Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nikon D90/D3100

Domyślnie Nikon D90/D3100

Jestem nowym zawodnikiem w dziedzinie fotografii, postanowiłem kupić sobie coś porządniejszego, jako, że pierwsza moja letnia, budowlana wypłata za mną to zacząłem się rozglądać . Wybrałem sobie D90, poszedłem jeszcze w media markt tam zapytać ziomeczka się tym zajmującego, ten powiedział mi, że to już stary aparat i lepiej wziąć D7000, cena 4 kafle samego body mnie troszkę cofła, więc poradził D3100. Trochę poszperałem w necie, poszukałem i przekonałem się do D90. Dużo ludzi ma, dużo chwali. Dla pewności chciałem się jeszcze upewnić na waszym, bądź co bądź dobrze ogarniętym, nikonowym forum.

Drugą sprawą jest to, że znalazłem w sklepie w mieście samo body D90 za bodajże 2380zł, albo body + CHYBA NIKKOR AF-S DX 18–105 mm VR ( skopiowałem z nikon.pl) za 3000 zł. Nie wiem czy lepiej wziąć samo body i do tego jakiś obiektyw za 5 stów, czy z tamtym obiektywem?

Domyślnie

lepszego zooma za 500zl nie znajdziesz (nowego). i jesli nie planujesz na razie inwestowac wiecej kasy w fotografie to bralbym wlasnie tego 18-105. razem z d90 oczywiscie
    .

Domyślnie

Na początek 18-105 w zupełności wystarczy. Kupując w komplecie zawsze zapłacisz (przynajmniej powinieneś) mniej
    Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.

Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas

Talking

Poprawka, byłem rano zaspany chyba, cena to niecałe 2800, zmienia to sytuację, sobie wezmę od razu z obiektywem.

Domyślnie

Nie wiem gdzie ustrzeliłeś D90 z 18-105 w tej cenie (jeszcze miesiąc temu 3100 chyba było) ale jeśli za tyle masz to tym bardziej warto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lisq93 Zobacz posta
    Poprawka, byłem rano zaspany chyba, cena to niecałe 2800, zmienia to sytuację, sobie wezmę od razu z obiektywem.
    Jeżeli mówisz o cenie w media markt to jest za 2800..., ale zbiektywem 18-55, a to duża róznica

Domyślnie

D90 fajny sprzęt, wiem bo mam, nie słuchaj ziomeczka "że to już stary aparat". Stary ale jary i cena dobra. N18-55 ma "mniejszy zoom" niż N18-105. Nad tym się zastanów. Obiektyw zawsze możesz dokupić/zamienić/sprzedać nowy lub używany.
    D90 T17-50/2.8 T50-135/2.8

Uprawnienia umieszczania postów