PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka nagrywarka blu ray

manfred
30-10-2011, 12:32
Witam serdecznie zastanawiam się nad nagrywarką BR skłaniam sie ku zewnętrznej nagrywarce i póki co oscyluję wokół takiej SONY BD-5750H SLIM USB 2.0! ZASILANA Z USB. Głownie zamierzam nagrywać prezentację z PSP oraz archiwizować zdjęcia. Proszę o pomoc jaką wybrać czy stacjonarną czy przenośną. Docelowo muszę wymienić stacjonarne dvd Ferguson na Samsung BD-C6900.

w0j
31-10-2011, 21:29
nie wiem czy pomogę, ale powiem tylko, że też chciałem kupić nagrywarkę br, ale odpowiedzialem sobie na pytanie - ile na to chce wydac, ile razy bede nagrywal plyty br, czy bede mial duza wieksza jakosc, z jaka predkoscia chce zapisywac i czy chce miec wypalarke, w zamian za nagrywarke br kupilem extra nagrywarke dvd i jestem bardzo zadowolony, ale i tak rzadko korrzystam, pozdro

downunder
31-10-2011, 23:45
Zdecydowałem się na TAKĄ (http://www.redcoon.pl/B295803-Asus-BW-12D1S-U_Zewnętrzne-napędy-blu-ray) nagrywarkę. Dla mnie najważniejszy był fakt, że posiada interface USB 3.0 oraz przystępna cena. Nagrywarka dopiero zamówiona więc na ocenę przyjdzie czas. :)

KS
01-11-2011, 09:25
Polecam LiteOna iHBS122. Wsadź ją sobie, jak chcesz, do zewnętrznej obudowy z esata. Jakość tego sprzętu jest bardzo dobra, nagrywa z małą ilością błędów. Przetestowana na cdrinfo.pl. Taka 'pełnowymiarowa' nagrywarka będzie lepsza niż 'slim'.

manfred
01-11-2011, 09:38
Chyba jestem zdecydowany na trzy marki BD-REC Plextor PX-LB950UE USB 3.0 ESATA, Sony-Optiarc BDX-S500U, BD-REC LG BE12LU30 USB ZEWNĘTRZNA BOX. Najbardziej skłaniam się do tej ostatniej gdyż muszę jeszcze dokupić odtwarzacz wszystko czytający blu ray pod kino domowe.