Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Corel PaintShop Pro X4

Co sądzicie --> http://www.corel.com/servlet/Satelli...1#tabview=tab0
    Pracował już ktoś?
    Pzdr!
    d300

Domyślnie

Obawiam się, że tylko nieliczni tu używają Corela do obróbki zdjęć
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Najlepiej sciagnac demo , wlasnie to robie

EDIT :

HA , juz przetestowalem , nawet wyrobilem sie w czasie i moge edytowac ten post... Krotko powiem - DNO , dla przykladu: odszumianie zdjecia trwa ok 15 sekund ... pojawia sie na dole pasek postepu i jak to zobaczylem to poszedlem do lodowki po cos do picia - bylem szybszy od Corela... Dodam, ze w zadnej wersji Photoshopa czy C1 nie musze na nic czekac. To chyba wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 14-09-2011 o 02:38

Domyślnie

Zgodzę się z Motorniczym - PaintShop Pro jest wolny. Można nawet powiedzieć, bardzo wolny. Do tego stopnia, że moja siostra, choć najpierw kupiła właśnie PaintShop X2, bo tani i niby możliwości fajne ma, to po pół roku mordęgi zacisnęła zęby i kupiła Photoshop Elements. I teraz jest zadowolona.
    Osobiście używałem pakietu Corela Suite z PhotoPaintem (jakaś wersja sprzed 3-4 lat), ale także ten program działa bardzo wolno (jeśli wrzucimy kilka, kilkanaście obiektów, które symulują w nim warstwy). Pracowałem też z PaintShop Pro siostry, więc potwierdzam jego powolność. Jeśli nic nie zrobiono w międzyczasie (a ze słów Motorniczego wnoszę, że wydajność raczej nie wzrosła), to chyba jednak lepiej zainwestować w Elements.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atrem_foto Zobacz posta
    Zgodzę się z Motorniczym - PaintShop Pro jest wolny. Można nawet powiedzieć, bardzo wolny. Do tego stopnia, że moja siostra, choć najpierw kupiła właśnie PaintShop X2, bo tani i niby możliwości fajne ma, to po pół roku mordęgi zacisnęła zęby i kupiła Photoshop Elements. I teraz jest zadowolona.
    Osobiście używałem pakietu Corela Suite z PhotoPaintem (jakaś wersja sprzed 3-4 lat), ale także ten program działa bardzo wolno (jeśli wrzucimy kilka, kilkanaście obiektów, które symulują w nim warstwy). Pracowałem też z PaintShop Pro siostry, więc potwierdzam jego powolność. Jeśli nic nie zrobiono w międzyczasie (a ze słów Motorniczego wnoszę, że wydajność raczej nie wzrosła), to chyba jednak lepiej zainwestować w Elements.
    Bez dwoch zdan w Elements i to obojetnie ktora wersje (jesli chodzi o szybkosc dzialania )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atrem_foto Zobacz posta

dziwne ja działam i to na bardzo dużych plikach, działa szybko i stabilnie , na tyle ze po testach sc5 zostałem przy psp
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

No właśnie, różnie z tą szybkością, ale PSE też demonem szybkości nie jest..
    No i cena dość przystępna w obu przypadkach.
    d300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Obawiam się, że tylko nieliczni tu używają Corela do obróbki zdjęć
    ps. a gdyby policzyć ilu z tych nieużywających pracuje na orydżinalach...
    d300

Domyślnie

x4 wygląda okropnie jak Elements . Liczyłem że X4 wyjdzie bardziej pro, a tutaj taki zawód (dodali popierdółkowate opcje, niby poprawili 75 funkcji, dobra niech nim będzie ja różnicy nie widzę )
    Od kiedy Corel przejął painta od Jasc, jest coraz gorzej... , a szkoda bo 7 była wybitna. Nawet nie ratuje fakt iż do ultimate dodawany jest NIK...
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorunium Zobacz posta
    ps. a gdyby policzyć ilu z tych nieużywających pracuje na orydżinalach...
    licz, tylko co z tego wyniknie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów