PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jeden kwadrat

zlosnica
06-09-2011, 21:38
Głęęęboka szuflada :)

Modella: Alicja Błachowicz

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i993.photobucket.com/albums/af60/zlosnica87/Alicja/alakwadratwww.jpg)

jacek.gold
06-09-2011, 22:07
ładnie
i BW ładne
i modelka ładna

jaMarika
06-09-2011, 23:03
Alicja zawsze ładnie wychodzi :) co do zdjęcia, wszystko byłoby super gdyby nie ta wstążeczka uciekająca poza kadr.

mOSAd
07-09-2011, 00:45
To zdjęcie jeszcze mchem nie obrosło? :)
Tu niestety jest kilka mankamentów - szyja i wstążeczka. Kadr też nie powala z tym pochyleniem modelki. Dziwne przejście detalicznych dolnych powiek w gładź. Ale kobieta jest ładna to i zdjęcie zyskuje.

tataromka
07-09-2011, 14:53
proponuje zeby wstawiac nr telefonu do fotografowanych modelek + ewentualnie stan cywilny :D

zlosnica
07-09-2011, 20:43
@mOSAd: Ano jeszcze nie obrosło :) Fakt, jak tak patrzę to szyja może trochę masywnie wyszła :) A tak naprawdę to nie wiem co Wam z tą wstążeczką ne pasuje :)

Johan P
07-09-2011, 21:25
a mi sie bardzo podoba.Kadr swietnie gra z ustami i oczami choc kolczyk na lewym uchu odciaga uwage ale to szczegol.BW super jak i cala reszta.Przyciaga uwage.Ma cos w sobie !!!Juz lubie ten kwadrat

mOSAd
07-09-2011, 22:22
Akurat nie to miałem na myśli, że masywnie szyja wyszła (choć to też słuszna uwaga), co faktura twarzy i szyi to dwie różne bajki. Nie lubię tego efektu i o to mi głównie chodziło. Twarz porcelanka, a szyja... au naturel. Preferuję jednolitą konwencję świetlną, makijażową i obróbkową. A co do wstążeczki, to można spróbować w edytorze ją obciąć i sprawdzić efekt. ;) A dlaczego nie leży? Bo siedzi w mocnym punkcie, przyciąga wzrok i kieruje poza kadr. Brutalnie się kończąc. Właściwie wstążeczki zwracają tu większą uwagę, niż oczy nawet.

zlosnica
07-09-2011, 22:43
@mOSAd: Hmm może to efekt tego, że zdjęcie jest małego rozmiaru. Nie bluruje nigdy całej twarzy, jedyne do czego się uciekam to wystempelkowanie jakiś modelkowych 'niespodzianek' ;) Różnica w skórze to pewnie efekt światła no i wiadomo, że na szyi więcej naturalnych linii niż na buzi. W końcu toć to nie glamour okładkowy :)

Będę bronić tej pracy jak lew, bo mnie się akurat niezmiernie podoba :D Ale oczywiście doceniam i biorę pod uwagę każdą krytykę :)

mOSAd
07-09-2011, 23:30
Broń, broń. Możesz bronić nawet jak lwica młode. ;)
Zdjęcie mi się podoba. Wiele zdjęć mi się podoba (mimo przeszkadzających detali). Inaczej bym w ogóle zdjęć nie oglądał - bo po cóż? Ale gdyby nie było zastrzeżeń, to foto by wygrywało w każdym konkursie i byłoby uznane na całym świecie. Jeszcze na to troszeczkę za wcześnie jednak, moim skromnym zdaniem. Podobać się - tak. Być idealne - niekoniecznie. Czy można było je wykonać lepiej? Być może. Czy wykonałaś na wysokim poziomie? Zdecydowanie.