PDA

Zobacz pełną wersję : szukam takiego pluginu:

flashmen
19-08-2011, 09:49
http://www.maxmodels.pl/galerie/2/5/3/84253/32411.jpg
http://www.maxmodels.pl/galerie/2/5/3/84253/21156.jpg
http://www.maxmodels.pl/galerie/2/5/3/84253/40885.jpg

lub wskazowki jak uzyskac taki efekt :)

darkmajin
19-08-2011, 09:58
tekstury/zdjęcia na layerach + curves na ostatnim widać najlepiej połączone dwie foty + filtr lub suwaczki wspomnianych curvesów

credka
19-08-2011, 11:21
Łączenie warstw, crossing kolorów, zmiękczenie + poświata... i bez pluginu da radę. To tylko wskazówki, tak jak prosisz... Opisywanie krok po kroku byłoby tylko kopiowaniem już zamieszczonych treści w necie, a tego jest full...

marszull
19-08-2011, 11:41
Jak dotrze do tego watku 2pompony to na pewno zaproponuje jakies pluginy

Erie
19-08-2011, 11:54
Jak dotrze do tego watku 2pompony to na pewno zaproponuje jakies pluginy

np. ultimate stars ver. 3.12 z dodatkowym modyfikatorem koloru ;) albo geez fractals pro unlimited :D

2pompony
19-08-2011, 12:13
Dotarłem, w dodatku zauważyłem, że ostatnio się rozpleniły takie pytania - i powiedzcie, jak się nie śmiać? Z tym, że to jest raczej gorzki uśmiech.

Dawniej uświadomienie pytającemu, że nie wszystko da się załatwić ściągnięciem plugina i naciśnięciem jednego guzika, a także przekonanie go, że własną pracą, doświadczeniem i pomyślunkiem można zdziałać naprawdę wiele - sprawiało mi satysfakcję. Już mi nie sprawia.

Dawniej, jak zapewne wielu pamięta, udzielałem się nawet sporo pomagając ludziom dostrzec (dostrzec przede wszystkim, bo to podstawa) co w obrazku jest źle, a potem jak to na ogół prosto poprawić. Już mi się nie chce.

Widzę takie pytania jak to wyżej, pytające dosłownie o plugin, zdradzające chęć zrobienia wszystkiego na świecie pociśnięciem jednego guzika taniego, bo ściągniętego plugina - i wzruszam ramionami. Już nawet pusty śmiech mnie nie ogarnia.

strebor
19-08-2011, 13:02
2pompony jestem rozczarowany :( Jak zobaczyłem koto udzielił odp liczyłem na jakiś piękny wywód a tu tak na smutno.

morzon
19-08-2011, 13:14
A jest jakiś plugin do ściągania pluginów? Bo nie chce mi się szukać...

2pompony
19-08-2011, 13:17
2pompony jestem rozczarowany :( Jak zobaczyłem koto udzielił odp liczyłem na jakiś piękny wywód a tu tak na smutno.

A bo kondycja młodzieży (nie mówię o mięśniach, mówię o głowie) na ogół napawa smutkiem. Jak ci ludzie sobie kiedyś poradzą, jak nie znajdą plugina? Co oni ze sobą zrobią w życiu? Zajdzie konieczność pomyślenia czegoś samodzielnie, i jak tu, panie, bez plugina? Dupa.

Ale Strebor, nie pękaj. Jeszcze będzie kiedyś śmiesznie. :)

Amadeusz
19-08-2011, 16:33
Dawniej, jak zapewne wielu pamięta, udzielałem się nawet sporo pomagając ludziom dostrzec (dostrzec przede wszystkim, bo to podstawa) co w obrazku jest źle, a potem jak to na ogół prosto poprawić. Już mi się nie chce.

Mnie tak pomogłeś. Czasami potrzebne jest właśnie to słowo klucz (nie plugin). Tym kluczem dla mnie było słowo - blask - przy okazji dziękuję Tobie za światełko w tunelu.

PS. Szukałem kiedyś bombla i dopiero niedawno skojarzyłem, że to Ty.

