Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Zwolnij...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/11/1277277-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new/1277277.jpg)
Renault Laguna vs Ford Transit
Bardzo dobry kadr, dający do myślenia, podoba mi się!
A... co tutaj się może podobać? Dywagacje na temat jakości kadru w przypadku tak smutnego zdjęcia są raczej przerażające.
Tu nie chodzi o jakosc zdjecia, tylko o kadr, który jak juz wspomniał SHOX!, daje do myslenia. Nie jest to wesoła sytuacja jak w wypadku bierze udział dziecko, ale może da kolejnym do zrozumienia, ze jadac z dziecmi trzeba uwazac.
Tu nie chodzi o jakosc zdjecia, tylko o kadr, który jak juz wspomniał SHOX!, daje do myslenia. Nie jest to wesoła sytuacja jak w wypadku bierze udział dziecko, ale może da kolejnym do zrozumienia, ze jadac z dziecmi trzeba uwazac.
... zawsze trzeba uważać. A pijanym kierowcom konfiskować pojazdy! I wysyłać "zaproszenie" na uroczyste zezłomowanie. Bez wyjątku - obojętnie czy to stary grat, czy nowy, niespłacony w banku Lexus!
jackrabbit
20-11-2011, 19:57
mi to wyglada na jakies pokazy OSP, w tle kibice, oddzieleni tasma.. jesli to byl prawdziwy wypadek to na taki nie wyglada przez co zdjecie traci troche
kamilkamien
20-11-2011, 22:19
Zdjęcie ciekawe jest!
Silnik wybebeszony, wrak w rowie a do okoła pełno szkła... Co do taśm i widowni, gdyby odgrodzone nie było wszyscy chodzili by gdzie się da a podczas wypadku zbiegowisko zbiera się moment!
Gratulje :)
No prawdziwa masakra. I ten misiek na szkle.
jackrabbit, zobacz na podpis pod zdjęciem: Renault Laguna vs Ford Transit. Taśmę pewnie rozwinęła policja żeby gapiów odsunąć. Zdjęcie oddaje dramatyzm wydarzeń i daje do myślenia. Bardzo dobry reportaż.
Aż mi się ciepło zrobiło :) Cieszę się, że podoba się Wam moje zdjęcie. Dla uzupełnienia tematu: to nie były ćwiczenia. Na zakręcie (ograniczenie do 70 km) renault laguna, którym kierował 18-latek z prawem jazdy od 3 miesięcy, jechał koło 110 km/h. Było, jak widać na zdjęciu, ślisko. Z drugiej strony fordem transitem jechała pielgrzymka - to był jakiś większy transit, jechało 19 osób. Wszyscy trafili do szpitala, największy uraz miał ksiądz z forda - złamanie nogi w udzie. Reszta siniaki, obdrapania itd. Młody z laguny wyszedł bez szwanku, jego samochód, jak widać, nie.
Dobrze, że nie było ofiar śmiertelnych, bo po zdjęciu można sądzić inaczej.
Szczerze mówiąc to był chyba jakiś cud. Kiedy moi znajomi z pogotowia przyjechali na miejsce, to przed transitem pielgrzymi różaniec odmawiali. Można nie wierzyć, ale to, że nikomu nic poważniejszego nic się nie stało, to niesamowite:)
Twoja fotografia powinna trafić na mały kalendarz który policja dawała by kierowcy po złapaniu go na wykroczeniu drogowym.
Bardzo dobry strzał, bardzo wymowny!
verdical
23-11-2011, 13:22
Takie fotki mówią więcej aniżeli niejedna gadająca mądra głowa w TV!
Dareczek
23-11-2011, 22:15
Twoja fotografia powinna trafić na mały kalendarz który policja dawała by kierowcy po złapaniu go na wykroczeniu drogowym.
Bardzo dobry pomysł.
A zdjęcie daje wiele do myślenia.