lisq93
08-08-2011, 14:35
Jestem nowym zawodnikiem w dziedzinie fotografii, postanowiłem kupić sobie coś porządniejszego, jako, że pierwsza moja letnia, budowlana wypłata za mną to zacząłem się rozglądać . Wybrałem sobie D90, poszedłem jeszcze w media markt tam zapytać ziomeczka się tym zajmującego, ten powiedział mi, że to już stary aparat i lepiej wziąć D7000, cena 4 kafle samego body mnie troszkę cofła, więc poradził D3100. Trochę poszperałem w necie, poszukałem i przekonałem się do D90. Dużo ludzi ma, dużo chwali. Dla pewności chciałem się jeszcze upewnić na waszym, bądź co bądź dobrze ogarniętym, nikonowym forum.
Drugą sprawą jest to, że znalazłem w sklepie w mieście samo body D90 za bodajże 2380zł, albo body + CHYBA NIKKOR AF-S DX 18–105 mm VR ( skopiowałem z nikon.pl) za 3000 zł. Nie wiem czy lepiej wziąć samo body i do tego jakiś obiektyw za 5 stów, czy z tamtym obiektywem?
Drugą sprawą jest to, że znalazłem w sklepie w mieście samo body D90 za bodajże 2380zł, albo body + CHYBA NIKKOR AF-S DX 18–105 mm VR ( skopiowałem z nikon.pl) za 3000 zł. Nie wiem czy lepiej wziąć samo body i do tego jakiś obiektyw za 5 stów, czy z tamtym obiektywem?