PDA

Zobacz pełną wersję : Fotoksiążka

Strony : 1 2 [3]

pioterkow
25-01-2016, 21:04
Moje obecne dwa faworyty to:
1. pixellfoto-express.de
2. calumet.fotobook.de
przy czym ten drugi to faworyt faworytow zwlaszcza w wersji z blyszczaca powloka uszlachetniajaca (hochglanzveredelt).
Dzięki za info. Ten calumet wygląda nieźle - wyślę im testowo mini album do zrobienia :)
Na poczatek są tylko dwie rzeczy które mi się nie podobają:
1. www tylko po niemiecku - niestety nie znam zupełnie tego języka... :(
2. ograniczenie ilości stron w albumie do max. 100... :(
Fajny namiar i warto sprawdzić, dzięki. Jak dostanę ich produkt to się podzielę opinią.

Andrzej1974
25-01-2016, 21:15
Ja mam dane pozytywne doświadczenia z najlepszefoto.pl (...) Album pokazowy zaczął mi się rozklejac (...)

Szczerze mowiac nie napawa mnie optymizmem taka informacja...

pioterkow
25-01-2016, 21:29
Ja mam dane pozytywne doświadczenia z najlepszefoto.pl :) Nigdy nie było problemu. Album pokazowy zaczął mi się rozklejac, zgłosiłem im, kazali odesłać i zaproponowali zrobienie nowego.
Piszesz że cyt.: "nigdy nie było problemu" a później że "album pokazowy zaczął się rozklejać"...
Nie rozumiem.
Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie nie jest to dobra informacja o jakości tej firmy.
A to że zaproponowali zrobienie nowego to żadna łaska z ich strony skoro wyprodukowali bubel...

josephebeloki
26-01-2016, 08:12
Piszesz że cyt.: "nigdy nie było problemu" a później że "album pokazowy zaczął się rozklejać"...
Nie rozumiem.
Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie nie jest to dobra informacja o jakości tej firmy.
A to że zaproponowali zrobienie nowego to żadna łaska z ich strony skoro wyprodukowali bubel...
Przy produkcj zdarzają się różne sytuacje... moim zdaniem przesadzasz. Popatrz na Nikona, niby każdą sztuke testuje a wyszło tysiące sypiących bubli np. D600...ba do dnia dzisiejszego produkuja d610 stoi pod znakiem zapytania .

sote
26-01-2016, 10:09
Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać :)
Testowałem kilka polskich firm robiących fotoksiążki na papierze fotograficznym, ale i tak wracałem do najlepszefoto.
Opinia jest jak "d" każdy ma swoją. Dziwi mnie tylko, że nie naskoczyliście na blurba, któremu też zdarzają się wpadki.
Wpadki zdarzają się wszędzie - ważne, żeby potrafili je naprawiać! Nie myli się tylko ten kto nic nie robi.

Nie było dla mnie problemem to, że jeden z kilkunastu albumów miał feler, dokładniej chodziło o JEDNĄ rozkładówkę, która zaczęła się rozwarstwiać.

najlepszefoto
26-01-2016, 11:56
Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać :)
Testowałem kilka polskich firm robiących fotoksiążki na papierze fotograficznym, ale i tak wracałem do najlepszefoto.
Opinia jest jak "d" każdy ma swoją. Dziwi mnie tylko, że nie naskoczyliście na blurba, któremu też zdarzają się wpadki.
Wpadki zdarzają się wszędzie - ważne, żeby potrafili je naprawiać! Nie myli się tylko ten kto nic nie robi.

Nie było dla mnie problemem to, że jeden z kilkunastu albumów miał feler, dokładniej chodziło o JEDNĄ rozkładówkę, która zaczęła się rozwarstwiać.

