PDA

Zobacz pełną wersję : Zoom Pack - Burton

Ptalsaw
13-12-2011, 14:24
Witam,

Po przejrzeniu wieeelu plecaków fotograficznych, przeczytaniu garstki opinii, które znalazłem w necie i pooglądaniu setek zdjęć w googlach bardzo spodobał mi się plecak burtona: Zoom Pack. Czemu?? Dużo miejsca na sprzęt foto (docelowo planuje zmieścić tam: body, 2 obiektywy i 2 lampy + wszystkie inne pierdoły jak zapasowe baterie, filtry itp), jest dodatkowa przegroda na sprzęt nie foto, miejsca jest wystarczająco (prawdopodobnie) na gogle + kurtkę, co mi bardzo odpowiada jest możliwość zaczepienia z tyłu plecaka deski snowboardowej (lub statywu - centralne mocowanie!). Plecak wydaje mi się solidny i wytrzymały a co za tym idzie aparat z resztą "zabawek" powinny przeżyć lekki upadek na plecy podczas zjazdu na desce (bo głównie do tego będę go potrzebował, ewentualnie jeszcze na spacery w górach zarówno latem jak i zimą ;) ). Fajną opcją są jeszcze pas biodrowy i "cyckowy", znacznie zwiększają one wygodę użytkowania :).

Ale teraz mam pytanie (głównie do użytkowników tego cuda) czy to co napisałem jest prawdą?? Całą swoją wiedzę jaką zgromadziłem na temat tego plecaka znalazłem w internecie, przeszukałem cały Wrocław aby namacalnie go wypróbować ale niestety jest w sklepach go brak :). A powracając do Zoom Packa to prawdopodobnie zapolowałbym na wersję 2010 gdyż ponieważ jest o niebo ładniejsza :). Zastanawiałem się jeszcze nad f-stop pack (również burton) ale wydaje mi się zbyt masywny, co jeszcze innego moglibyście mi polecić??

malita
13-12-2011, 15:54
który to już temat z kolei o plecakach, w przeciągu ostatniego i dalej aktywnego nie wyszedł nowy :-)
używaj przycisku szukaj, przeskanuj działy, to nie boli.

Ptalsaw
13-12-2011, 17:17
Działy przejrzałem duuużo wcześniej. Odpowiedzi na dręczące mnie pytania nie znalazłem. Chodzi mi o nowe modele tego plecaka, z szukajki udało mi się dorwać informacje o modelu z 2008... a ze zdjęć widzę, że rozplanowanie plecaka się zmieniło. Stąd moje pytania.

Bartek_902
13-12-2011, 18:14
Sam kiedyś myślałem o zoom packu ale nie podoba mi się patent z tym wkładem na sprzęt ,do przewozu sprzętu jest napewno ok ale w momencie gdy trzeba szybko wyciągnąć aparat czy zmienić szkło to raczej słabo to wygląda , słaby dostęp 2 suwaki i długi czas wydobycia.
Dlatego kupiłem tańszego i sprawdzanego lowepro flipside 400aw ,wiem ze nie jest tak ładny jak burton no ale ...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ptalsaw
13-12-2011, 18:50
Niestety flipside 400 AW odpada ze względu na brak dodatkowej komory. Co do czasu wydobycia sprzętu to nie potrzebuje aż tak ekspresowego wyciągania aparatu.

Ptalsaw
14-12-2011, 11:07
Nikt tego plecaczka nie posiada aby podzielić się doświadczeniem??

navigator_s9
30-12-2011, 01:06
trochę odświeżę wątek i dam małe info. otóż na supersklepie pojawił się Zoom Pack przeceniony o 170pln i obecnie jego cena wynosi 409pln. warto kupić bo taka okazja zdarza się raczej rzadko: https://supersklep.pl/i100709-plecak-burton-zoom-blotto-grey

mus
02-01-2012, 02:22
Jak ktoś chce mogę wysłać zaproszenie - będzie jeszcze 20zł rabatu 8-)

rasasi
18-01-2012, 23:15
Burton, dakine, w sumie jakościowo podobne firmy. Mam plecak dakine mission photo. Do komory foto z powodzeniem wchodzi mi: 2 lamy, d300 z podpiętym 70-200 2.8 z tulipanem i 3 obiektywy średniej wielkości. Poza tym z tyłu jest duża kieszeń w której można upakować naraz 3 wody 1,5l. Chcesz to mogę podesłać jakieś foty.

navigator_s9
08-02-2012, 22:24
Po miesiącu użytkowania polecam plecak Burtona. Na dzień dzisiejszy mieści mi się w nim D90, D700 z podpiętą 180tką f2.8 od Nikona, 50tka 1.8, 16stka od zenitara, Sb-28DX, 18-55 i zostaje jeszcze trochę miejsca na dołożenie jakiegoś małego szkiełka typu 35mm f2 itp. Bardzo wygodne paski do montowania statywu i super komory na baterie, kable i inne akcesoria. Polecam ;)