Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Aga 4
Kartofelinder
17-12-2011, 23:29
Witam wszystkich.
Pierwszy raz w życiu postanowiłem sprawdzić co niesie ze sobą użycie jakiegoś programu, który by nie był wywoływarką do rawów. Wylosowałem metodą kliknięcia z zamkniętymi oczami jedno zdjęcie z ostatniej sesyjki i wybór padł na GIMPa (bo za darmo ;) ). Poklikałem, pomazałem ... i dlatego zależy mi na Waszych uwagach również w tym zakresie.
Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/12/DSC_7836kopia-1.jpg
źródło (https://lh5.googleusercontent.com/-HwKy-I3CILA/Tu0HxPAXkMI/AAAAAAAADuU/vR85ZPWahwE/s800/DSC_7836kopia.jpg)
Dla mnie jako amatora, podoba się ;-)
Andrzej Max
20-12-2011, 18:57
GIMP - to taka darmowa niekomercyjna odmiana PS - różnice są minimalne - działają podobnie.
Widać że tło skutecznie wymazałeś.
A modelina bardzo fajna.
Kartofelinder
21-12-2011, 00:22
GIMP - to taka darmowa niekomercyjna odmiana PS - różnice są minimalne - działają podobnie.
Widać że tło skutecznie wymazałeś.
A modelina bardzo fajna.
Dzięki :) Pewnie do pewnego stopnia GIMP jest odpowiednim narzędziem dla kogoś wzbraniającego się przed większą ingerencją w obraz. Zawsze staram się zostawiać zdjęcia najbliżej stanu, w jakim zostały zarejestrowane więc wiele zaawansowanych funkcji PS jest mi najzwyczajniej w świecie zbędna.
P.S. Tło jest niedotknięte 8)
fotograf0
21-12-2011, 22:49
Mnie podoba się to zdjęcie...bardzo fajne
Andrzej Max
23-12-2011, 22:48
P.S. Tło jest niedotknięte 8)
Kurcze , a wygląda jak moje po wymazaniu całej meblościanki... :mrgreen:
A w GIMP-ie można niemal wszystko co w PS...
Jak chcę tylko dopasować wb czy jasność albo błędy optyki czy winietkę zrobić to programu RAW z aparatem dostarczonego używam. Albo Picasy...:wink:
PBmarkII
12-01-2012, 01:35
Bardzo wpadające w oko, kolorystyka przyjemna. Jedyne co bym zmienił to włosy :) jakiś większy nieład.
Co do wypowiedzi jacek.gold to dobrze że dodał do aktu. Akt to nie tylko jest gdy widać sutek czy dolną część narządów kobiecych. Na zdjęciu jedyne co jest widoczne z ubioru to część biustonosza lecz i on nie zakrywa dobrze piersi. Jak najbardziej zalicza się do aktu.
fota nie ma nic z aktu, nawet bielizny zbyt ładnie nie widać, więc nie kusi, a jak już focisz kolana, to pomagaj je układać modelce bardziej korzystnie .
Kartofelinder
12-01-2012, 11:18
fota nie ma nic z aktu, nawet bielizny zbyt ładnie nie widać, więc nie kusi, a jak już focisz kolana, to pomagaj je układać modelce bardziej korzystnie .
A to ciekawa uwaga. W jaki sposób kolana by wyglądały bardziej korzystnie? Oczywiście utrzymując prawą stronę bez zmian.
PBmarkII
17-01-2012, 03:18
No niestety ktoś przeniósł to do moda/glamour........... no to już wogóle trafnie... gratulacje teraz do aktu będzie się zaliczać tylko zdjęcia gdzie są w całości gołe cycki i tyłki albo nawet lepiej jak więcej. Przepraszam za słownictwo ale inaczej tego nazwać się nie da jeśli przenosicie to zdjęcie do takiego działu....
Przenieść do portretu? Tam to tez pasuje.
No bo do aktu to jednak nie. Nie zaliczajmy zdjęć w bieliźnie do aktu.
Radze także poznać definicję okreslenia "glamour". To zdjecie jednak jest bliżej glamour niż aktu.
PS - większość zdjęć z działu glamour ... nie jest zdjęciami glamour, ale beauty.
Kartofelinder
18-01-2012, 09:23
Koledzy, pogadajmy o zdjęciu ;) Skoro, jak widać, kwestia odpowiedniego działu nie jest jednoznaczna, gdzie ono się znajduje jest naprawdę wtórne - przynajmniej dla mnie.