Niestety przy produktach ręcznie robionych zawsze może zdarzyć się jakaś wada, której nie da się wychwycić na etapie produkcji lub taka, która pojawia się po jakimś czasie. Zdajemy sobie sprawę, że ktoś może być niezadowolony z naszych produktów lub błędów, dlatego zawsze staramy się je naprawiać i podnosić jakość ich wykonania. Choć robimy mnóstwo fotoalbumów i innych fotoproduktów to zawsze traktujemy każde zlecenie jednostkowo i chcemy aby każdy otrzymał dobrze wykonany produkt. Polecam kontakt z opiekunem handlowym, który stara się pomóc w każdej sytuacji.

Pozdrawiam,
Monika

sote
26-01-2016, 19:02
Moniko, mi nie musisz tego tłumaczyć ;) znam was i polecam :)

Andrzej1974
26-01-2016, 20:06
[...] do dnia dzisiejszego produkuja d610 stoi pod znakiem zapytania

Można wiedzieć dlaczego? Skąd masz takie wieści?

tomski
08-03-2016, 11:14
Skorzystam na obecnosci na naszym forum Pani Moniki z najlepszefoto i zadam pytanie:
na Waszym siostrzanym serwisie pixbook od dzisiaj jest w ofercie jako domyślny dla fotoksiążki papier błyszczący, matowy bedzie jako opcja do zaznaczenia przy składaniu zamówienia. Dlaczego kolejny raz w ciąg roku zmieniacie technikę wydruku stron? Jesli to zmiana na lepsze to ok, ale mam lekkie rozczarowanie ostatnią książką. Jakiś rok temu zrobiłem sobie testową fotoksiążkę, z której jakości byłem bardzo zadowolony. Bardzo mi przypadły do gustu zdjęcia z połyskiem. Miały taką fajną mięsistą fakturę wydruku i fajnie oddane szczegóły. Zbierałem się potem trochę czasu z zamówieniem już docelowej książki i parę tygodni temu otrzymałem album gdzie zdjecia były takie "płaskie" i matowe, bez tej błyszczącej faktury choć na tym samym papierze. Efekt nie był ten sam. Jakbym nie widział poprzedniej książki to pewnie bym był zadowolony, ale jednak było rozczarowanie. Teraz nagle okazuje się, że pojawia się nowy papier. Na pewno bedzie miał wpływ na wygląd zdjęć. Wychodzi na to, że w pixbook dla uzyskiwania zadowalających efektów trzeba drukować kolejne testowe fotoksiążki, bo nie widzę opcji zakupu próbek w ofercie. Nie fajnie.

esperal
08-03-2016, 19:31
Możecie polecić polską firmę, która wysyła takie książki poza EU? Na stronie najlepszefoto jest np. adnotacja że wysyłka tylko na terenie Polski.

najlepszefoto
09-03-2016, 13:52
Witam serdecznie,

dziękuję za wywołanie do tablicy, ale niestety nie znam szczegółów związanych z ofertą marki Pixbook gdyż się nią nie zajmuję. Niedługo reprezentant wspomnianej marki na pewno odezwie się w tym wątku. Odpowiem za to zawsze na pytania związane z najlepszefoto.pl, więc zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam,
Monika

Skorzystam na obecnosci na naszym forum Pani Moniki z najlepszefoto i zadam pytanie:
na Waszym siostrzanym serwisie pixbook od dzisiaj jest w ofercie jako domyślny dla fotoksiążki papier błyszczący, matowy bedzie jako opcja do zaznaczenia przy składaniu zamówienia. Dlaczego kolejny raz w ciąg roku zmieniacie technikę wydruku stron? Jesli to zmiana na lepsze to ok, ale mam lekkie rozczarowanie ostatnią książką. Jakiś rok temu zrobiłem sobie testową fotoksiążkę, z której jakości byłem bardzo zadowolony. Bardzo mi przypadły do gustu zdjęcia z połyskiem. Miały taką fajną mięsistą fakturę wydruku i fajnie oddane szczegóły. Zbierałem się potem trochę czasu z zamówieniem już docelowej książki i parę tygodni temu otrzymałem album gdzie zdjecia były takie "płaskie" i matowe, bez tej błyszczącej faktury choć na tym samym papierze. Efekt nie był ten sam. Jakbym nie widział poprzedniej książki to pewnie bym był zadowolony, ale jednak było rozczarowanie. Teraz nagle okazuje się, że pojawia się nowy papier. Na pewno bedzie miał wpływ na wygląd zdjęć. Wychodzi na to, że w pixbook dla uzyskiwania zadowalających efektów trzeba drukować kolejne testowe fotoksiążki, bo nie widzę opcji zakupu próbek w ofercie. Nie fajnie.

Błażej-CF
09-03-2016, 14:03

Witam,
Błażej Cybowski - kierownik marketingu spółki Cyfrowa Foto - właściciela marki PixBook. Dziękuję za opinię i spieszę z wyjaśnieniem:
wprowadziliśmy jakiś czas temu nową technologię druku na maszynach iGen 150, która charakteryzuje się matowym wykończeniem. Na życzenie Klientów wracamy z technologią druku na Xerox 1000 czyli wykończenie błyszczące. Druk z wykończeniem matowym nadal będzie dostępny, będzie to opcja dostępna jako dodatek do wyboru w koszyku.

tomski
10-03-2016, 08:54
Na życzenie Klientów wracamy z technologią druku na Xerox 1000 czyli wykończenie błyszczące.

Panie Błażeju, dziękuję za szybką odpowiedź. Rozumiem, że powrót do poprzedniej technologii oznacza, że mogę się spodziewać wydruku w jakości i wyglądzie zdjęć takim jak poprzednio (rok temu)?

target_xx
30-08-2016, 15:26
Witam znacie jakas dobra firme, ktora robi dobre fotoksiazki i wysyla zagranice tj. Irlandia dziekuje

zdyboo
30-08-2016, 15:32
blurb.com

target_xx
30-08-2016, 16:22
blurb.com

A masz jakies fotoksiazki z tej firmy? jeżeli tak jaki papier polecasz?

zdyboo
30-08-2016, 18:11
Mam, od czterech lat przygotowuję sobie album ze zdjęciami z minionego roku. W tym roku będzie piąty.
Wszytko w twardej oprawie "Image wrap", na papierze "Premium Lustre". Papier podobny do tego co się zwykle spotyka w albumach dostępnych w księgarniach.

2pompony
30-08-2016, 18:18
Na tym Premium Lustre nie odbijają się paluchy? To jest papier bardziej jak kreda (błyszcząca), czy jak satynowana - papier powlekany, uszlachetniony, ale matowy na tyle, żeby się dobrze oglądało bez odbić światła i nie odbijały palce jak na błyszczącej odbitce z labu?

Ja robię w nieregularnych podstępach i z tego co pamiętam to zawsze na macie, bo nie lubię błyszczących papierów w albumach - stąd pytanei.

target_xx
30-08-2016, 18:20
Mam, od czterech lat przygotowuję sobie album ze zdjęciami z minionego roku. W tym roku będzie piąty.
Wszytko w twardej oprawie "Image wrap", na papierze "Premium Lustre". Papier podobny do tego co się zwykle spotyka w albumach dostępnych w księgarniach.

Wielkie dzieki jednak sie zdecyduje na blurb pozdrawiam

zdyboo
30-08-2016, 18:33
Na tym Premium Lustre nie odbijają się paluchy?

Niespecjalnie się coś odbija, a trochę osób to ogląda, bo się zwykle chwalę.
Papier zdecydowanie kredowy, ale nie o takim połysku jak błyszcząca odbitka czy lakierowanie, choć jak się ogląda przy punktowym świetle, to sobie trzeba kąt ustawić, żeby się owo punktowe nie odbijało. Taki półmat bardziej, ale nie satyna, jedwab czy mat, takie odbitki robię na ścianę pod szybę i passe-partout.
Inna sprawa, że ja zamawiam albumy 25 x 20 cm w układzie poziomym i nie składam zdjęć do spadu, co przy normalnym aspekcie 3:2 zostawia sporo miejsca na to, żeby akurat nie jeździć palcami po zdjęciu.

