Zobacz pełną wersję : Free upgrade do CEP 3 ;-)
step.tom
07-09-2011, 23:27
Witajcie
Czy już ktoś z Was skorzystał z tej super oferty...:roll: Jestem ciekaw co nowego jest w tej wersji w stosunku do CEP 3. Z drugiej strony to lekkie przegięcie. Forować nowych " zakupowiczów" niż tych ze stażem...
http://www.niksoftware.com/store/en/entry.php?view=orderinfos/fair_upgrades.shtml&utm_campaign=News_CEP4&utm_source=30007_dLX+Sep11&utm_medium=EN+email&utm_content=iBTNupgrade
Witajcie
Czy już ktoś z Was skorzystał z tej super oferty...:roll: Jestem ciekaw co nowego jest w tej wersji w stosunku do CEP 3. Z drugiej strony to lekkie przegięcie. Forować nowych " zakupowiczów" niż tych ze stażem...
http://www.niksoftware.com/store/en/entry.php?view=orderinfos/fair_upgrades.shtml&utm_campaign=News_CEP4&utm_source=30007_dLX+Sep11&utm_medium=EN+email&utm_content=iBTNupgrade
dość częsta praktyka w przypadku producentów oprogramowania - na moment przed wydaniem nowej wersji często kupujący poprzednią są uprawnieni do darmowego upgrade, aby nie było narzekania - a mogłem dzień, tydzień, etc. poczekać i miałbym wersję x+1 zamiast x
step.tom
07-09-2011, 23:41
Hmm. Cóż my "malutcy"... Poczekam na opinie. Upgrade z naszego/mojego poziomu to kolejne 100 Euro. Tylko czy warto ??? Poczekamy zobaczymy ;-)
Z mojego poziomu to 74 EURasy. Też poczekam na opinie bo się mocno przyzwyczaiłem do 3.0. A ciekawe kiedy wypuszczą NX3, bo może w hurcie to taniej.
tu macie dokladnie rozpisanego co jest nowego, co do najmniejszego detalu - zarowno poszczegolne filtry jak i caly interfejs oprogramowania - zmian jest dosc sporo
http://www.niksoftware.com/colorefexpro/en/index.php?
kwestia dlaczego kupujacy teraz (Ci ktorzy kupia efexa od momentu ogloszenia czworki do momentu jego ukazania sie) maja free upgrade - bo skoro softu jeszcze nie ma, to nikt by teraz efexa nie kupowal, do momentu az by sie czworka nie ukazala - wiec to jest zupelnie normalna polityka - skoro juz oglosilismy czworke a jej jeszcze nie ma to nawet jak kupicie dzis trojke to bedzie tak jakbyscie od razu kupili czworke
a upgrade normalny jest platny - i w tym tez nie ma nic dziwnego
nota bene warto sie zarejestrowac na webinar z prezentacja nika 4-rki, ogladalem juz ich kilka i zawsze na kazdym webinar podaja promo code, ktory uprawnia do znizki na dany produkt w sklepie i to dosc sporej - jak kupowalem nik complete to na podstawie tego
promo code mialem 100 dolcow znizki
no i jestem po prezentacji (w postaci webinar) nowego pakietu, powiem w skroce tak - jak ktos uzywa trojki - to z czworki bedzie bardziej niz zadowolony
po prezentacji daja 15% kod na rabat w sklepie :)
step.tom
11-09-2011, 12:34
no i jestem po prezentacji (w postaci webinar) nowego pakietu, powiem w skroce tak - jak ktos uzywa trojki - to z czworki bedzie bardziej niz zadowolony
po prezentacji daja 15% kod na rabat w sklepie :)
No to dobrze. Mam termin 22.09. Czekam więc z zainteresowaniem.
no to 15 min temu dostalem maila z kluczem i linkiem do downloadu efexa 4 :)
Może ktoś opisać zmiany tak normalnie, nie z suchej informacji jak na stronce? Co się poprawiło, co lepiej działa niż wcześniej, czy te nowe funkcje użyteczne? ;)
Powiem Ci za tydzien jak sie pobawie.
Z tego co widze po krotkim kilkuminutowym pobieganiu po opcja itd. to jesli ktos uzywa trojki, to z czworki - biorac pod uwage tylko interfejs programu - czyli wygodne aplikowanie kilku efektow, dowolna zmiana ich kolejnosci, zabawy kryciem, historia i poglad zmian, mozliwosc zapisywania zestawu efektow jako "gotowej receptury", ich eksportu/importu itd. - bedzie imho zadowolony. Pracuje sie szybciej, wygodniej - mniej klikania i biegania miedzy efex a PS (bo czesc roboty z warstawami mozna ogarnac wewnatrz efexa, podobnie uzycie kilku efektow naraz).
Generalnie jak ktos zna i uzywa trojki i dokladnie poczyta strone Nik Software gdzie sa wszystkie zmiany opisane, nie bedzie mial problemu z ogarnieciem sie co nowego - w sensie interfejsu.
Natomiast jakie sa nowe filtry, co dokladnie zmienilo sie w starych, to bede mogl powiedziec, jak znajde czasu troche na obrobke materialu, ktory lezy i czeka :) Natomiast widze ze kilka znanych mi starych posiada dodatkowe opcje umozliwiajace ich dokladniejsze tweakowanie i czesciowo zmieniajace/modyfikujace ich dotychczasowe zachowanie (np. pro contrast).
Ok, super - czekam w takim razie :)
od dzis jest juz oficjalnie dostepny, jest takze trial - mozna samemu obejrzec co i jak
Taaa ale do NX2 jeszcze nic nie ma... :(
poki Nikon czegos nie zdecyduje to na razie nie bedzie
Does Color Efex Pro 4 work in Capture NX 2?
The Capture NX 2 software from Nikon does not support Nik Software's new Color Efex Pro 4 plug-in. Color Efex Pro 4 is built on an entirely new and powerful framework and thus requires certain functions of the plug-in architecture of the host application that are not currently present in Captures NX 2.
If you are a current Color Efex Pro 3.0 customer, you can of course continue to enjoy the benefits of that software with Capture NX 2.
Regarding plans to make the two products work together, the effort to update Color Efex Pro 4 to function within Capture NX 2 relies on Nikon's future plans and development for their photo editing software. Nik Software is not privy to those plans. To reach Nikon USA about this matter, please visit their website at: www.nikonusa.com.
To 30dniowy trail czy jaki? Bo ściągnałem, ale jak jakiś krótki to poczekam na konkretny materiał z jakiejś sesji do obróbki :D
hostman22
28-09-2011, 16:36
Ok, super - czekam w takim razie :)
a tego podf ze strony widziałeś.. ;).
Póki co zostaję przy 3.0...
Jest na sali ktoś to ma może przypadkiem zainstalowany jednocześnie CEP3 i CEP4?
Kupiłem właśnie CEP4, jakiś czas temu używałem wersji 3 i coś mi nie pasuje... te same "crossy" mają inną kolorystykę w wersji 3 i 4. WTF? :-/
no ja mam, ale cep3 pod NX a cep4 pod Win
i troche tego typu drobnych zmian jest