PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana kolorystyki CS4

manfred
28-10-2011, 19:14
Witam serdecznie mam pytanie czy jest sposób aby zaznaczyć pewien kolor na zdjęciu np czerwony jakimś narzędziem w pewnym określonym miejscu a następnie zmienić jego barwę. Chodzi mo głownie o to aby zaznaczenie dotyczyło tylko i wyłącznie jednego kolory a nie kształtu.

GoOrange
28-10-2011, 19:25
Jest taka możliwość.

manfred
28-10-2011, 19:28
Dzięki za pomoc w sumie dla mnie zerowa ale Ty za to masz już jeden pkt w postach więcej. Pozdrawiam Cie serrdecznie

swider
28-10-2011, 20:38
Jest taka możliwość.
I to jest konkret! :lol:

Menu, klikasz w Select -> Color Range i zaznaczasz na obrazku interesujący Cię kolor, suwakiem regulujesz stopień dopasowania. :)

RobertMiernik
28-10-2011, 21:13
Po lewej na pasku narzędzi masz pędzelek, po kliknięciu prawym myszoklikiem będziesz miał opcje bodajże trzecia to zastępowanie kolorów. Sorrki, że nie dokładnie, ale z pamięci...

ekonet
28-10-2011, 23:59
Jest taka możliwość.

Dzięki za pomoc w sumie dla mnie zerowa ale Ty za to masz już jeden pkt w postach więcej. Pozdrawiam Cie serrdecznie
Cóż - zadałeś precyzyjne pytanie i dostałeś dokładną odpowiedź - zapoznaj się jeszcze raz ze swoim pytaniem, poniżej:

Witam serdecznie mam pytanie czy jest sposób aby zaznaczyć pewien kolor na zdjęciu np czerwony jakimś narzędziem w pewnym określonym miejscu a następnie zmienić jego barwę. Chodzi mo głownie o to aby zaznaczenie dotyczyło tylko i wyłącznie jednego kolory a nie kształtu.
Nie pytałeś, jaki to sposób, lecz jedynie - czy istnieje.
:)

manfred
29-10-2011, 00:03
ekonet wyszło na Twoje i przyznaję Ci rację. Dobrze, że są tutaj nieprecyzyjni forumowicze którzy mi pomogli i za to serdeczne dzięki
RobertMiernik wielokrotnie spoglądałem na ten pędzel echhhh serdeczne dzięki. swider nie pozostaje mi nic innego jak również z tego korzystać.a ja sie bawiłem piórkiem w zaznaczanie...

RobertMiernik
29-10-2011, 10:36
Nieprezycyjny mam na drugie ;P

robinhood
29-10-2011, 17:24
Jest też Image --> Adjustments --> Replace color.