Nie mam odniesienia tak naprawdę. Już kilka razy było blisko, żeby zobaczyć albumy z blurba na innym papierze, ale ostatecznie nic nie wyszło z tego. Powtarzam zatem to co się sprawdziło.

2pompony
30-08-2016, 18:51
Dzięki za odpowiedź!

Właśnie boję się tego, że przy zdjęćiach do spadu (a robię i tak i tak, zależy od nastroju) palce się będą odbijać. Niestety ja mam lekką fiksację na punkcie czystych rąk, a szczególnie nie lubię tłustych paluchów, więc chyba jestem nadwrażliwy w tej sprawie. Co do odbić światła, to bym przecierpiał - wystarczy zmienić kąt i 'bedzie' jak to mówią.

Chyba przy kolejnej książce pozwolę sobie na zamówienie próbnika papieru - swego czasu oferowali to w jakichś rozsądnych pieniądzach, a jak razem z książką, to odpadały koszty transportu.

RAW1
03-09-2016, 11:16
Ostatnio mocno reklamuje się HDBook od Canona. I w związku z tym mam pytanie:
który zaoferuje lepszą jakość zdjęć (przejścia tonalne, nasycenie kolorów itp), HDBook czy Blurb? Zakładając jednocześnie, że wybierzemy podobny papier w obu przypadkach. HDBook można zamówić na 2 rodzajach papieru: papier perłowy o teksturze podobnej do papieru stosowanego w wydrukach z laboratoriów fotograficznych (zakładam, że jest to odpowiednik Proline Pearl Photo w Blurb) lub błyszczący papier o gładkim wykończeniu (odpowiednik Premium Lustre)
Na razie pomijam inne parametry jak jakość składu, bindowanie.

Dzisiaj zamówiłem sobie próbnik w Blurb ale ma dotrzeć dopiero za ok. 3 tygodnie....... Dodam tylko, że do tej pory zamawiałem książki z Saal Digital na papierze fotograficznym.

Czornyj
03-09-2016, 12:01
Pod względem jakości praktycznie nic nie ma startu do Canona DreamLabo 5000 - to jest 7-o kolorowy druk atramentowy, nie do pobicia przez cyfrę tonerową czy elektroinkową.

RAW1
03-09-2016, 12:39
Pod względem jakości praktycznie nic nie ma startu do Canona DreamLabo 5000 - to jest 7-o kolorowy druk atramentowy, nie do pobicia przez cyfrę tonerową czy elektroinkową.

Dzięki za Twoją opinię, w takim razie 1 egzemplarz testowy zlecę na Canonie. Mam nadzieję, że zauważę różnicę :roll:

sote
03-09-2016, 20:45
najlepszefoto.pl chwali się ta maszyną... ale chyba jeszcze nie mają w ofercie wydruków z niej.

najlepszefoto
05-09-2016, 09:14
Maszyna jest już u nas. W tej chwili pracujemy nad technologią produktu. Wkrótce będzie można go zobaczyć na naszej stronie www.

najlepszefoto
16-09-2016, 09:15
najlepszefoto.pl chwali się ta maszyną... ale chyba jeszcze nie mają w ofercie wydruków z niej.

Pierwsze wrażenia z naszego nowego produktu tutaj: https://blog.najlepszefoto.pl/a/201609/czas-na-fotorewolucje-z-najlepszefoto
Pozdrawiam, Dominika

sote
17-09-2016, 11:48
Już wiecie kiedy wydruki będą oficjalnie w ofercie?

najlepszefoto
17-09-2016, 13:00
Już wiecie kiedy wydruki będą oficjalnie w ofercie?
Dokładnego terminu jeszcze nie znamy. W tej chwili pracujemy nad końcowymi elementami produktu. Pozdrawiam, Dominika

tomski
14-10-2016, 10:05
A ja mam pytanie do uzytkowników Blurba (wiem, że kilku tu jest). Czy ktoś zamawiał fotoksiążkę w wersji Soft Cover np. grubości ok. 160 stron? Jak mozna ocenić ogolną jakość takiej książki zwłaszcza co do jakości sklejenia, trwałości okładki, wygody w oglądaniu? Czy to sie nie rozlatuje po kilku ogladaniach?

