Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wrakoski
Wraczek, wybieram sie na spotkanie pewnego portalu foto z Irlandii, chetni wybrali sobie te miejscowke jako punkt spotkania, nie przepraszam jednak jezeli cos dobrego z tamtad przywioze, docelowo nastawiam sie na inny temat niz wrak....jest tam taki tylko mozliwosc jego sfotografowania jest zalezna od przyplywu, jak dla wraku woda idealna to tam za wysoka, moze tym razem sie uda....
A teraz wraczek, zdjecie jest poprawiona wersja zdjecia ktore kiedys prezentowalem i sie nie przyjelo.....teraz wyszlo duzo lepiej:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/38/dsc9355e.jpg/)
Ładnie, subtelnie wyszło. świetnie wygląda tez horyzont. Aż dziw bierze, że taki drewniany wrak tyle czasu przetrwał - choć ta jasna deska z przodu może wskazywać, że ktoś go odnawia ;)
jarekf34
26-08-2011, 22:22
Uwielbiam oglądać tego "Sunbeama" czy jak go tam zwał w Twoim wykonaniu.
Dla mnie za zimno, ale co ja tam wiem... ;)
choć ta jasna deska z przodu może wskazywać, że ktoś go odnawia ;)
Zaufaj mi, nie jest odnawiany, porzadne drewno wytrzymuje juz fale ponad 100 lat, dodatkowo wiekszosc czasu spedza zasypany niemal caly a czasami nawet caly.....te jasne deski, wyszlo tak jakos dziwnie, ale tak bylo, szedl przyplyw po slonecznym dniu, to jest po prostu wyschniete drewno, wyczyszczone przez piasek i wode;)
tormentol
27-08-2011, 00:17
ale tak bylo, szedl przyplyw po slonecznym dniu, to jest poprostu wyschniete drewno, wyczyszczone przez piasek i wode;)
I sól! Nie zapominajmy o soli!
Zdjęcie bardzo ładne. Dopracowany daleki plan sprawia, że foto zyskuje na plastyce. Piknie!
wojtek6308
27-08-2011, 09:06
Dobra fota, bardzo ładne kolorki masz :-) .
jacekz40
27-08-2011, 09:27
Dobra fota, bardzo ładne kolorki masz :-) .
I ja się pod tym podpisuję :)
Zdjęcie bardzo ładne. Dopracowany daleki plan sprawia, że foto zyskuje na plastyce. Piknie!
widze to podobnie jak tormentol, wrak dobry a to z tyłu to duży "plus dodatni"
jak zawsze obróbka na bdb poziomie, to już kolejna wersja tego wraku ale jest naprawdę dobra :)
jak zawsze obróbka na bdb poziomie, to już kolejna wersja tego wraku ale jest naprawdę dobra :)
Dzieki, dzieki, jutro rano jade tam znowu, ale jak nie bedzie ciekawie to go nawet nie sfotografuje, nastawiam si ena cos innego, ale jak znam zycie ten cholerny wrak jest jak magnez:D
A swoja droga zerknijcie na 1x (http://1x.com/photo/43873/all/latest-additions/wreck-of-the-sunbeam) jakie gnioty wchodza:D
...
A swoja droga zerknijcie na 1x (http://1x.com/photo/43873/all/latest-additions/wreck-of-the-sunbeam) jakie gnioty wchodza:D
Właśnie miałem to napisać. Twoje zdjęcie Grzegorz dopracowane w detalach i jak już wspominano świetny drugi plan posiadające to extraliga. A to z 1x, jakby na to nie patrzeć to z dwie klasy niżej.
Ale cóż, takie życie ;).
A to z 1x, jakby na to nie patrzeć to z dwie klasy niżej.
Ale cóż, takie życie ;).
Tak podchodze do 1x, wywalili mi juz tyle wrakow, ze teraz wstawilem tego i poczekam, napewno wyleci i daje do krytyki z podlinkowanym tym gniotem:D
Tak podchodze do 1x, wywalili mi juz tyle wrakow, ze teraz wstawilem tego i poczekam, napewno wyleci i daje do krytyki z podlinkowanym tym gniotem:D
No to muszę trochę voting przelecieć, może uda się podpromować :).
Mi też troszeczkę spadło. Ciężko odgadnąć reguły gry tam panujące. Ale otwarcie przyznać trzeba, że poziom niektórych zdjęć to najwyższa póła :).
Ale otwarcie przyznać trzeba, że poziom niektórych zdjęć to najwyższa póła :).
Z czerwonym sie zgodze....i to bardzo, ale sa portale na ktorych zdjecia nie odstepuja.....
