PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Femme Fatale

coroner
26-10-2011, 14:24
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://tomaszfaliszek.com/1/wp-content/gallery/fashion/femme.jpg)

morzon
26-10-2011, 15:25
Prawa ręka (a właściwie dłoń) dziwnie wyszła, tak raciczka. Ramiona też wydają mi się troszkę masywne w sotsunku do reszty.

Płatki wklejane?

remiksson
26-10-2011, 15:37
Zgodzę się z S4INT'em odnośnie prawej ręki. Poza tym te płatki róż na tle sukni wyglądaja dziwnie, w niektorych miejscach zaginają czasoprzestrzeń ;)

coroner
26-10-2011, 15:38
Płatki wklejane?

Broń Boże :)
Podwieszone, jedynie nitki usunięte.

batonMR
26-10-2011, 18:12
Fajny pomysł. ;) Samo zdjęcie jest średnie, nie ma czegoś co bym zapamiętał na dłużej (oprócz patentu z płatkami). Tym razem mnie nie przekonałeś. Pozdrawiam! ;)

bil78
27-10-2011, 11:09
ciekawie wyszło ale pomysł z płatkami można było dużo lepiej wykorzystać , ale pomysł ciekawy :)

Wizymir
30-10-2011, 14:41
Ładna gra kolorów i światła. Sam zamiar był przedni ale moim zdaniem coś tu nie wypaliło z kompozycją tej sceny. Również modelka się nie spisała, ale tu też zapewne trochę winy fotografa.
Pomysł z podwieszonymi płatkami kwiatów jest świetny, i jak zauważył remiksson: zadziwia „zakrzywieniem czasoprzestrzeni” Tyle, że według mnie, jest to efekt jak najbardziej przyjemny w odbiorze. Pozwolę go sobie kiedyś wykorzystać :-)
Moje uznanie za włożoną pracę.

ad2122
30-10-2011, 14:53
coś tej Pani zrobił z prawą nogą?

Umbra
30-10-2011, 15:40
A mnie się podoba. :)

jaMarika
03-11-2011, 04:02

Ja myślałam, że to żart, ale widzę, że wszyscy wzięli to na poważnie. A mi nadal nie chce się w to wierzyć ;) Po co tak? Nie mogła jakaś osoba trzecia po prostu podrzucić tych płatków?

Ps. Masz zdjęcie z nitkami? chętnie bym zobaczyła ;)

coroner
05-11-2011, 12:48
Ja myślałam, że to żart, ale widzę, że wszyscy wzięli to na poważnie. A mi nadal nie chce się w to wierzyć ;) Po co tak? Nie mogła jakaś osoba trzecia po prostu podrzucić tych płatków?

Ps. Masz zdjęcie z nitkami? chętnie bym zobaczyła ;)

Nie bardzo wiem, gdzie miałby być tutaj żart.
Już w zamyśle płatki miały się układać w jakiś "logiczny" sposób, a nie chaotycznie, jak na młodej parze przy wyjściu z kościoła, stąd pomysł z podwieszeniem.

pilon
05-11-2011, 15:21
Tak z ciekawości, to inspirowałeś się czymś? Skąd tytuł i ciuch? :)

coroner
05-11-2011, 16:52
Tytuł - zdjęcie szło na konkurs stylizacji o tym właśnie tytule, który miał się odbyć przy okazji targów WrocLove Beauty. Ciuch - Zamysł autorki stylizacji.

pilon
05-11-2011, 17:33
Zabawnie się zbiegło :D Nic nie sugeruję, nic Ci nie zarzucam, żeby było jasne, masz nie czuć negatywów tutaj...

Femme Fatale to kolekcja mojej żony, która wygrała pokaz na Warsaw Fashion Street, była na też na zdjęciu fashion w Sony Photo Awards, również konkurs na Projektanta Dolnego Śląska (też Wrocław), do tego podobna sukienka ;) Jak widać ten duch Femme Fatale gdzieś krąży w podobnym stylu :) I rodzi się w głowach :)

Wygooglaj "Eva Danhofer Femme Fatale" ;)

Karolina Żuk
05-11-2011, 23:23
...Już w zamyśle płatki miały się układać w jakiś "logiczny" sposób, a nie chaotycznie, jak na młodej parze przy wyjściu z kościoła, stąd pomysł z podwieszeniem.

przez ten "logiczny" sposób moim zdaniem płatki wygladaja jakby były wklejone w PS. Wiecej czasu zajeło mi przygladanie sie im niz modelce a to chyba nie najlepiej świadczy o zdjęciu

coroner
06-11-2011, 14:22
Zabawnie się zbiegło :D Nic nie sugeruję, nic Ci nie zarzucam, żeby było jasne, masz nie czuć negatywów tutaj...

Femme Fatale to kolekcja mojej żony, która wygrała pokaz na Warsaw Fashion Street, była na też na zdjęciu fashion w Sony Photo Awards, również konkurs na Projektanta Dolnego Śląska (też Wrocław), do tego podobna sukienka ;) Jak widać ten duch Femme Fatale gdzieś krąży w podobnym stylu :) I rodzi się w głowach :)

Wygooglaj "Eva Danhofer Femme Fatale" ;)

No faktycznie, można zauważyć zbieżność - coś w tym jest. Jednak żaden z elementów zdjęcia z tego co wiem nie był inspirowany kolekcją Twojej żony :) Małżonce natomiast przekaż od nas gratulacje - kawał dobrej roboty.

PS. w wynikach od wujka G znalazłem między innymi zdj Sailora kobiety z krukiem. Ta kiecka to też robota Twojej żony ?? :)

pilon
06-11-2011, 16:21
No faktycznie, można zauważyć zbieżność - coś w tym jest. Jednak żaden z elementów zdjęcia z tego co wiem nie był inspirowany kolekcją Twojej żony :) Małżonce natomiast przekaż od nas gratulacje - kawał dobrej roboty.

PS. w wynikach od wujka G znalazłem między innymi zdj Sailora kobiety z krukiem. Ta kiecka to też robota Twojej żony ?? :)
Przekażę gratki :) Zaraz jemy obiad, więc gratki zbiegną się z winkiem ;)

Tak, "kruk" to kiecka żony :)

rafael
11-11-2011, 01:36
modelka bardzo zle pokazana ,glowa mniejsza w stosunku co reszty ciala, zdjęcie popsute photohopem jak dla mnie lekki kicz z tego wyszedl a pomysl miales ciekawy:)