Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Z czerwonym nosem II

.....chyba jednak latwiej jst robic tam zdjecia zima, jak trawy sa zolto rudawe a nie tak zielone, sciagalem saturacji jak szalony

Domyślnie

Mnie się chyba bardziej tamta wersja podoba, teraz jest smutniej. No chyba, że tak miało być.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Wydaje mi się że ta łódka (zdezelowana jest jakaś i te kolory ) psuje całe zdjęcie , mimo tego że światła zabrakło (przypominając sobie warunki zimowe ) beż niej powinno być lepiej . Byłby spokój i cisza .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brylek Zobacz posta
    Wydaje mi się że ta łódka (zdezelowana jest jakaś i te kolory ) psuje całe zdjęcie , mimo tego że światła zabrakło (przypominając sobie warunki zimowe ) beż niej powinno być lepiej . Byłby spokój i cisza .
    co ty napisales??? Brylas nie rozumiem, bez lodki ladniej? Bez lodki to by byl lipny i nudny na maksa obrazek jakich sa miliony.....
    To, ze zdezelowana to doskonale wiem i swiadomie pokazuje, kolory, nie rozumiem, jak za kolorowo to zle, jak naturalnie to tez zle....oj doszukujesz sie dziury w calym....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    co ty napisales??? Brylas nie rozumiem, bez lodki ladniej? Bez lodki to by byl lipny i nudny na maksa obrazek jakich sa miliony.....
    To, ze zdezelowana to doskonale wiem i swiadomie pokazuje, kolory, nie rozumiem, jak za kolorowo to zle, jak naturalnie to tez zle....oj doszukujesz sie dziury w calym....
    to coś te kolory na łódce są jakieś naprawdę jak z taniego hdr-a , po prostu mam takie odczucie .

Domyślnie

widziales te lodz.......no a teraz wpisz sobie w google "tani HDR" albo jeszcze lepiej wez poprawke na twoj monitor....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brylek Zobacz posta
    to coś te kolory na łódce są jakieś naprawdę jak z taniego hdr-a , po prostu mam takie odczucie .
    Podziele to odczucie. Ale podkreslam, ze tylko i wylacznie co do lodki!. Reszta zdjecia jest kolorystycznie swietna jak dla mnie. Zielen traw, kolory na niebie i na dalszych planach. Jest akuracik. Naturalnie i jednoczesnie dobrze nasycone kolory.

P.S Dobra z tym tanim HDR-em to troche przegiecie, ale ta lodka po prostu wali jaskrawo po oczach w porownaniu do reszty zdjecia, szczegolnie zielony na niej.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 02-09-2011 o 10:49 Powód: dopisek P.S
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Grzesiek - malowałes lodeczke selektywnie kontrastem ? Bo tak cos mi sie widzi. Zgodze sie z Krzyśkiem, zdjecie duzo bardziej mi sie podoba od poprzedniego, bardziej wywazone kolory, ale lodka znowu daje po oczach - takie mam odczucia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    widziales te lodz.......no a teraz wpisz sobie w google "tani HDR" albo jeszcze lepiej wez poprawke na twoj monitor....

tam też ją mam gdzieś na slajdzie , ale była w lepszym stanie . Pisałem o samej łodzi . Reszta ok podoba się . Monitory mam 2 i mam takie same wrażenia .Ok ale nie piszę tego po złości , tylko jak pisałem mam takie odczucie .

Domyślnie

ale o co wam chodzi o te cienie??? nic nie malowalem kontrastem, delikatnie obrobione, bez udziwnien.......ostatnia wersja byla pojechana to tutaj zrobilem to delikatnie, nic nie poradze na to, ze ta lodz tak wyglada teraz, plamy ciemniejsze i jasniejsze.....jest zniszczona i tyle, mnie si ebardzo podoba i pokazuje, porownajcie sobie to zdjecie z poprzednim.....
    Kolejna sprawa to wszedobylska zielen moze potegowac taki odbior.......odsaturowalem trawy to lodka za mocna.....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów