PDA

Zobacz pełną wersję : Thunderbird

velaskez
23-10-2011, 13:07
Czy da się tak zrobić w Thunderbirdzie, że jeśli go mam na dwóch komputerach, to będzie aktualizować książki adresowe i wszystkie ustawienia na bieżąco? Bo jak wychodzę z domu to pracuje na laptopie, a jak wracam, to z kolei na stacjonarnej stacji roboczej. Czy da się jakoś rozwiązać ten problem?

Grzybu
23-10-2011, 13:24
Nie wiem jak kontakty, ale jeśli chodzi o pocztę, to serwer poczty przychodzącej chyba musi obsługiwać IMAP a nie POP3

velaskez
23-10-2011, 14:14
Poczta jest zsynchronizowana. Mnie chodzi o całą resztę.

Grzybu
23-10-2011, 14:34
To niestety, ale nie pomogę :(
A oprócz książki adresowej, to o jakie inne ustawienia jeszcze chodzi?

Slon
23-10-2011, 16:23
jest wtyczka (chyba tak to mozna nazwac), nazywa sie Addressbooks Synchronizer. Mam to u siebie zainstalowane, dziala jak nalezy :)
ale nie pytaj gdzie tego szukac, ani jak zainstalowac, bo instalowalem dawno temu, a teraz robie po prostu back up ustawien :)

pawelp
23-10-2011, 20:39
jest wtyczka (chyba tak to mozna nazwac), nazywa sie Addressbooks Synchronizer. Mam to u siebie zainstalowane, dziala jak nalezy :)
ale nie pytaj gdzie tego szukac, ani jak zainstalowac, bo instalowalem dawno temu, a teraz robie po prostu back up ustawien :)

https://addons.mozilla.org/pl/thunderbird/addon/addressbooks-synchronizer/

ku6i
24-10-2011, 14:52
Czy da się tak zrobić w Thunderbirdzie, że jeśli go mam na dwóch komputerach, to będzie aktualizować książki adresowe i wszystkie ustawienia na bieżąco? Bo jak wychodzę z domu to pracuje na laptopie, a jak wracam, to z kolei na stacjonarnej stacji roboczej. Czy da się jakoś rozwiązać ten problem?

Zakładając, że oba kompy mają dostęp do internetu, to Thunderbird w wersji Portable + Dropbox. Wygodne, polecam.

jarecky
24-10-2011, 15:31
Jeśli korzystasz z Gmail to jest wtyczka do synchronizacji książki adresowej Gmaila z książką Thunderbirda na lokalnym komputerze.