PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z czerwonym nosem II

Greg77
02-09-2011, 10:22
.....chyba jednak latwiej jst robic tam zdjecia zima, jak trawy sa zolto rudawe a nie tak zielone, sciagalem saturacji jak szalony:D:D:D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/189/dsc0913a.jpg/)

Nikonozaur
02-09-2011, 10:30
Mnie się chyba bardziej tamta wersja podoba, teraz jest smutniej. No chyba, że tak miało być. ;)

brylek
02-09-2011, 10:32
Wydaje mi się że ta łódka (zdezelowana jest jakaś i te kolory ) psuje całe zdjęcie , mimo tego że światła zabrakło (przypominając sobie warunki zimowe ) beż niej powinno być lepiej . Byłby spokój i cisza .

Greg77
02-09-2011, 10:34
Wydaje mi się że ta łódka (zdezelowana jest jakaś i te kolory ) psuje całe zdjęcie , mimo tego że światła zabrakło (przypominając sobie warunki zimowe ) beż niej powinno być lepiej . Byłby spokój i cisza .

co ty napisales??? Brylas nie rozumiem, bez lodki ladniej? Bez lodki to by byl lipny i nudny na maksa obrazek jakich sa miliony.....
To, ze zdezelowana to doskonale wiem i swiadomie pokazuje, kolory, nie rozumiem, jak za kolorowo to zle, jak naturalnie to tez zle....oj doszukujesz sie dziury w calym....

brylek
02-09-2011, 10:40
co ty napisales??? Brylas nie rozumiem, bez lodki ladniej? Bez lodki to by byl lipny i nudny na maksa obrazek jakich sa miliony.....
To, ze zdezelowana to doskonale wiem i swiadomie pokazuje, kolory, nie rozumiem, jak za kolorowo to zle, jak naturalnie to tez zle....oj doszukujesz sie dziury w calym....

to coś te kolory na łódce są jakieś naprawdę jak z taniego hdr-a , po prostu mam takie odczucie .

Greg77
02-09-2011, 10:46
widziales te lodz.......no a teraz wpisz sobie w google "tani HDR" albo jeszcze lepiej wez poprawke na twoj monitor....

krzysztofz24
02-09-2011, 10:46
to coś te kolory na łódce są jakieś naprawdę jak z taniego hdr-a , po prostu mam takie odczucie .

Podziele to odczucie. Ale podkreslam, ze tylko i wylacznie co do lodki!. Reszta zdjecia jest kolorystycznie swietna jak dla mnie. Zielen traw, kolory na niebie i na dalszych planach. Jest akuracik. Naturalnie i jednoczesnie dobrze nasycone kolory.

P.S Dobra z tym tanim HDR-em to troche przegiecie:-), ale ta lodka po prostu wali jaskrawo po oczach w porownaniu do reszty zdjecia, szczegolnie zielony na niej.

Locter
02-09-2011, 10:48
Grzesiek - malowałes lodeczke selektywnie kontrastem ? Bo tak cos mi sie widzi. Zgodze sie z Krzyśkiem, zdjecie duzo bardziej mi sie podoba od poprzedniego, bardziej wywazone kolory, ale lodka znowu daje po oczach - takie mam odczucia.

brylek
02-09-2011, 10:52
widziales te lodz.......no a teraz wpisz sobie w google "tani HDR" albo jeszcze lepiej wez poprawke na twoj monitor....

tam też ją mam gdzieś na slajdzie , ale była w lepszym stanie . Pisałem o samej łodzi . Reszta ok podoba się . Monitory mam 2 i mam takie same wrażenia .Ok ale nie piszę tego po złości , tylko jak pisałem mam takie odczucie .

Greg77
02-09-2011, 11:12
ale o co wam chodzi o te cienie??? nic nie malowalem kontrastem, delikatnie obrobione, bez udziwnien.......ostatnia wersja byla pojechana to tutaj zrobilem to delikatnie, nic nie poradze na to, ze ta lodz tak wyglada teraz, plamy ciemniejsze i jasniejsze.....jest zniszczona i tyle, mnie si ebardzo podoba i pokazuje, porownajcie sobie to zdjecie z poprzednim.....
Kolejna sprawa to wszedobylska zielen moze potegowac taki odbior.......odsaturowalem trawy to lodka za mocna.....

maniak666
02-09-2011, 14:14
No kurcze- sam nie wiem-wczorajsze czy dzisiejsze...? Ale tez dopiero jak w domu zerkne bede madrzejszy.

matios
02-09-2011, 16:09
łódka faktycznie mocna ale bez przesady. Ważniejszym aspektem tego zdjęcia dla mnie jest kadr - widziałbym łódkę bardziej w lewo.

Greg77
02-09-2011, 16:16
- widziałbym łódkę bardziej w lewo.

w jakim sensie w lewo....odwrocona bardziej bokiem?? jak tak to wstawialem taka wczoraj, jezeli z lewej strony kadru to sie nie zgodze....jezeli juz to z prawej dziobem nadajac kierunek i uzasadnienie przestrzeni.....zreszta wlasnie taka wstawiam, wiec sam zobaczysz...

matios
02-09-2011, 16:49
właśnie tak jak się nie zgadzasz. Choć jak teraz patrze na III wersję to nawet możesz nie ruszać.

lortek
02-09-2011, 23:13
luzik łódeczka jest spoko :) lubie te foteczki i obróbeczke kolegi Greg77 musze powiedziec... bo tak sobie obserwuje juz jakis czas....

borregaard
03-09-2011, 00:05
Trzeba będzie stworzyć dział..."Obrobki Grzegorza"....;)

Greg77
03-09-2011, 06:30
Trzeba będzie stworzyć dział..."Obrobki Grzegorza"....;)

Ojojoj Andrzeju jak bys byl wolny od takich lepszy lub gorszych publikacji to bym sie zgodzi i usmiechnal a tak....coz wstalem lewa noga;)

borregaard
03-09-2011, 07:20
Ojojoj Andrzeju jak bys byl wolny od takich lepszy lub gorszych publikacji to bym sie zgodzi i usmiechnal a tak....coz wstalem lewa noga;)

Ależ ja całkiem na luziku się uśmiecham.. ..
Mocno "płodny" jesteś...
Nie należy zaraz upatrywać złośliwości..Nie ma powodu. :)

Greg77
03-09-2011, 08:28
Nie należy zaraz upatrywać złośliwości..Nie ma powodu. :)

....coz wstalem lewa noga;)
;)