Do tej pory robiłem fotoksiążki w twardej okładce u krajowych dostawców, ale chciałem spróbować blurba ze wzgledu na wygodę przygotowania książki w LR i dobre opinie o jakosci wydruku. Krajowi nie mają też książek w okładkach miękkich, co uważam akurat za ciekawą alternatywę. No i aktualnie jest zniżka 40% do 18.10, co pozwoli sie zblizyc cenowo do cen krajowych. Blurb w regularnej cenie wypada mi prawie 2 razy drożej.

technosasiad
14-10-2016, 10:25
Mam pytanie z innej beczki ale w tematyce fotoksiazek/fotoalbumow. Mam zamiar wydrukowac album z wakacji.
Jednak podczas edycji czesc z nich jest czarno biala a czesc w kolorze. Kilka z nich maja delikatne presety.
Jak wyglada Wasze doswiadczenie, trzymac sie sztywno jedej kolorystki czy mozna mieszac kolory?

sote
14-10-2016, 22:23
To, co połączysz z czym, nie ma zbyt wielkiego znaczenia, ważne żeby Tobie się podobało, w końcu to pamiątka z TWOICH wakacji ;)

pioterkow
17-10-2016, 16:47
Jak mozna ocenić ogolną jakość takiej książki zwłaszcza co do jakości sklejenia, trwałości okładki, wygody w oglądaniu? Czy to sie nie rozlatuje po kilku ogladaniach?
Robiłem u nich kilka albumów. Kolor i BW.
Czasem na albumach BW był dziwny zafarb - blekitny lekko albo taki magentowy. Reklamacja wzorowa - zawsze dostałem nowy egzemplarz i przeprosiny w postaci kuponu 100USD na nowy album.
Co do jakości sklejenia to niestety ale to jest moim zdaniem najsłabsza strona tych albumów (robiłem zawsze +200 stron).
Tzn. album nie rozpadnie się po kilku oglądaniach ale częśćiej oglądany niestety potrafi się rozkleić :(
Pozdrawiam. Piotr

tomski
18-10-2016, 10:14
pioterkow, dziękuję za odpowiedź. A może zamawiałeś w Blurb tzw. trade book? To tez taka fotoksiążka w wersji soft cover, niestety tylko w formacie wertykalnym i chyba na lichszym papierze. Wydaje się że do takiego freestylowego albumu dla zdjęc np. BW by wystarczył, ale nie jestem pewien własnie jakosci złożenia.

pioterkow
19-10-2016, 14:06
pioterkow, dziękuję za odpowiedź. A może zamawiałeś w Blurb tzw. trade book?
Nie, zamawiałem zawsze Hard Cover Image Wrap +200 stron.
Na temat Trade Book nie pomogę Ci - nie znam zupełnie tego produktu.
Co do druku w BW - oni mają z tym chyba większy problem niż z kolorem. Ten ich BLACK taki do końca czarny nie jest... ;)

emerlu
27-10-2016, 10:52
Koledzy czy możecie podpowiedzieć mi do kogo zaglądnąć w Warszawie jeśli chodzi o stworzenie fotoksiążki? Zależy mi na sztywnej skórzanej oprawie w jakiejś przyzwoitej cenie oraz na stacjonarnej obsłudze (stary chyba jestem hehe).

klaudia32
30-11-2016, 08:39
A ja mam pytanie do kogo w krakowie można zaglądnac

kgeb
03-04-2017, 14:36
Czy ktoś już zamawiał Dreambook'a PRO Kreative z Najleszefoto i może cos więcej na ten temat napisać?
Punkt referencyjny dla mnie to raczej średnia półka - Saal i Cewe na papierze fotograficznym do użytku domowego.

