmware hardwaru hehe ; ) zablokowal nieoryginalny wyrob, kazdy producent chroni swoje zrodla dochodu, ot co

znalazlem jeden temat na forum 'dpreview z podobnym problemem, user napisal mail do Nikona i otrzymal odpowiedz
    ze firmware v. 1.2 nie ingeruje w dzialanie baterii oraz ze nie ma mozliwosci przeprowadzenia downgrade
    pomimo to zainstalowal ponownie v. 1.1 i cieszy sie mozliwoscia uzywania baterii za 5 GBP zamiast za 50 GPB

innych informacji nie znalazlem, zatem dzis pewnie masz 2 wyjscia: oryginalny akku lub v. 1.1

Cytat Zamieszczone przez Tom321 Zobacz posta
    Szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem.
    to nie jedyne miejsce gdzie mozesz znalezc odpowiedz na swoje pytania : )

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez borge ; 30-12-2011 o 20:53
    |D70s
    |Fuji X10

Domyślnie

Duże dzięki za konkrety. To, że pisałem raz po raz, to tylko rozszerzyłem pytanie.
    Wgranie z powrotem v. 1.1 to tylko zwykła instalacja, czy są dodatkowe kruczki?
    Nie cieszy mnie ten fakt, bo zmiany w nowym v 1.2 są znaczące.
    pozdrawiam
    Tomasz

Domyślnie

Szukam i jestem nadal zainteresowany. Zapytałem jedną z firm oferującą niby najnowszy chip.

Pytanie:
    Czy oferowany akumulator NIKON COOLPIX EN-EL14 NOWY CHIP P7000 bedzie dzialal z aparatem firmware 1.2 bo z v 1.1 nie ma problemu.

Odpowiedź:
    Takie akumulatory zamienniki dedykowane do P7000 El-Nl 14 nie dzialają.

Uprawnienia umieszczania postów