Zobacz pełną wersję : Corel PaintShop Pro X4
thorunium
13-09-2011, 22:07
Co sądzicie --> http://www.corel.com/servlet/Satellite/pl/pl/Product/1184951547051#tabview=tab0
Pracował już ktoś?
Pzdr!
velaskez
13-09-2011, 22:19
Obawiam się, że tylko nieliczni tu używają Corela do obróbki zdjęć ;)
Motorniczy
14-09-2011, 02:14
Najlepiej sciagnac demo , wlasnie to robie ;)
EDIT :
HA , juz przetestowalem , nawet wyrobilem sie w czasie i moge edytowac ten post... Krotko powiem - DNO , dla przykladu: odszumianie zdjecia trwa ok 15 sekund ... pojawia sie na dole pasek postepu i jak to zobaczylem to poszedlem do lodowki po cos do picia - bylem szybszy od Corela... Dodam, ze w zadnej wersji Photoshopa czy C1 nie musze na nic czekac. To chyba wystarczy.
atrem_foto
14-09-2011, 06:03
Zgodzę się z Motorniczym - PaintShop Pro jest wolny. Można nawet powiedzieć, bardzo wolny. Do tego stopnia, że moja siostra, choć najpierw kupiła właśnie PaintShop X2, bo tani i niby możliwości fajne ma, to po pół roku mordęgi zacisnęła zęby i kupiła Photoshop Elements. I teraz jest zadowolona.
Osobiście używałem pakietu Corela Suite z PhotoPaintem (jakaś wersja sprzed 3-4 lat), ale także ten program działa bardzo wolno (jeśli wrzucimy kilka, kilkanaście obiektów, które symulują w nim warstwy). Pracowałem też z PaintShop Pro siostry, więc potwierdzam jego powolność. Jeśli nic nie zrobiono w międzyczasie (a ze słów Motorniczego wnoszę, że wydajność raczej nie wzrosła), to chyba jednak lepiej zainwestować w Elements.
Motorniczy
14-09-2011, 12:30
Zgodzę się z Motorniczym - PaintShop Pro jest wolny. Można nawet powiedzieć, bardzo wolny. Do tego stopnia, że moja siostra, choć najpierw kupiła właśnie PaintShop X2, bo tani i niby możliwości fajne ma, to po pół roku mordęgi zacisnęła zęby i kupiła Photoshop Elements. I teraz jest zadowolona.
Osobiście używałem pakietu Corela Suite z PhotoPaintem (jakaś wersja sprzed 3-4 lat), ale także ten program działa bardzo wolno (jeśli wrzucimy kilka, kilkanaście obiektów, które symulują w nim warstwy). Pracowałem też z PaintShop Pro siostry, więc potwierdzam jego powolność. Jeśli nic nie zrobiono w międzyczasie (a ze słów Motorniczego wnoszę, że wydajność raczej nie wzrosła), to chyba jednak lepiej zainwestować w Elements.
Bez dwoch zdan w Elements i to obojetnie ktora wersje (jesli chodzi o szybkosc dzialania ) :)
hostman22
14-09-2011, 16:38
dziwne ja działam i to na bardzo dużych plikach, działa szybko i stabilnie :), na tyle ze po testach sc5 zostałem przy psp ;)
thorunium
14-09-2011, 17:28
No właśnie, różnie z tą szybkością, ale PSE też demonem szybkości nie jest..
No i cena dość przystępna w obu przypadkach.
thorunium
14-09-2011, 17:31
Obawiam się, że tylko nieliczni tu używają Corela do obróbki zdjęć ;)
ps. a gdyby policzyć ilu z tych nieużywających pracuje na orydżinalach... :lol:
hostman22
14-09-2011, 19:08
x4 wygląda okropnie jak Elements ;). Liczyłem że X4 wyjdzie bardziej pro, a tutaj taki zawód :( (dodali popierdółkowate opcje, niby poprawili 75 funkcji, dobra niech nim będzie ja różnicy nie widzę :( )
Od kiedy Corel przejął painta od Jasc, jest coraz gorzej... :(, a szkoda bo 7 była wybitna. Nawet nie ratuje fakt iż do ultimate dodawany jest NIK...
velaskez
15-09-2011, 19:52
ps. a gdyby policzyć ilu z tych nieużywających pracuje na orydżinalach... :lol:
licz, tylko co z tego wyniknie
thorunium
16-09-2011, 20:01
licz, tylko co z tego wyniknie
no w tym sęk, że niewiele :|