Czy faktycznie należy oczekiwać w stosunku do powyższych ogromnego skoku jakościowego, jakby wynikało z przekazu marketingowego?
"najwyższy poziom precyzji Twoich zdjęć w rozdzielczości aż 2400 dpi,
plastyczne oddanie barw budujące wrażenie przestrzenności i realistyczności obrazu,

prawdziwą, głęboką czerń i chłodną szarość,

niezrównaną jakość tekstów,

gładkie przejścia tonalne,

naturalne odcienie skóry."

Jak wygląda jakość wykonania (okładka, szycie/klejenie)?
Czy strony rozkładają się na płask, jak w fotoalbumie, czy wygląda to solidnie?

DaroD300S
10-04-2017, 08:11
Czy ktoś już zamawiał Dreambook'a PRO Kreative z Najleszefoto i może cos więcej na ten temat napisać?
Punkt referencyjny dla mnie to raczej średnia półka - Saal i Cewe na papierze fotograficznym do użytku domowego.

Czy faktycznie należy oczekiwać w stosunku do powyższych ogromnego skoku jakościowego, jakby wynikało z przekazu marketingowego?
"najwyższy poziom precyzji Twoich zdjęć w rozdzielczości aż 2400 dpi,
plastyczne oddanie barw budujące wrażenie przestrzenności i realistyczności obrazu,

prawdziwą, głęboką czerń i chłodną szarość,

niezrównaną jakość tekstów,

gładkie przejścia tonalne,

naturalne odcienie skóry."

Jak wygląda jakość wykonania (okładka, szycie/klejenie)?
Czy strony rozkładają się na płask, jak w fotoalbumie, czy wygląda to solidnie?
Kiedyś do mnie zadzwonili z ofertą. Przysłali (na szczęście na własny koszt) pakiet reklamowy. Na kolana nie rzuca. Wszystkie (no prawie) zdjęcia w albumach poddane mocnej obróbce kolorystycznej. W zasadzie nie można było określić parametrów, o które pytasz. Ja jestem zwolennikiem materiałów fotochemicznych i niczego drukowanego nie dotykam.

jaca87
24-04-2017, 11:10
Możecie polecić polską firmę, która wysyła takie książki poza EU? Na stronie najlepszefoto jest np. adnotacja że wysyłka tylko na terenie Polski.

Z tego co wiem to http://www.cewe-fotoksiazka.pl/ ma odziały w wielu krajach więc nie powinno być problemu z zamówieniem fotoksiążki poza teren Polski.

mantra
29-05-2017, 10:07
Moim zdaniem warto zainwestować w grubą, dobrej jakości okładkę, aby przetrwała lata.

Lajf
29-05-2017, 21:02
Witam czy zamawiał ktoś fotoksiążkę z www.myselfbook.pl (http://www.myselfbook.pl)? Jak wygląda wykonanie? Z góry dzięki za odp.

faflusniak
05-12-2017, 23:22
Czy ktoś wie, które z firm robiących fotoksiążki mają sensowny program offline?

Próbowałem już:
1. Myselfbook - ale program mi nie działa,
2. CEWE - program OK, ale chciałem spróbować inną firmę,
3. Lumabook - nie mogę znaleźć kilku podstawowych funkcjonalności m.in. zmiana wielkości zdjęcia z zachowaniem proporcji

Kojocisko
05-12-2017, 23:41
Saal - mnie ich program odpowiada.

faflusniak
06-12-2017, 00:38
Dziękuję za podpowiedź. Nad Saal-Digital zastanawiałem się, ale są sporo drożsi innych firm i mają "przycięty" format A4 (28x19).

