PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Światynia kiczu

franc
18-02-2007, 21:20
To moje pierwsze zdjęcie zamieszczone na forum. Sytuacja napotkana na spacerze.

1.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/02/f_kiczm_8e5c002-3.jpg
źródło (http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/7/2/18/f_kiczm_8e5c002.jpg)

lukaszMM
18-02-2007, 21:46
o kurcze

Cosnek
18-02-2007, 22:10
Widzialem kiedys podobne lalki powtykane w okno:) jak z horroru.Fajnie ze ktos ma pokrecone pomysly odbiegajace od myslenia szarego "kowalskiego" i widzi swiat po swojemu, do tego trzeba miec odwage szczegolnie w polsce.Pzdr

Lu_natyk
18-02-2007, 22:22
... super zdjęcie... mnie osobiście brakuje kawałka przestrzeni z prawej strony przy płotku... ale to moje odczucie...

Gratulacje...

pozdro

Megazordon
18-02-2007, 23:00
Można to jeszcze z innych perspektyw sfotografować, jak już zarys ogólny pokazałeś.

madmips
18-02-2007, 23:07
mogłeś wejść do środka i powiedzieć, ale dzieciaki Pani rosną ;)

fIlek
18-02-2007, 23:07
Fajnie podejrzane, ale właściciel(ka?) ogródka chyba "08"*

*08 - na orzeczeniu o stopniu niepełnosprawności oznacza chorobę psychiczną, czyli innymi słowy żółte papiery :)

D_Z_I_A_D_E_K
18-02-2007, 23:35
mogłeś wejść do środka i powiedzieć, ale dzieciaki Pani rosną ;)
no to się obeśmiałem, dobre :)

RomanZWrocławia
19-02-2007, 01:12
Franc moim zdaniem dostałeś szansę zrobienia interesującego reportażu.
Masz temat.
Myślę o człowieku, który zrobił ten ogródek.
Dla mnie to miejce jest jak pierwszy, wciągający rozdział nowej książki.
Chciałbym poznać kto ma tyle odwagi, uporu, dowcipu, szaleństwa, głupoty, przekory - i które z tych słów do tej historii daje się dopasować.

Ale zmień sposób myślenia, postaraj się poznać przyczyny, zrozumieć, wczuć się, a nie wydawać banalne, potoczne, nibyśmieszne oceny ......
Jeśli szukasz "Świątyni kiczu" - wybierz się do dzielnicy przystrzyżonych trawniczków z iglakami i spasionymi rotweilerami.
Przychodzi mi do głowy teraz postawa dziennikarska zmarłego Ryszarda Kapuścińskiego.
Dobrych zdjęć, dobrego reportażu nie zrobisz "zza płota"
Taki udaje się wtedy, gdy nie idziesz tam robić zdjęć, ale CHCIEĆ porozmawiać z człowiekiem.
Zabrzmi to zbyt górnolotnie, ale jeśli nie ma w Tobie takich intencji - daruj sobie.

Świat idzie do przodu dzięki outsiderom, "odbiegającym od normy", dziwakom, marzycielom, geniuszom - szaleńcom, artystom, wszystkim myślącym nieszablonowo.

Trafiłeś na jednego z nich.

Zdjęcia przyjdą same.

POZDRAWIAM

Megazordon
19-02-2007, 22:08
Franc moim zdaniem dostałeś szansę zrobienia interesującego reportażu.
Masz temat.
Myślę o człowieku, który zrobił ten ogródek.
Dla mnie to miejce jest jak pierwszy, wciągający rozdział nowej książki.
Chciałbym poznać kto ma tyle odwagi, uporu, dowcipu, szaleństwa, głupoty, przekory - i które z tych słów do tej historii daje się dopasować.

Ale zmień sposób myślenia, postaraj się poznać przyczyny, zrozumieć, wczuć się, a nie wydawać banalne, potoczne, nibyśmieszne oceny ......
Jeśli szukasz "Świątyni kiczu" - wybierz się do dzielnicy przystrzyżonych trawniczków z iglakami i spasionymi rotweilerami.
Przychodzi mi do głowy teraz postawa dziennikarska zmarłego Ryszarda Kapuścińskiego.
Dobrych zdjęć, dobrego reportażu nie zrobisz "zza płota"
Taki udaje się wtedy, gdy nie idziesz tam robić zdjęć, ale CHCIEĆ porozmawiać z człowiekiem.
Zabrzmi to zbyt górnolotnie, ale jeśli nie ma w Tobie takich intencji - daruj sobie.

Świat idzie do przodu dzięki outsiderom, "odbiegającym od normy", dziwakom, marzycielom, geniuszom - szaleńcom, artystom, wszystkim myślącym nieszablonowo.

Trafiłeś na jednego z nich.

Zdjęcia przyjdą same.

POZDRAWIAM

Słusznie prawisz.

Rurek
21-02-2007, 23:09
Zdjęcie fajne, podoba się mi podzielenie kadru na połowę kolorami ścian domów, kilka przealeń ale ok.
To tak jak w kraju wali się sypie się a w środku kolorowe marionetki i jest zajefajnie ( wg marionetek oczywiście )
pozdrawiam Artur

DonMaliniacco
22-02-2007, 16:00
A ja myslalem, ze zobacze tu zdjecia z jakiegos protestu zakonnic z Lichenia przeciwko zniesieniu celibatu dla ksiezy... :)

mziel
23-02-2007, 02:15
jeszcze tylko dmuchanej lali brakuje ;-)