PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Paula

haki
28-12-2011, 01:29
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img832.imageshack.us/img832/1589/dsc8746a.jpg)

morzon
28-12-2011, 02:23
Smerfastyczne tło :P

pilon
28-12-2011, 16:34
Niestety nie, to nie jest ani moda, ani glamour... No i wystający brzuch (przy takim wygięciu pleców to naturalne, więc trzeba modelkę pilnować, by wciągała brzuszek) plus penisoidalne wypełnienie portek... jeśli tak się usztywnia klapa rozporka, to podpinamy ją od wewnątrz agrafkami... Ciaśniej kadr, cięte nad kolanem i po czubku głowy, fota nieco większa - do maxa regulaminowego i będzie super :) Warsztat, światło ok!

m737
28-12-2011, 18:31
zdjęcie mi się nie podoba ...ale mam pytanie do przedmówcy - dlaczego cytuję "cięte nad kolanem i po czubku głowy" ?
wydaje mi się że w fashion photo jest jednak miejsce na całe nogi :)

autorowi zdjęcia radzę - najpierw dużo oglądaj , później staraj się kopiować pomysły robiąc podobne a przyjdzie i czas na kreację własną

www.bellazon.com , www.thefashionspot.com - kopalnia zdjęć fashion (oczywiście wcale nie znaczy że wszystkie są tam dobre)

pilon
28-12-2011, 20:57
dlaczego cytuję "cięte nad kolanem i po czubku głowy" ?
wydaje mi się że w fashion photo jest jednak miejsce na całe nogi :)

Ponieważ mówiłem o kadrze do tej pozy - nieprecyzyjnie się wyraziłem. Ręka jest w górze z układzie gestu a nie pozy, a gest jest tu nieuzasadniony, a buty są bardzo mocne. "Słaba" cienka ręka u góry, a "mocne" buty na dole - zakłóca to odbiór. Są dwa kontrastujące bieguny, wąska jasna góra i mocny, czarny, szeroki dół. Kradnie to odbiór środka, tego co pomiędzy... W modzie unika się takich cudów (chyba, że łagodzimy przestrzeń barwną przy pomocy jakiejś dominanty). A tu oczy latają - ręka-buty, ręka-buty, ręka-buty...

amirez
28-12-2011, 21:56
... A tu oczy latają - ręka-buty, ręka-buty, ręka-buty...
... sprawdziłem, latają - a trzeźwy dzisiaj jestem ;)
Fakt, buciska za dominantę robią.

m737
28-12-2011, 23:55
pilon - ok wszystko jasne , masz 100% racji :)

od siebie dodam - buty są fatalne , kompletne antyfashion , zamiast wydłużyć sylwetkę - skracają ją

Andrzej Max
29-12-2011, 09:32
Wszystko racja, mam wrażenie że autor miejsca w studiu ma o wiele za dużo... I tło CUDNE! (smerfastyczne! i to rozświetlenie punktowe! ;-) )

A może to plakat jakiś Samoobrony? Na pewno Paula a nie Renatka?

pilon
29-12-2011, 10:30
pilon - ok wszystko jasne , masz 100% racji :)

od siebie dodam - buty są fatalne , kompletne antyfashion , zamiast wydłużyć sylwetkę - skracają ją
Nigdy nie mam 100% racji i nigdy nie ufam sam sobie i własnym osądom :D

Buty są super, ale do póz siedzących, ze zgiętymi nogami itp i do jeszcze jakiegoś czarnego elementu ubioru...

haki
31-12-2011, 03:40
Cieszę się, że wątek jest odwiedzany i komentowany, niestety wszystkie zdjęcia mam w tej kreacji, postaram się niedługo o inną modelinę i bardziej ogarnięty strój, ta sesja to sesja spontaniczna by poćwiczyć jak się pracuje w studio. Wyszło jak wyszło.

Wszystko racja, mam wrażenie że autor miejsca w studiu ma o wiele za dużo... I tło CUDNE! (smerfastyczne! i to rozświetlenie punktowe! )

co masz na myśli?

batonMR
31-12-2011, 19:24
Bardzo proste i klasyczne. W takich zdjęciach modelka ma dużo trudniejsze zadanie. Wzrok się skupia tylko na niej, na jej pozie, ciuchach, dodatkach. Pod tym względem jest przeciętnie i nudno. Pozostałe kwestie ciężko oceniać, ponieważ jest bardzo minimalistycznie, aczkolwiek poprawnie. Pozdrawiam! ;)

m737
31-12-2011, 19:49
jeszcze wskazówka co do ciuchów do zdjęć - jeśli masz w pobliżu np Zara - kup cokolwiek - masz 30 dni na zwrot :)
warto nie urywać metek tylko chować tak aby nie było ich widać - panie przy zwrocie się nie krzywią wtedy ;)

Andrzej Max
02-01-2012, 00:16
Tło niebieskie - przy tej kolorystyce ubioru - dobre jest, lecz dla daltonisty.

haki
02-01-2012, 01:11
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img860.imageshack.us/img860/9472/dsc8810ii.jpg)

a co o tym sądzicie?