Myślałem, że wybranie firmy do zrobienia kilku fotoksiążek będzie łatwiejsze. Zależy mi na:

1. Program offline - wystarczy, aby miał podstawowe funkcje np. zachowanie proporcji, wyrównanie kilku zdjęć, formatowanie pól tekstowych, itp
2. Żeby można było zamówić fotoksiążki w różnych standardach z tego samego materiału (pliku) np. na papierze fotograficznym na półkę oraz wydruk cyfrowy na prezenty
3. Zadowalająca jakość wydruku (zapewne zależne od wybranego papieru oraz używanych maszyn)
4. Pełny format A4 poziom - 30x221
5. Cena - nie musi być najniższa, powiedzmy że średnia - jakieś 100-130zł/30str + 3-4zł/2 dodatkowe strony

Kojocisko
06-12-2017, 17:40
https://www.fotopolis.pl/opinie/analizy/29598-fotoksiazki-i-nie-tylko-czyli-przedswiateczny-przeglad-rynku

faflusniak
06-12-2017, 17:57
Dziękuję za link. Artykuł świeżutki z dzisiaj :-)
Dowiedziałem się że w programie offline dla Lumabook jednak są opcję typu zmiana wielkości z zachowaniem proporcji, wyrównanie kilku zdjęć. Pierwsze trzeba zrobić z Shift.

Do tego ciekawa porada odnośnie drukowania fotoksiązki albo albumu z tego samego materiału (wymaganie z pkt.2 na mojej liście):
- projektujemy pod fotoksiązkę - pierwszą (po tzw. rozbiegówce) i ostatnią stronę robimy tak, aby można było je usunąć (np. dajemy tylko jakiś tekst lub zostawiamy pustą).
- zamawiamy tańczą wersję fotoksiążki
- kopiujemy projekt fotoksiążki i usuwamy w nim te 2 strony
- zamawiamy droższą wersję fotoksiążki (a w zasadzie fotoalbum)

kevinbray
25-01-2018, 10:56
Witam,

Jakie firmy polecacie do wydruku albumow z okladka z materialu lnianego i papierem serii art ? Cos podobnego do Krukbook ?

Dzieki.

pioterkow
27-01-2018, 15:15
Witam,

Jakie firmy polecacie do wydruku albumow z okladka z materialu lnianego i papierem serii art ? Cos podobnego do Krukbook ?

Dzieki.

Jeśłi w Polsce to krukbook myślę że spełni Twoje perwersje :)
Jeśi za granicą - to napisz ile stron i jaki masz budżet. Wiele firm ma naprawdę BARDZO wysokie ceny za takie opcje...
W Itaii drukowąłem kiedyś album - 210 stron, piękna okładka zapłaciłem 1700 EUR...
Papier "ART" atrowi nierówny, ceny oprawy i okłądek tak samo... Napisz co chcesz to bardziej konkretnie pomogę.
Pozdrawiam.
Piotr

Czornyj
29-01-2018, 00:06
Witam,

Dzieki.

Najlepszefoto.pl - Fotoksiążka Pro drukowana 7-o kolorowym HP Indigo na papierze Mohawk Eggshell

pmm
11-10-2018, 08:11
Podepnę się do wątku. Czy możecie polecić firmę oferująca fotoksiążki a gwarantującą dyskrecję? Chodzi to, aby zdjęcia nigdzie nie wyciekły. Najlepiej we Wrocławiu, lub okolicach aby była możliwość załatwienia sprawy osobiście.

bogdi64
24-11-2018, 22:24
pogadaj na Odrzańskiej

cybulski
29-11-2018, 23:20
Podepnę się do wątku. Czy możecie polecić firmę oferująca fotoksiążki a gwarantującą dyskrecję? Chodzi to, aby zdjęcia nigdzie nie wyciekły. Najlepiej we Wrocławiu, lub okolicach aby była możliwość załatwienia sprawy osobiście.

Tak .... blurb.com ... załatwiasz wszystko z domu i nigdzie nie musisz chodzić.

Krzysztof_G
04-12-2018, 22:20
Tak .... blurb.com ... załatwiasz wszystko z domu i nigdzie nie musisz chodzić.

potwierdzam. Blurb bardzo dobra jakość, tylko w miarę drogo i warto czekać na promocje, które się często zdarzają.

cybulski
04-12-2018, 22:30
Flikr daje chyba cztery kupony rocznie rabatu 35%. Na black friday wyczekałem rabat bodajże 50%. Są jeszcze tanie opcje typu magazine.

zdyboo
04-12-2018, 22:37
potwierdzam. Blurb bardzo dobra jakość, tylko w miarę drogo i warto czekać na promocje, które się często zdarzają.

