PDA

Zobacz pełną wersję : Nogi do statywu

zoom2
23-10-2011, 18:57
Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie pomóc w takowej kwestii:

Szukam samych nóg do statywu oświetleniowego .
Oczywiście mogę kupić statyw i je wymontować ale naturalnie ze względu na koszty wolę kupić to osobno o ile ktoś to sprzedaje . Pytanie czy ktoś osobno to sprzedaje , bo przy cenach "kompletnych chińczyków" może być to awykonalne.

Alternatywnie może byc również coś , co u Manfrotto nazywa się Autopole Base ( nr.kat 032) i nie chodzi o oryginał tylko podróbę bo taniej.

Proszę nie rozwijać wątku w stylu "sprawdź w firmie X bo co prawda nie mają ale może sprowadzą w ramach serwisu"
Proszę tylko o sprawdzone namiary lub skwitownie , że moje oczekiwania to tylko w Erze .

Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi

ps. gdzie i za ile kupić oryginalne Autopole Base Manfrotto wiem.

wer
23-10-2011, 20:07
Najtańsze statywy kosztują w sklepie ok. 40 zł. To chyba nie jest specjalnie dużo. Podróbka frotki nie będzie tańsza.

Michał Jędrak
23-10-2011, 20:56
Zapomnij o tym. Obecnie świat nie idzie w kierunku naprawy lecz wymiany elementów. Taka niby ekologia, że zamiast naprawić to na śmietnik i kup pan nowe. A więc kup pan chiński statyw za około 100zł i zapomnij o sprawie. Statyw oświetleniowy to prymitywny sprzęt, więc nie trzeba się silić na manfrotto. No chyba, że statyw ma ci się spuszczać na tłumieniu powietrznym.

Jacek_Z
23-10-2011, 22:27
Autopole - rura ma dużą średnicę i nie da się przełożyć bez problemów nóg z małych statywów.
W dodatku te nogi (032) mają naprawdę bardzo duzy rozstaw, wiele większy niż statywy typu 806.
Kolega ma oryginały, o zamiennikach nic nie wiem.

zoom2
23-10-2011, 23:49
Panowie ja nie potrzebuję tych nóg do naprawy statywu . Zadałem to pytanie gdyż te nogi w ilości nastu sztuk są mi potrzebne jako samodzielne elementy.
Wymiary 032 Manfrtto są dla mnie OK , zarówno roztaw nóg jak i średnica kolumny 45 mm. Tylko cena mało zachęcająca.
Jak widac przyjdzie mi kupić statywy i dokonać na nich harakiri.
Zresztą tego się niestety spodziewałem , a ten post to był taki rzut na taśmę.
W kazdym razie dzięki za odpowiedzi

marszull
24-10-2011, 00:27
ja mam stare nogi od booma, bardzo solidne, bo wymienilem calosc na stalowy statyw, jak stary sie zacinal i opadal, jak jutro bede mial chwile to zrobie zdjecia i podesle
wyslij mi @ na PW