Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ponuro, betonowo...
maniak666
23-10-2011, 22:03
szaro jednym słowem, jak w tytule, ale czemu by nie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam.
mnie pasuje.....kadr troche taki rozjechany, ale sie podoba
mirekvampirek
24-10-2011, 00:17
krawedzie sie troszku swieca i mam wrazenie jakby bardziej kolorowych miejsc, zwlaszcza miedzy filarami
ogolnie kadr spoko, obrobkowo nie do konca, ale wiem jak tam bylo jesli chodzi o warunki i wiem, ze cudow z tamtego plenerku nie mamy ;)
pozdrawiam
Nie każde wartościowe zdjęcie jest superporywające. To jest z gatunku dobrych, mnie się tu bardzo niebo podoba, takie delikatne, a jednocześnie wyraziste. Na Twoim miejscu wróciłbym tam po bardziej ponury efekt, bo tytuł obiecuje więcej niż dałeś. :-) Krawędzie do poprawki, kolory na niebie rzeczywiście dziwnie się układają, ale mnie to nie razi. Poza tym jest ciekawy temat, jest czysto, przejrzyście jest klimat - czego chcieć more?
P.S. Bardzo mi się podoba ten słup high voltage po prawej, no supersmaczek!!! , ale tylko w takim kadrze, bo normalnie to ich nie cierpię.
w moim odczuciu swietny kadr i dobra fota, jedna uwaga mz. dół nienaturalnie ciepły w stosunku do zimnego nieba (lub odwrotnie) brakuje spójnośći tonalnej :)
krzysztofz24
24-10-2011, 13:00
Ja tam wciagam bez zastrzezen:-).
krokus66
24-10-2011, 13:11
Nie każde wartościowe zdjęcie jest superporywające. To jest z gatunku dobrych, mnie się tu bardzo niebo podoba, takie delikatne, a jednocześnie wyraziste. Na Twoim miejscu wróciłbym tam po bardziej ponury efekt, bo tytuł obiecuje więcej niż dałeś. :-) Krawędzie do poprawki, kolory na niebie rzeczywiście dziwnie się układają, ale mnie to nie razi. Poza tym jest ciekawy temat, jest czysto, przejrzyście jest klimat - czego chcieć more?
P.S. Bardzo mi się podoba ten słup high voltage po prawej, no supersmaczek!!! , ale tylko w takim kadrze, bo normalnie to ich nie cierpię.
W całości podpisuję się, nic dodać nic ująć. Zdjęcie podoba mi się.
w moim odczuciu swietny kadr i dobra fota, jedna uwaga mz. dół nienaturalnie ciepły w stosunku do zimnego nieba (lub odwrotnie) brakuje spójnośći tonalnej :)
Podpiszę się!
Kadrowo jest OK, natomiast co do spójności, to daj w BW i problem rozwiązany jest ;).
A miejsce z dużym potencjałem, więc warto mz jeszcze go kiedyś pomęczyć :).
Bardzo mi się podoba, jest moc.Pozdrawiam
maniak666
24-10-2011, 19:59
krawedzie sie troszku swieca i mam wrazenie jakby bardziej kolorowych miejsc, zwlaszcza miedzy filarami
ogolnie kadr spoko, obrobkowo nie do konca, ale wiem jak tam bylo jesli chodzi o warunki i wiem, ze cudow z tamtego plenerku nie mamy ;)
pozdrawiam
Tak, teraz też zobaczyłem te krawędzie. Myślę że to efekt końcowego doostrzenia krawędzi a nie tzw Adamusem. Trochę chyba przeholowałem.
Jeszcze raz sprawdzałem dziś rawa- między filarami jest właśnie kolorowo-delikatnie ale jednak
Pod filarami na tym błocie błąkały się jeszcze resztki mizernego zachodowego światła, i to one właśnie odpowiadają za tę tonację piasku- samego z siebie też raczej kolorystycznie ciepłego. A nie ukrywam że ciągnąłem saturację. Wobec zastanej rzeczywistości- to zdjęcie śmiało można podciągnąć pod 'landrynkę":smile:
Kadrowo jest OK, natomiast co do spójności, to daj w BW i problem rozwiązany jest ;).
Myślałem o BW, ale na razie to jeszcze w tym temacie mały Bolek jestem...
Co do powrotu- niestety raczej już nie wchodzi w grę. Może Miras...
Dzięki za opinię.
(...) Myślałem o BW, ale na razie to jeszcze w tym temacie mały Bolek jestem... (...)
Ale to nie jest wyjście z sytuacji :p ;)
Próbuj, pokazuj - będziemy oceniac - nie od razu Rzym zbudowano! ;)
Czekam... bo kadr mi się podoba :D
Tak, teraz też zobaczyłem te krawędzie. Myślę że to efekt końcowego doostrzenia...
Pod filarami na tym błocie błąkały się jeszcze resztki mizernego zachodowego światła, i to one właśnie odpowiadają za tę tonację piasku- samego z siebie też raczej kolorystycznie ciepłego. A nie ukrywam że ciągnąłem saturację. Wobec zastanej rzeczywistości- to zdjęcie śmiało można podciągnąć pod 'landrynkę":smile:......
Dzięki za opinię.
e tam do landrynki daleko, krawedzi nie poprawiałem a niebo troszeczke spójniejsze zrobiłem, moze poszedł byś w takim kierunku :)
http://imageshack.us/photo/my-images/842/57944061267700723509har.jpg/
maniak666
24-10-2011, 21:29
e tam do landrynki daleko, krawedzi nie poprawiałem a niebo troszeczke spójniejsze zrobiłem, moze poszedł byś w takim kierunku :)
http://imageshack.us/photo/my-images/842/57944061267700723509har.jpg/
Sepią mi trochę zapachniało. Dzięki za propozycję. Powalczę z BW, ale na razie kończę wschodzik z Portland, więc to musi poczekać.
Dzięki i zobaczymy co ja tam w BW wymodzę.
Nikonozaur
24-10-2011, 21:35
Wobec "ubóstwa" kolorów pomysł z BW jest wart poparcia, sądzę, że wtedy fota by naprawdę zagrała.
Sepią mi trochę zapachniało. Dzięki za propozycję. Powalczę z BW, ale na razie kończę wschodzik z Portland, więc to musi poczekać.
Dzięki i zobaczymy co ja tam w BW wymodzę.
z sepia nie ma to nic wspólnego ociepliłem tylko niebo moze troszeczkę zbyt mocno, ale to tylko wskazanie kierunku w którym to wcale nie musisz podążać :)
maniak666
24-10-2011, 21:49
z sepia nie ma to nic wspólnego ociepliłem tylko niebo moze troszeczkę zbyt mocno, ale to tylko wskazanie kierunku w którym to wcale nie musisz podążać :)
Ale mi tylko zapachniało.
Zasiadam do BW. Raz kozie śmierć.