Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kasia
Pershing
21-10-2011, 21:41
W tym dziale chyba jeszcze nie gościłem więc proszę o łagodny wymiar kary:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/820/skruzkasia4.jpg/)
Początkowo zacząłem czyścić monitor, bo myślałem że mam czarną kropkę na matrycy. Niestety okazało się, że to czarna plama pod lewą pachą modelki. Gdybyś ją wymazał - byłoby myślę znacznie lepiej.
czarna plama pod lewą pachą modelki. Gdybyś ją wymazał - byłoby myślę znacznie lepiej.
Przecież to sama natura
... no, ja bym się jeszcze zastanowił nad odcieniem płomieni w kominku. 4 z lewej jest ciut mało podciągnięty. Popracuj na tym ;)
Ładne zdjęcie. Pomysł ciekawy. Mnie się podoba i kominek, modelka i podłoga.
remiksson
26-10-2011, 17:59
Ja niestety widzę tu niedociągnięcia w ostrości, czarną kropkę pod pachą, i kompletny brak biustu (być może to sprawa światła, nie wnikam). Na dodatek modelka niepotrzebnie patrzy w obiektyw, moim zdaniem lepiej byloby gdyby patrzyla w sufit z otwartymi ustami :)
Pershing
26-10-2011, 19:36
Dziękuję panowie za wytknięcie błędów, pierwszego posta nie skomentuję, Remik dzięki że tu wpadłeś i się wypowiedziałeś, Twoje uwagi są dla mnie cenne. Na swoją obronę mogę tylko napisać, że ostrość jest tam gdzie być miała w oryginale, być może po zmniejszeniu nie wyostrzyłem, czarnej kropki nie zauważyłem, z biustem fakt moja wina bo tak usatwiłem oświetlenie, zależało mi na głębokich cieniach, tak to poprostu widziałem w wyobraźni, a co do patrzenia w obiektyw to jedno z kilkunastu z sesji, na innych jest i bez patrzenia, ale to jakoś mi się szczególnie podobało dlatego zaprezentowałem.
remiksson
26-10-2011, 19:39
Dziękuję panowie za wytknięcie błędów, pierwszego posta nie skomentuję, Remik dzięki że tu wpadłeś i się wypowiedziałeś, Twoje uwagi są dla mnie cenne. Na swoją obronę mogę tylko napisać, że ostrość jest tam gdzie być miała w oryginale, być może po zmniejszeniu nie wyostrzyłem, czarnej kropki nie zauważyłem, z biustem fakt moja wina bo tak usatwiłem oświetlenie, zależało mi na głębokich cieniach, tak to poprostu widziałem w wyobraźni, a co do patrzenia w obiektyw to jedno z kilkunastu z sesji, na innych jest i bez patrzenia, ale to jakoś mi się szczególnie podobało dlatego zaprezentowałem.
No i slusznie :) Wcale sie nie musisz usprawiedliwiac, zrobiles jak uwazales i o to chodzi :) Trzeba bronic swego, zwlaszcza jesli chodzi o postrzeganie kadru/modelki w fotografii :) Napisalem tylko to co wg mnie psuje odbior tego zdjecia, ale nie trzeba sie ze mna zgadzac, nie jestem znawcą tematu ani wyrocznią w tej dziedzinie :)
Pershing
26-10-2011, 19:50
wyrocznią nie ale znawcą owszem bynajmniej dla mnie:)
JoannaJeszka
03-11-2011, 13:34
genialne . strasznie klimatyczne
dla mnie trochę dziwna winieta bo jest prawie dookoła tylko nie na kominku.