Może coś się zmieniło na polskim rynku, ale Blurb nie wychodził jakoś specjalnie drożej niż fotoksiążki podobnej jakości w rodzimych drukarniach. Zwłaszcza jeżeli skorzysta się z promocji cenowej w Blurb. Poza tym z jedną polską drukarnią miałem takie kłopoty, że nie będę się szarpał raz drugi. Z blurba już sześć razy byłem i jestem zadowolony.

Papercont
20-12-2018, 08:49
Ja nie dawno korzystałem z blurb i wcale nie jest taki drogi.

barracuda
26-12-2018, 18:10
Najlepszefoto.pl - Fotoksiążka Pro drukowana 7-o kolorowym HP Indigo na papierze Mohawk Eggshell

Właśnie miałem zamiar wykonać kolejną fotoksiążkę w najlepszefoto - zwykle robię Fotoksiążkę Pro Kreativ, ale okazuje się, że nie można już tego zrobić projektując online. Najpierw zlikwidowali program do tworzenia materiału, teraz jeszcze musisz wszystko, strona po stronie projektować w PSie. Tak, wiem, można ściągnąć makietę pod okreslony rozmiar fotoksiążki, ale opracowywanie np. 50 stron ze zdjęciami z wakacji w PSie, to jednak zbyt dużo czasu. Online, w kreatorze robiło się to dość szybko i sprawnie, nie rozumiem powodu usunięcia tej mozliwości przy projektowaniu.
Jaką możecie polecić alternatywę, która cenowo i jakościowo nie będzie odbiegała od wydruków wspomnianej firmy oprócz blurb.com?

edit: właśnie zainstalowałem programik z saal design, niestety jest dośc ubogi jeśli chodzi o formaty wstawiania zdjęć na strony.

Ryśko
22-06-2019, 14:25
Właśnie tu jest problem, Trzeba to robić w PHOTOSHOPIE. to POMYŁKA. Zbyt duża zabawy.

- - - - kolejny post - - - - - -

Może ktoś coś podpowie?

jalk
24-08-2019, 11:30
A moduł Book w Lr ? Ograniczone formaty wyjściowe, ale może się coś podpasuje.

ralf
28-06-2020, 09:31
Szukam jakiejś taniej drukarni w Łodzi, kogo polecicie?

grissley
07-09-2022, 19:31
Może coś się zmieniło na polskim rynku, ale Blurb nie wychodził jakoś specjalnie drożej niż fotoksiążki podobnej jakości w rodzimych drukarniach. Zwłaszcza jeżeli skorzysta się z promocji cenowej w Blurb (...) Z blurba już sześć razy byłem i jestem zadowolony.

Warto na blurbie dopłacać do innego papieru niż standard? Jeśli tak, to do jakiego? I jak załapać się na tę promkę cenową?

zdyboo
07-09-2022, 19:42
Nie wiem w sumie jak wygląda standard. Ja zawsze na premium brałem.
Promka jest zwykle widoczna na pasku u góry ich strony. Trzeba sprawdzać.

grissley
07-09-2022, 22:47
Premium mat, czy premium błysk? Ja się zraziłem do matów 100 lat temu i potem zawsze brałem błysk, ale może żyję w nieświadomości, że mat jest obecnie lepszy...

zdyboo
08-09-2022, 10:50
Zawsze brałem blysk.

grissley
18-09-2022, 20:57
Zamówiłem :)
A jak cło i vat? Przyjdzie jakieś wezwanie - a jeśli tak, to na "billing address" czy na "shipping address"...?

zdyboo
18-09-2022, 21:36
Mnie nigdy nic nie przyszło. W sensie oni to doliczają już przy zamówieniu. W przypadku zamówień do Polski wysyłka była z Holandii, zatem EU.