Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pittsburgh, USA

Domyślnie imageshack zmienia kolory ??

Ostatnio wrzuciłem na imagesjack zdjęcie .. wrzucam na Wasze forum, a one zupełenie ma wyprane kolory ... szybko więc otwieram ten sam plik, tyle że z mojego komputera i widzę dwa róźne zdjęcia (jedno wyprane z brakiem kontrastu i nasycenia a drugie ładnie nasycone i z odpowiednim kontrastem) ... więc powtórzyłem czynność i załadowałem drugi raz to samo zdjęcie i efekt ten sam ...

Ktoś może spotkał się z czymś takim ? Czy może zaczyna brakować miejsca na imageshack i zaczynają formatować stratnie wrzucane fotografie .. chyba muszę się rozejrzeć za jakimś innym servem ..

Spróbuję wrzucić to samo zdjęcie na inny serwer i pokazać obydwa.
    Pozdrawiam Bolek

D7000+parę rzeczy

Domyślnie

Zmień przestrzeń na sRGB i po problemie...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pittsburgh, USA

Domyślnie

mam sRGB -> ale jaki to może mieć wpływ na "zbrudnienie" zdjęcia po załadowaniu na serwer ? na komputerze jest ok.
    Pozdrawiam Bolek

D7000+parę rzeczy

Domyślnie

u mnie nie ma różnicy, wszystko jest okej a też sadzam zdjęcia na imageshack...
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mały Bolo
    mam sRGB -> ale jaki to może mieć wpływ na "zbrudnienie" zdjęcia po załadowaniu na serwer ? na komputerze jest ok.
    Niekoniecznie masz sRGB. PSuj często pyta o profil kolorów przy otwarciu ale często też nie zapisuje go razem z obrazem (nie wiem czemu). Jedno jest pewne - zpisuj obraz poprzez opcję "zapisz dla web'a" a powinno być ok.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

dla pewności warto po prostu przekonwertować zawsze zdjęcie po obróbkach i zmniejszeniu na sRGB w szopie
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pittsburgh, USA

Domyślnie

faktycznie cos ztym przekonwertowywaniem było nie tak .. teraz jest okej ..
    Dzięki za pomoc ...
    Pozdrawiam Bolek

D7000+parę rzeczy

Uprawnienia umieszczania postów