PDA

Zobacz pełną wersję : ISO auto czy nie?

Strony : 1 [2]

T-M-S
08-06-2009, 21:38
małe pytano do posiadaczy puszek od D90 w górę.
Przy włączonej funkcji Auto ISO, informacja w wizjerze jest dokładna (tzn. pokazuje również wartości pośrednie ISO, te niedostępne w manualnym trybie),
czy tylko informuje że jest "AUTO" i miga po przekroczeniu progu?

redredomega
08-06-2009, 21:53
zrobilem test na d5k:
przy tybach "zielonych" i podobnych miga auto i tyle
przy trybach "psam" pisze na bieżąco

T-M-S
08-06-2009, 21:56
dzięki za odpowiedź :)
no to kolejny mały argument za zmianą puszki... ale najpierw szkiełka!

Lagunman
08-06-2009, 23:50
wiec moze swoje trzy grosze wtrace i powiem ze iso auto to bardzo fajna rzecz :) przy reporterce nie mam czesto czasu i nie mysle o tym żeby zmieniac iso co robi za mnie pudło i jest pięknie zwłaszcza ze wszystko co miałoby być konfigurowalne takim jest wiec nie rozumiem niektórych stwierdzeń "że ja zawsze iso 200" a co jesli warunki nie pozwalają? co dzieje sie wtedy? otwieracie szkła z powiedzmy 2.8 do hhhmm 1.0? chciałbym tak czasami ;)

małe pytano do posiadaczy puszek od D90 w górę.
Przy włączonej funkcji Auto ISO, informacja w wizjerze jest dokładna (tzn. pokazuje również wartości pośrednie ISO, te niedostępne w manualnym trybie),
czy tylko informuje że jest "AUTO" i miga po przekroczeniu progu?

mnie pokazuje pośrednie ;)

ekonet
08-06-2009, 23:57
Lagunman, na Boga - wynaleziono przecinki i kropki! Po to, aby łatwiej było zrozumieć, co się pisze...
Zrób z tym coś.

Lagunman
09-06-2009, 00:12
Przepraszam. To moja zaszłość ze szkoły średniej. Pani zawsze mnie poprawiała i krzyczała coś o stylu. Następnym razem obiecuję, że będzie lepiej. Jeszcze raz przepraszam za zdania potrójnie złożone i niezrozumiałe. Proszę o wyrozumiałość. Dziękuję. :)