Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Thunderbird

Domyślnie Thunderbird

Czy da się tak zrobić w Thunderbirdzie, że jeśli go mam na dwóch komputerach, to będzie aktualizować książki adresowe i wszystkie ustawienia na bieżąco? Bo jak wychodzę z domu to pracuje na laptopie, a jak wracam, to z kolei na stacjonarnej stacji roboczej. Czy da się jakoś rozwiązać ten problem?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Nie wiem jak kontakty, ale jeśli chodzi o pocztę, to serwer poczty przychodzącej chyba musi obsługiwać IMAP a nie POP3

Domyślnie

Poczta jest zsynchronizowana. Mnie chodzi o całą resztę.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

To niestety, ale nie pomogę
    A oprócz książki adresowej, to o jakie inne ustawienia jeszcze chodzi?

Domyślnie

jest wtyczka (chyba tak to mozna nazwac), nazywa sie Addressbooks Synchronizer. Mam to u siebie zainstalowane, dziala jak nalezy
    ale nie pytaj gdzie tego szukac, ani jak zainstalowac, bo instalowalem dawno temu, a teraz robie po prostu back up ustawien

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    jest wtyczka (chyba tak to mozna nazwac), nazywa sie Addressbooks Synchronizer. Mam to u siebie zainstalowane, dziala jak nalezy
    ale nie pytaj gdzie tego szukac, ani jak zainstalowac, bo instalowalem dawno temu, a teraz robie po prostu back up ustawien
    https://addons.mozilla.org/pl/thunde...-synchronizer/

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Czy da się tak zrobić w Thunderbirdzie, że jeśli go mam na dwóch komputerach, to będzie aktualizować książki adresowe i wszystkie ustawienia na bieżąco? Bo jak wychodzę z domu to pracuje na laptopie, a jak wracam, to z kolei na stacjonarnej stacji roboczej. Czy da się jakoś rozwiązać ten problem?
    Zakładając, że oba kompy mają dostęp do internetu, to Thunderbird w wersji Portable + Dropbox. Wygodne, polecam.

Domyślnie

Jeśli korzystasz z Gmail to jest wtyczka do synchronizacji książki adresowej Gmaila z książką Thunderbirda na lokalnym komputerze.
    Jarek

Uprawnienia umieszczania postów