Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Smile Zoom Pack - Burton

Witam,

Po przejrzeniu wieeelu plecaków fotograficznych, przeczytaniu garstki opinii, które znalazłem w necie i pooglądaniu setek zdjęć w googlach bardzo spodobał mi się plecak burtona: Zoom Pack. Czemu?? Dużo miejsca na sprzęt foto (docelowo planuje zmieścić tam: body, 2 obiektywy i 2 lampy + wszystkie inne pierdoły jak zapasowe baterie, filtry itp), jest dodatkowa przegroda na sprzęt nie foto, miejsca jest wystarczająco (prawdopodobnie) na gogle + kurtkę, co mi bardzo odpowiada jest możliwość zaczepienia z tyłu plecaka deski snowboardowej (lub statywu - centralne mocowanie!). Plecak wydaje mi się solidny i wytrzymały a co za tym idzie aparat z resztą "zabawek" powinny przeżyć lekki upadek na plecy podczas zjazdu na desce (bo głównie do tego będę go potrzebował, ewentualnie jeszcze na spacery w górach zarówno latem jak i zimą ). Fajną opcją są jeszcze pas biodrowy i "cyckowy", znacznie zwiększają one wygodę użytkowania .

Ale teraz mam pytanie (głównie do użytkowników tego cuda) czy to co napisałem jest prawdą?? Całą swoją wiedzę jaką zgromadziłem na temat tego plecaka znalazłem w internecie, przeszukałem cały Wrocław aby namacalnie go wypróbować ale niestety jest w sklepach go brak . A powracając do Zoom Packa to prawdopodobnie zapolowałbym na wersję 2010 gdyż ponieważ jest o niebo ładniejsza . Zastanawiałem się jeszcze nad f-stop pack (również burton) ale wydaje mi się zbyt masywny, co jeszcze innego moglibyście mi polecić??

Domyślnie

który to już temat z kolei o plecakach, w przeciągu ostatniego i dalej aktywnego nie wyszedł nowy
    używaj przycisku szukaj, przeskanuj działy, to nie boli.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Działy przejrzałem duuużo wcześniej. Odpowiedzi na dręczące mnie pytania nie znalazłem. Chodzi mi o nowe modele tego plecaka, z szukajki udało mi się dorwać informacje o modelu z 2008... a ze zdjęć widzę, że rozplanowanie plecaka się zmieniło. Stąd moje pytania.

Domyślnie

Sam kiedyś myślałem o zoom packu ale nie podoba mi się patent z tym wkładem na sprzęt ,do przewozu sprzętu jest napewno ok ale w momencie gdy trzeba szybko wyciągnąć aparat czy zmienić szkło to raczej słabo to wygląda , słaby dostęp 2 suwaki i długi czas wydobycia.
    Dlatego kupiłem tańszego i sprawdzanego lowepro flipside 400aw ,wiem ze nie jest tak ładny jak burton no ale ...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Niestety flipside 400 AW odpada ze względu na brak dodatkowej komory. Co do czasu wydobycia sprzętu to nie potrzebuje aż tak ekspresowego wyciągania aparatu.

Domyślnie

Nikt tego plecaczka nie posiada aby podzielić się doświadczeniem??

Domyślnie

trochę odświeżę wątek i dam małe info. otóż na supersklepie pojawił się Zoom Pack przeceniony o 170pln i obecnie jego cena wynosi 409pln. warto kupić bo taka okazja zdarza się raczej rzadko: https://supersklep.pl/i100709-plecak...om-blotto-grey
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

Jak ktoś chce mogę wysłać zaproszenie - będzie jeszcze 20zł rabatu
    D90 | N18-105 | N50/1.8D
    Eizo s2243w

Domyślnie

Burton, dakine, w sumie jakościowo podobne firmy. Mam plecak dakine mission photo. Do komory foto z powodzeniem wchodzi mi: 2 lamy, d300 z podpiętym 70-200 2.8 z tulipanem i 3 obiektywy średniej wielkości. Poza tym z tyłu jest duża kieszeń w której można upakować naraz 3 wody 1,5l. Chcesz to mogę podesłać jakieś foty.
    Ostatnio edytowane przez rasasi ; 18-01-2012 o 23:19

Domyślnie

Po miesiącu użytkowania polecam plecak Burtona. Na dzień dzisiejszy mieści mi się w nim D90, D700 z podpiętą 180tką f2.8 od Nikona, 50tka 1.8, 16stka od zenitara, Sb-28DX, 18-55 i zostaje jeszcze trochę miejsca na dołożenie jakiegoś małego szkiełka typu 35mm f2 itp. Bardzo wygodne paski do montowania statywu i super komory na baterie, kable i inne akcesoria. Polecam
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Uprawnienia umieszczania postów