PDA

Zobacz pełną wersję : imageshack zmienia kolory ??

Mały Bolo
08-06-2005, 19:03
Ostatnio wrzuciłem na imagesjack zdjęcie .. wrzucam na Wasze forum, a one zupełenie ma wyprane kolory ... szybko więc otwieram ten sam plik, tyle że z mojego komputera i widzę dwa róźne zdjęcia (jedno wyprane z brakiem kontrastu i nasycenia a drugie ładnie nasycone i z odpowiednim kontrastem) ... więc powtórzyłem czynność i załadowałem drugi raz to samo zdjęcie i efekt ten sam ...

Ktoś może spotkał się z czymś takim ? Czy może zaczyna brakować miejsca na imageshack i zaczynają formatować stratnie wrzucane fotografie .. chyba muszę się rozejrzeć za jakimś innym servem ..

Spróbuję wrzucić to samo zdjęcie na inny serwer i pokazać obydwa.

Al Bundy
08-06-2005, 22:01
Zmień przestrzeń na sRGB :mrgreen: i po problemie...

Mały Bolo
08-06-2005, 23:03
mam sRGB :? -> ale jaki to może mieć wpływ na "zbrudnienie" zdjęcia po załadowaniu na serwer ? na komputerze jest ok.

goldie
09-06-2005, 11:02
u mnie nie ma różnicy, wszystko jest okej a też sadzam zdjęcia na imageshack...

Al Bundy
09-06-2005, 12:30
mam sRGB :? -> ale jaki to może mieć wpływ na "zbrudnienie" zdjęcia po załadowaniu na serwer ? na komputerze jest ok.

Niekoniecznie masz sRGB. PSuj często pyta o profil kolorów przy otwarciu ale często też nie zapisuje go razem z obrazem (nie wiem czemu). Jedno jest pewne - zpisuj obraz poprzez opcję "zapisz dla web'a" a powinno być ok.

cybulski
09-06-2005, 22:06
dla pewności warto po prostu przekonwertować zawsze zdjęcie po obróbkach i zmniejszeniu na sRGB w szopie

Mały Bolo
09-06-2005, 23:18
faktycznie cos ztym przekonwertowywaniem było nie tak .. teraz jest okej ..
Dzięki za pomoc ...