PDA

Zobacz pełną wersję : D80 wielki problem

ShreQ
20-11-2011, 14:49
Witam. Mam problem z moim body D80. Zaczeło się od tego, że pewnego dnia się nie włączył. Aparat oddałem do jednego z krakowskich serwisów. Po 3 dniach powiadomiono mnie, że jest gotowy do odbioru... Odebrałem, przyniosłem do domu, pakuje w niego aku i co i nic nadal to samo. Oddałem do reklamacji. po kolejnych 3 dniach oczekiwania pan w serwisie stwierdził, że nie jest w stanie tego naprawić. Na początku myślał, że są to problemy z zasilaniem, za drugim razem stwierdzi, że jest problem z płytą główną. I teraz moje pytanie do Was. Czy ktoś z Was orientuje się ile może kosztować naprawa tego cuda w Nikonie? Czy wogóle opłacalna jest naprawa?
Prosze o pomoc :)
Z góry dziękuję

Semati
20-11-2011, 14:55
A próbowałeś na innej baterii??

ShreQ
20-11-2011, 14:58
ah... próbowałem na wielu bateriach i nic... normalnie po włożeniu baterii na górnym wyświetlaczu pojawia się [3] totaj nawet tego nie ma...

ShreQ
20-11-2011, 22:40
Kurcze tylu to fachowców "od wszystkiego" rady dają jak nie trzeba a jak trzeba to cisza ...

hijax_pl
20-11-2011, 22:43
No cóż - jak na różnych akumulatorach się zachowuje tak samo to znaczy, że jednak coś z aparatem. Jakie koszty? trudno powiedzieć, bo większość forumowiczów zapewne nie pracuje w serwisie Nikona. I pewnie najprościej będzie zadzwonić na Postępu, albo wysłać do wyceny.