Szukaj
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Początkowo zacząłem czyścić monitor, bo myślałem że mam czarną kropkę na matrycy. Niestety okazało się, że to czarna plama pod lewą pachą modelki. Gdybyś ją wymazał - byłoby myślę znacznie lepiej.
... no, ja bym się jeszcze zastanowił nad odcieniem płomieni w kominku. 4 z lewej jest ciut mało podciągnięty. Popracuj na tym
Ładne zdjęcie. Pomysł ciekawy. Mnie się podoba i kominek, modelka i podłoga.
Tutaj jest... podpis
Ja niestety widzę tu niedociągnięcia w ostrości, czarną kropkę pod pachą, i kompletny brak biustu (być może to sprawa światła, nie wnikam). Na dodatek modelka niepotrzebnie patrzy w obiektyw, moim zdaniem lepiej byloby gdyby patrzyla w sufit z otwartymi ustami![]()
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Dziękuję panowie za wytknięcie błędów, pierwszego posta nie skomentuję, Remik dzięki że tu wpadłeś i się wypowiedziałeś, Twoje uwagi są dla mnie cenne. Na swoją obronę mogę tylko napisać, że ostrość jest tam gdzie być miała w oryginale, być może po zmniejszeniu nie wyostrzyłem, czarnej kropki nie zauważyłem, z biustem fakt moja wina bo tak usatwiłem oświetlenie, zależało mi na głębokich cieniach, tak to poprostu widziałem w wyobraźni, a co do patrzenia w obiektyw to jedno z kilkunastu z sesji, na innych jest i bez patrzenia, ale to jakoś mi się szczególnie podobało dlatego zaprezentowałem.
No i slusznieWcale sie nie musisz usprawiedliwiac, zrobiles jak uwazales i o to chodzi
Trzeba bronic swego, zwlaszcza jesli chodzi o postrzeganie kadru/modelki w fotografii
Napisalem tylko to co wg mnie psuje odbior tego zdjecia, ale nie trzeba sie ze mna zgadzac, nie jestem znawcą tematu ani wyrocznią w tej dziedzinie
![]()
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
wyrocznią nie ale znawcą owszem bynajmniej dla mnie![]()
genialne . strasznie klimatyczne
dla mnie trochę dziwna winieta bo jest prawie dookoła tylko nie na kominku.
Skontaktuj się z nami