Świetna praca dopracowana we wszystkim.Pozdrawiam
klasycznie, dobrze. Faktycznie ta deska nie wpisuje się w całość
to się nazywa życie, ale Twój rzeczywiście jest bardziej dopracowany.
klasycznie, dobrze. Faktycznie ta deska nie wpisuje się w całość
Na deske nie mam wplywu......taka byla;)
to się nazywa życie, ale Twój rzeczywiście jest bardziej dopracowany.
Wiesz, jak sa tacy dokladni to niech beda konsekwentni....tylko tyle chce;)
ostrytux
28-08-2011, 21:14
Bardzo dobre!
Co do 1x to pal licho to co przechodzi dalej, najbardziej rozbawili mnie tym że nie mogę już upload-ować fot za free i by poddać foty pod ocenie (zapodać fotę na serwer) "karzą" sobie płacić prawie 40E to jakiś żart normalnie :D :lol:
"karzą" sobie płacić prawie 40E to jakiś żart normalnie :D :lol:
oczywiscie konto premium:D:D:D
takim sposobem jak pewna partia w Polsce strzelaja sobie w kolano:D
ostrytux
28-08-2011, 21:50
oczywiscie konto premium:D:D:D
takim sposobem jak pewna partia w Polsce strzelaja sobie w kolano:D
Ja mówię temu stanowcze NIE, nie stać mnie na to by wywalać 40E na jakiś portal, tak naprawdę nie dostając nic w zamian.
Rozumiem, jakieś większe pliki do upload-u, większy limit plików, a tak 10 slotów na weekend po co mnie to, jak ja nie mam tylu przyzwoitych zdjęć :D
Ja mówię temu stanowcze NIE, nie stać mnie na to by wywalać 40E na jakiś portal, tak naprawdę nie dostając nic w zamian.
Rozumiem, jakieś większe pliki do upload-u, większy limit plików, a tak 10 slotów na weekend po co mnie to, jak ja nie mam tylu przyzwoitych zdjęć :D
Dokladnie......portal sie skonczy, bo istnieje tylko dzieki taklim jak Ty;)
Pewnie jak zaplacisz to wybieraja nawet takie gnioty jak ten wrak co pokazalem:D
maniak666
28-08-2011, 22:44
Jak to u Ciebie - perfekcyjnie. ( Chyba czas na konsultacje obróbkowe- szczególnie dotyczy to Twoich łódek:wink:)
A portale? A chrza...
Róbmy swoje.
Jak to u Ciebie - perfekcyjnie. ( Chyba czas na konsultacje obróbkowe- szczególnie dotyczy to Twoich łódek:wink:)
PW znasz;)
Nikonozaur
30-08-2011, 21:15
Świetnie Grzesiu, naprawdę dopracowana w każdym calu fota.
Widziałem ją wcześniej ale z pozycji lapka nie miałem pełnego obrazu Twojej pracy. ;)
Dokladnie......portal sie skonczy, bo istnieje tylko dzieki taklim jak Ty;)
Pewnie jak zaplacisz to wybieraja nawet takie gnioty jak ten wrak co pokazalem:D
http://1x.com/photo/43614/category/landscape/latest-additions/lost-in-thought#!/photo/44015/category/landscape/latest-additions/the-sunbeam
Ciekawa teoria ;):)
Gratki Grzegorz za jedynkę :).
Już od dwóch dni wiedziałem, że tam zawiśnie :).
Świetne foto. Światło i textura robią swoje.
http://1x.com/photo/43614/category/landscape/latest-additions/lost-in-thought#!/photo/44015/category/landscape/latest-additions/the-sunbeam
Chyba to zle odebrales, mi nie chcieli ngdy przyjac zdjec, podlinkowalem wiec zdjecie ktore weszlo kilka dni temu http://1x.com/photo/43873/all/latest-additions/wreck-of-the-sunbeam# a jest strasznym gniotem.......nie mam na nich parcia, mam odrzuconych 6 zdjec od 2008 roku, wstawilem tego wraka, czekalem co bedzie z zalozeniem, ze mi wywala, po czym chcialem wrzucic do krytyki z podlinkowanym gniotem......a traf chcial, ze jak zalapali co wpuscili to juz nie mieli wyjscia z moim:D:D:D
Gratki Grzegorz za jedynkę :).
Już od dwóch dni wiedziałem, że tam zawiśnie :).
Dzieki, dzieki, powiedz lepiej skad wiedziales:D
jurek1906
31-08-2011, 16:30
Dobre jest,kolory masz fajne :).