Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dziobem do fali.
Nikonozaur
10-10-2011, 11:06
Parę dni temu trafiłem nad Bałtyk w czasie sztormu i spotkałem na plaży taką łódeczkę.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam.
Fajne kolory. Podoba się.
Znakomity strzal Andrzeju!!!
Jest przepięknie, kolory znakomite.
delfin2525
10-10-2011, 14:02
super kolorki, jedynie co mi jakos delikatnie nie pasuje to centralny kadr
Łódka jak łódka, nie jest zła, ale niebo super :D
krzysztofz24
10-10-2011, 15:38
Lodka jak lodka...ale kolory bardzo dobre, niebo zagralo i taki drobny elent dodajacy smaczku, czyli te choragiewki powiewajace na wietrze-czuc wiatr i dodaje to zdjeciu troche przestrzennosci. podsumowujac, to ja na tak:-).
jeremi1234
10-10-2011, 15:53
Jak dla mnie zdjęcie wymiata!! SUPER!!
Niebo jest mega! Ciężkie, ołowiane, klimatyczne.
Tonacja także super :).
Co do kompozycji, to jednemu centralizm będzie pasował, drugiemu mniej.
Ja bym wolał jednak bardziej z boczku pływadło.
Ale znając Autora i jego dorobek, doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że taka kompozycja celowo tu zagościła ;).
mirekvampirek
10-10-2011, 18:30
Kolorystyka nieziemska, baaardzo mi sie podoba, a to, ze lodka na dodatek, jest w tym kolorze dopelnia rozkoszy ;)
technicznie to zdjecie jest takie, ze leze na plecach, bo mnie powalilo, lodka centralnie, mi nie przeszkadza.
Ogladam i wdycham jod znad baltyku
nikonozaur pokazal tym zdjeciem, ze nawet najbardziej oklepany temat potrafi zachwycic
Ja bym widział łódkę jednak nie tak centralnie, ale fota klasa :-)
jacekz40
10-10-2011, 21:42
No cóż Andrzejku - klasyka morska Panie :) Bardzo dobre zdjęcie.
Choć samo zdjęcie "fizycznie" mi się nie widzi, pięknie to wygląda na przedstawionym obrazku.:smile:
markes1987
11-10-2011, 14:53
kapitalny strzał :) dobry podział kadru.. zazdroszczę warunków :)
Swietne kolorki, ciekawy kadr i ta złowieszcza natura - mega. Ciekawa jestem odnosnie obrobki. Zdradzisz swoją tajemnicę? :)
Świetny kadr i kolorystyka.Pozdrawiam
Haaaa... to Twoje :D
Opinie znasz... podoba się, mimo tego, że sztafaż w centrum ;) Ale analizując kompozycje, to wszystko wydaje się byc zaplanowane i na miejscu :D
Nikonozaur
12-10-2011, 15:22
Swietne kolorki, ciekawy kadr i ta złowieszcza natura - mega. Ciekawa jestem odnosnie obrobki. Zdradzisz swoją tajemnicę? :)
Nie ma żadnej tajemnicy: Kontrasty, nasycenie, poziomy i takie tam, wszystko to jednak selektywnie dla wybranych partii kadru. Przede wszystkim dobre naświetlenie wedle zasady im więcej przed, tym mniej po. ;)
Dzięki za komenty.
Bardzo ładna łódeczka,no i widać,że wiało.Podoba się,baaardzo.
maniak666
12-10-2011, 22:50
Wow! Extra.
001bogdan
13-10-2011, 00:34
Jak oglądam to mi się w domu przeciąg zrobił, gratulacje
b/w lepsze bardziej klimatyczne, ale i ta fota jest na fali - gratki :)