Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Stary kumpel

Kartofelinder
04-10-2011, 13:14
Tak sobie siedział, a mi, mimo pewnego już wieku, za każdym razem gdy go widziałem, robiło się jakoś żal.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-Cl4E1uU5JVU/Td1HyuS-AKI/AAAAAAAACHY/nZbqDe3HKXo/s800/DSC_1852.jpg)

rajna666
04-10-2011, 14:03
Mi się podoba.

ck_dezerter
04-10-2011, 14:06
Witam!
Pomysł, klimat i b&w fajne, nie jestem pewien kadrowania - albo troszkę ciaśniej, żeby te rzeźbione elementy ganku tworzyły "ramkę" dla całości, albo przeciwnie - trochę szerzej, żeby zmieścić cały ganek w kadrze.
pozdrowienia!

Kartofelinder
06-10-2011, 19:48
Wielkie dzięki za komentarze.

Stałem tam i myślałem nad kadrem dobrą chwilę, kiedy czekałem na ten lekki promyk światła padającego na misia.

Zgodnie z zasadą "statyczny temat - jeden strzał", wybrałem taką kompozycję właśnie dlatego, żeby stworzyć tę ramkę, ale też zachować pewien kontekst otoczenia. Drugiej szansy sobie nie dałem ;)

judith_manson
06-10-2011, 19:50
no, fajnie by bylo gdyby bylo partia jakiegos setu

Kartofelinder
06-10-2011, 20:27
no, fajnie by bylo gdyby bylo partia jakiegos setu

Ale miałem go poprosić, żeby zmienił pozę? ;)

judith_manson
07-10-2011, 04:06
Ale miałem go poprosić, żeby zmienił pozę? ;)

Nie no, nie sadze ze mis by na to poszedl. Z natury sa bardzo leniwe, sam widzisz ze jest dosyc mlody a zachowuje sie jak emeryt bez woli zycia.

>set = reportaz miejski/wiejski, wiecej fot innych chat, ludzi,zyciana wsi etc -- taki pomysl mi
Przyszedl do glowy patrzac na to zdjecie. Fajna szarowka, ktora mialaby dopelnienie w jakiejs ciekawej historii

Kartofelinder
07-10-2011, 08:34
Nie no, nie sadze ze mis by na to poszedl. Z natury sa bardzo leniwe, sam widzisz ze jest dosyc mlody a zachowuje sie jak emeryt bez woli zycia.

>set = reportaz miejski/wiejski, wiecej fot innych chat, ludzi,zyciana wsi etc -- taki pomysl mi
Przyszedl do glowy patrzac na to zdjecie. Fajna szarowka, ktora mialaby dopelnienie w jakiejs ciekawej historii

Aaa, no chyba, że tak. Również zaczynam ostatnio widzieć przewagę sekwencji nad zdjęciami pojedynczymi. Niestety. o dobrą jest tak trudno ;)

Semati
07-10-2011, 20:39
Dołóż teksturę a'la telewizor lampowy i zdjęcie jak z TV..