Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nogi do statywu

Domyślnie Nogi do statywu

Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie pomóc w takowej kwestii:

Szukam samych nóg do statywu oświetleniowego .
    Oczywiście mogę kupić statyw i je wymontować ale naturalnie ze względu na koszty wolę kupić to osobno o ile ktoś to sprzedaje . Pytanie czy ktoś osobno to sprzedaje , bo przy cenach "kompletnych chińczyków" może być to awykonalne.

Alternatywnie może byc również coś , co u Manfrotto nazywa się Autopole Base ( nr.kat 032) i nie chodzi o oryginał tylko podróbę bo taniej.

Proszę nie rozwijać wątku w stylu "sprawdź w firmie X bo co prawda nie mają ale może sprowadzą w ramach serwisu"
    Proszę tylko o sprawdzone namiary lub skwitownie , że moje oczekiwania to tylko w Erze .

Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi

ps. gdzie i za ile kupić oryginalne Autopole Base Manfrotto wiem.

Domyślnie

Najtańsze statywy kosztują w sklepie ok. 40 zł. To chyba nie jest specjalnie dużo. Podróbka frotki nie będzie tańsza.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Zapomnij o tym. Obecnie świat nie idzie w kierunku naprawy lecz wymiany elementów. Taka niby ekologia, że zamiast naprawić to na śmietnik i kup pan nowe. A więc kup pan chiński statyw za około 100zł i zapomnij o sprawie. Statyw oświetleniowy to prymitywny sprzęt, więc nie trzeba się silić na manfrotto. No chyba, że statyw ma ci się spuszczać na tłumieniu powietrznym.

Domyślnie

Autopole - rura ma dużą średnicę i nie da się przełożyć bez problemów nóg z małych statywów.
    W dodatku te nogi (032) mają naprawdę bardzo duzy rozstaw, wiele większy niż statywy typu 806.
    Kolega ma oryginały, o zamiennikach nic nie wiem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Panowie ja nie potrzebuję tych nóg do naprawy statywu . Zadałem to pytanie gdyż te nogi w ilości nastu sztuk są mi potrzebne jako samodzielne elementy.
    Wymiary 032 Manfrtto są dla mnie OK , zarówno roztaw nóg jak i średnica kolumny 45 mm. Tylko cena mało zachęcająca.
    Jak widac przyjdzie mi kupić statywy i dokonać na nich harakiri.
    Zresztą tego się niestety spodziewałem , a ten post to był taki rzut na taśmę.
    W kazdym razie dzięki za odpowiedzi

Domyślnie

ja mam stare nogi od booma, bardzo solidne, bo wymienilem calosc na stalowy statyw, jak stary sie zacinal i opadal, jak jutro bede mial chwile to zrobie zdjecia i podesle
    wyslij mi @ na PW

Uprawnienia umieszczania postów