2pompony
19-08-2011, 17:49
A dziękuję za pamięć... :)

Jacol
19-08-2011, 18:19
http://www.maxmodels.pl/galerie/2/5/3/84253/32411.jpg
http://www.maxmodels.pl/galerie/2/5/3/84253/21156.jpg
http://www.maxmodels.pl/galerie/2/5/3/84253/40885.jpg

lub wskazowki jak uzyskac taki efekt :)

A to jakiś plug in jest od tego ? Ja do tej pory robiłem fractale w odpowiednim do tego sofcie, renderowałem, otwierałem w PS i tworzyłem ten makaron warstwami. Chyba, że teraz robią pluginy, gdzie naciska się enter aby zrobić gotową sieczkę.

BorysR
19-08-2011, 22:00
sieczka Pro 2.0

Krzysiek B
20-08-2011, 10:03
Dajcie chłopakowi szansę.
Pod spodem wyraźnie dopisał "lub wskazowki jak uzyskac taki efekt ".
Myślę, ze nie warto tak z góry skreślać kogoś po jednym niezbyt zręcznym zapytaniu.
Nikt nie rodzi się mistrzem.

prz3mo
20-08-2011, 11:13
Ale trujecie za przeproszeniem niektórzy. Owszem, nie da się wszystkiego osiągnąć za pomocą akcji/ pluginów i nie ma to jak samodzielne rzeźbienie np. w PS, ale w sieci jest od groma darmowych całkiem sprytnych akcji, którymi można uzyskać fajne efekty jak używa się ich z głową.

Do autora pytania - przejrzyj zasoby devianart. Jest tam wiele akcji do efektów, które pokazałeś na zdjęciach.

ps. Wielu, nad których zdjęciami piejecie z zachwytu, używa akcji.

credka
20-08-2011, 12:00
ps. Wielu, nad których zdjęciami piejecie z zachwytu, używa akcji.
I niewielu z nich się do tego przyznaje... :| a potem powstają dziwne uwagi, średnio konstruktywne.

2pompony
20-08-2011, 12:03
Wielu, nad których zdjęciami piejecie z zachwytu, używa akcji.

Wielu używa też pluginów. To samo w sobie nie jest złe, bo pluginy mają pomagać, a nie przeszkadzać. Kłopot nie w pluginach, tylko w lenistwie ludzi i w mocnej wierze w to, że jednym klikiem w okeja da się załatwić wszystko, co się zobaczy na sieci. Nie rozumiesz tego?

Od lat mówię to samo - róbcie czym chcecie (w sensei jakimkolwiek programem, pluginem, akcją, czymkolwiek), ale nie wierzcie w to, że do wszystkiego jest osobny plugin, który zrobi cały efekt za was.

Czy to takie ciężkie do pojęcia?

prz3mo
20-08-2011, 12:05
I niewielu z nich się do tego przyznaje... :| a potem powstają dziwne uwagi, średnio konstruktywne.

credka, w bezpośredniej rozmowie wielu się przyznaje. Na forum publicznym czasem lepiej trzymać język za zębami :)

Wielu używa też pluginów. To samo w sobie nie jest złe, bo pluginy mają pomagać, a nie przeszkadzać. Kłopot nie w pluginach, tylko w lenistwie ludzi i w mocnej wierze w to, że jednym klikiem w okeja da się załatwić wszystko, co się zobaczy na sieci. Nie rozumiesz tego?

Od lat mówię to samo - róbcie czym chcecie (w sensei jakimkolwiek programem, pluginem, akcją, czymkolwiek), ale nie wierzcie w to, że do wszystkiego jest osobny plugin, który zrobi cały efekt za was.

Czy to takie ciężkie do pojęcia?

Przestań się chłopie tak ekscytować. Autor zapytał o plugin lub wskazówki jak takie efekty uzyskać i tyle. Po zaraz takie wycieczki i sugerowanie, że "mu się nie chce" ?
Na tym kończę, bo zdaje się, że to Ty nie rozumiesz i sam sobie dopowiadasz jakieś niepotrzebne kwestie.

2pompony
20-08-2011, 12:11
Jak widzisz ja akurat się nie ekscytuję. Mówię spokojnie, a nawet jak zauważył ktoś tutaj jest smutno.

Jeśli widzę gdziś jakąś ekscytację, to u ciebie: wpadasz i mówisz: Ale trujecie niektórzy.