Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Zmiana kolorystyki CS4

Witam serdecznie mam pytanie czy jest sposób aby zaznaczyć pewien kolor na zdjęciu np czerwony jakimś narzędziem w pewnym określonym miejscu a następnie zmienić jego barwę. Chodzi mo głownie o to aby zaznaczenie dotyczyło tylko i wyłącznie jednego kolory a nie kształtu.

Domyślnie

Jest taka możliwość.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dzięki za pomoc w sumie dla mnie zerowa ale Ty za to masz już jeden pkt w postach więcej. Pozdrawiam Cie serrdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Jest taka możliwość.
    I to jest konkret!

Menu, klikasz w Select -> Color Range i zaznaczasz na obrazku interesujący Cię kolor, suwakiem regulujesz stopień dopasowania.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Po lewej na pasku narzędzi masz pędzelek, po kliknięciu prawym myszoklikiem będziesz miał opcje bodajże trzecia to zastępowanie kolorów. Sorrki, że nie dokładnie, ale z pamięci...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Jest taka możliwość.
    Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Dzięki za pomoc w sumie dla mnie zerowa ale Ty za to masz już jeden pkt w postach więcej. Pozdrawiam Cie serrdecznie
    Cóż - zadałeś precyzyjne pytanie i dostałeś dokładną odpowiedź - zapoznaj się jeszcze raz ze swoim pytaniem, poniżej:
    Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Witam serdecznie mam pytanie czy jest sposób aby zaznaczyć pewien kolor na zdjęciu np czerwony jakimś narzędziem w pewnym określonym miejscu a następnie zmienić jego barwę. Chodzi mo głownie o to aby zaznaczenie dotyczyło tylko i wyłącznie jednego kolory a nie kształtu.
    Nie pytałeś, jaki to sposób, lecz jedynie - czy istnieje.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-10-2011 o 00:24
    Krzysztof Paszkiewicz

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

ekonet wyszło na Twoje i przyznaję Ci rację. Dobrze, że są tutaj nieprecyzyjni forumowicze którzy mi pomogli i za to serdeczne dzięki
    RobertMiernik wielokrotnie spoglądałem na ten pędzel echhhh serdeczne dzięki. swider nie pozostaje mi nic innego jak również z tego korzystać.a ja sie bawiłem piórkiem w zaznaczanie...
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 29-10-2011 o 00:14

Domyślnie

Jest też Image --> Adjustments --> Replace color.

Uprawnienia umieszczania postów