Zobacz pełną wersję : Konsola WII a PS3
Witam.
Mam dylemat :)
Otóż posiadam PS3 od jakiegoś czasu. Mam trzy córki 12 i 5 lat oraz trzecia która ma niecały rok.
Tą najmłodszą póki co wykluczam z tego tematu ale te dwie starsze już mogą grać. No i jest problem. Na PS3 na widziałem jakiejś fajnej gry dla 5 latki. Oczywiście dla 12 letniej dziewczynki już tytułów parę się znajdzie.
No i pomyślałem sobie o zakupie WII gdzie gry są zupełnie inne niż na PS3.
No ale czy to warto kupować mając już jedną konsolę ?
Koszt niby nieduży bo już za ok 400 zł można mieć fajny komplecik.
Może ktoś ma WII lub nawet obie i może się wypowiedzieć ??
Pozdrawiam
M.
darkmajin
18-11-2011, 11:41
dziwne pytanie jak będziesz jej używać to chyba warto?:> ,kupiłem wii dla jednej gry pograłem i oddałem kuzynowi ...mini gierki były nawet spoko, ale w tym wieku chciałbym trochę poważniejszych gier... z pewnością z córkami będziesz miał zabawę przednią, a to chyba warte każdych pieniążków, inna sprawa jak byś chciał xboxa i pleja też to przerabiałem tu by się można zastanawiać bo trochę dublujesz "zakres" :D wii to zabawka w ogóle inny typ grania..
dowiedz się tylko jakie gry chcesz kupić i co potrzeba żeby można było grać np we dwójkę na pewno wyjdzie więcej niż 400 ;)
Rafał_Sz
18-11-2011, 11:41
Jeśli tylko i wyłącznie dla dziewczynek to brałbym WII. Jeśli też trochę dla Ciebie, brałbym PS3. Ale w Twoim przypadku jednak chyba Nintendo...
Rafał_Sz
18-11-2011, 11:48
PS3 już mam :)
To kup im to, będą zachwycone. :)
O5STVq67Pq0
dla 5 latki raczej się nie nada jeszcze.
przynajmniej dla mojej :)
Jak masz taki duży zakres wiekowy, to pomyślałbym o zestawie XBOX + KINECT. Czyli lepsze połączenie PS3 i Wii...
darkmajin
18-11-2011, 13:04
...a co to za fanboy?, jak uważasz że granie na wirtualnej gitarze czy trzymanie niewidzialnej kierownicy bez możliwości naciskania pedałów itp jest lepsze to się mylisz kinect ma potencjał ale na pewno nie w grach, czemu Nintendo wypuściło nakładki na wiimota w kształcie paletki itp. zapewniam że dzięki temu kawałkowi plastiku gra się niebo lepiej..
miałem przerobionego xboxa,ps3 i wii ....xbox poleciał padło to jakich mało imo.. dobra odbiegłem od tematu..
kup wii dziewczyna 5 lat też ciągle nie będzie miała, a tak cała trójka się pobawi. :)
RobertMiernik
18-11-2011, 15:01
A może lepiej do istniejącej peeski dokupić mova?
Start party czy inne sports activy i EAowe tenisy, ping pongi, rzuty dyskiem, są całkiem fajne...
A i tata będzie się mógł w walce gladiatorów z kumplami po piwie zmierzyć...
Khihi... Mnie przy takich dyskusjach zawsze przypomina się ta reklama:
k73MQjL65vA
:mrgreen:
Sorki za OT. :-)
...a co to za fanboy?, jak uważasz że granie na wirtualnej gitarze czy trzymanie niewidzialnej kierownicy bez możliwości naciskania pedałów itp jest lepsze to się mylisz kinect ma potencjał ale na pewno nie w grach, czemu Nintendo wypuściło nakładki na wiimota w kształcie paletki itp. zapewniam że dzięki temu kawałkowi plastiku gra się niebo lepiej..
miałem przerobionego xboxa,ps3 i wii ....xbox poleciał padło to jakich mało imo.. dobra odbiegłem od tematu..
kup wii dziewczyna 5 lat też ciągle nie będzie miała, a tak cała trójka się pobawi. :)
Nie ma to jak zacząć z wysokiego C i od razu wyzywać od fanboyów... :|