Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sarkrisoy...
...Lofoty, Norwegia
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img52.imageshack.us/img52/5226/dsc6476kpm.jpg)
pozdrawiam :)
szkoda ...
piękny teren ...
fajne światełko ...
naprawdę szkoda ...
że jeszcze długo na żywo czegoś takiego nie zobaczę :)
a co do zdjęcia to świetnie wykorzystana warunki, z przyjemnością oglądam.
Tak się tylko zastanawiam czy nie lepiej byłoby uciąć kawałek wody ale może i nie.
Pozdrawiam Mirek
%^&$*%^%$ %^&^$%^$%^ £$%^$%&%^& £$^$%^%$ %£$^$^$%& £$^$£%^ ^$%£^$%^ tak zazdroszcze......swietne zdjecie w dobrym jkadrze, kolorki ladne....o dzisus ja tez tam chce....
Pieknie, szkoda ze ja tak nie umiem :wink:
p.s zjadles "a" na koncu, Sakrisøya :wink:
%^&$*%^%$ %^&^$%^$%^ £$%^$%&%^& £$^$%^%$ %£$^$^$%& £$^$£%^ ^$%£^$%^ tak zazdroszcze......swietne zdjecie w dobrym jkadrze, kolorki ladne....o dzisus ja tez tam chce....
Grzes, napij sie meliski i planuj przyszloroczny urlop w lipcu, dom juz czeka :wink:
markes1987
03-08-2011, 13:01
dobrze rozplanowany kadr i w sumie jak zobaczyłem to zdjęcie to śmiać mi się chciało,że nawet w Norwegii w tym roku chyba Słońce częściej gości niż w Polsce ;)
dobrze rozplanowany kadr i w sumie jak zobaczyłem to zdjęcie to śmiać mi się chciało,że nawet w Norwegii w tym roku chyba Słońce częściej gości niż w Polsce ;)
pogoda była 1/1 tzn. cały dzień lało lub odwrotnie, ale robiliśmy dziennie po 400-500 km więc ciągle inne rejony Norwegii, na końcu zajechaliśmy do Amsterdamu i tam pewna holenderka twierdziła ze od kliku tygodni jest to pierwszy słoneczny dzień
O rzesz w mordę!!!
Tyle tylko powiem, bo reszta byłaby niecenzuralna ;)
krokus66
03-08-2011, 13:11
Piękne zdjęcie.
Kompozycja, kadr, swiatło, kolorki. Super.
RobertSoul
03-08-2011, 13:24
przy wyostrzaniu wyszły straszne obwódki - chodzi mi przede wszystkim o tą dużą góre skalną po lewej i nie da się tego nie zauważyć....strasznie płasko ona wyszła.... nie sądzisz? reszta się podoba ;)
przy wyostrzaniu wyszły straszne obwódki - chodzi mi przede wszystkim o tą dużą góre skalną po lewej i nie da się tego nie zauważyć....strasznie płasko ona wyszła.... nie sądzisz? reszta się podoba ;)
rzeczywiśćie umknęło mi to, poprawię i poprosze moda o podmianę fotki :)
Bartekkw
03-08-2011, 13:43
No piknie jest - brakuje mi tylko troszkę lewej strony bo ta górka tak trochę za wysoko ucięta jak dla mnie - to tak żeby pomarudzić ;)
No piknie jest - brakuje mi tylko troszkę lewej strony bo ta górka tak trochę za wysoko ucięta jak dla mnie - to tak żeby pomarudzić ;)
wiem, wiem, :) z tego miejsca gdzie stałem (most) było to pełne 14mm miałem do wyboru uciąć tę skałkę schodzaca do wody i pół domku z prawej lub wybrać przycięcie górki z lewej :)
wiem, wiem, :) z tego miejsca gdzie stałem (most) było to pełne 14mm miałem do wyboru uciąć tę skałkę schodzaca do wody i pół domku z prawej lub wybrać przycięcie górki z lewej :)
Janusz ja bym walil panorame;)
Janusz ja bym walil panorame;)
tak wiem ale ja nie lubie panoram sa zbyt odległe i za duzo szczegółów ucieka z foty, mam tez pełne kadry z ta górka zapewne jeszcze pokazę choć będzie trochę wężęj :)
tak wiem ale ja nie lubie panoram sa zbyt odległy i za duzo szczegółów ucieka z foty, mam tez pełne kadry z ta górka zapewne jeszcze pokazę choć będzie trochę wężęj :)
eeee tam, ze dwa kadry, jeden w lewo i jeden w prawo...z trzech by nie ucieklo nic;)
eeee tam, ze dwa kadry, jeden w lewo i jeden w prawo...z trzech by nie ucieklo nic;)
z takiej ilości o której piszesz moze i nie :)
Gratulejszon publikacji w Digital Camera, milo zobaczyc polski akcent. Wlasnie siedze i sobie przeglądam tą gazetke.
A co do tego zdjecia - bardziej turystycznie niz artystycznie, ale podoba sie.
Gratulejszon publikacji w Digital Camera, milo zobaczyc polski akcent. Wlasnie siedze i sobie przeglądam tą gazetke.
:)
Nikonozaur
03-08-2011, 20:26
%^&$*%^%$ %^&^$%^$%^ £$%^$%&%^& £$^$%^%$ %£$^$^$%& £$^$£%^ ^$%£^$%^ [...]
Trudno się nie zgodzić... ;)
A miałem możliwość w sierpniu zagościć przez tydzień w Bergen :-( pewnie na żywo to dopiero widoki :-) fota OK :-)
Miejsce piękne, fota dobra, lewej brak ;).
A i pięknie pogratulował Janie :):):)!
Świetne... ale tam jest pięknie.
Pięknie jest.
Woda byc musi - w końcu Lofoty ...
mirekvampirek
04-08-2011, 00:02
jasno tu, ale dobrze, bardzo dobrze to wyglada
...
Tu się podpiszę, kraina magiczna, ale obiektywnie patrząc na światło, klimat to jak Lockter napisał.
Bartku zebyś nie musiał marudzić :):):) znalazłem lepszy ? kadr
1a
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/692/dsc6477kmcg.jpg/)
Moim zdaniem kadr jest teraz dużo lepszy :).
Jednak co cała góra, to cała ;), ale prawa tym razem troszkę pocięta została ;).
Ale teraz ja pomarudzę ;). Jakby tak skleić te dwa kaderki w jedno?
Efekt jest całkiem sympatyczny :).
Moim zdaniem kadr jest teraz dużo lepszy :).
Jednak co cała góra, to cała ;), ale prawa tym razem troszkę pocięta została ;).
Ale teraz ja pomarudzę ;). Jakby tak skleić te dwa kaderki w jedno?
Efekt jest całkiem sympatyczny :).
niestety statywu na moście nie da się ustawić dlatego mz. pierwsza wersja jest dobra bo jak ktoś napisał fotki i tak są raczej typu widokówka, nie da się w niektórych miejscach w Norwegii zrobić całkowicie satysfakcjonujących autora zdjęć :) po pierwsze bardzo często jest się na miejscówce nie o tej porze dnia ( a czas goni bo z Gdańska na Lofoty to jak pokazał licznik 3800 km) po drugie często przeważnie niskie słońce (chodzi o kąt padania światła ) chowa się za szczyty i dół jest po prostu nieoświetlony, no i pogoda raz jest raz jej nie ma :)
borregaard
04-08-2011, 09:01
Super i jedno i drugie.Zazdroszczę wycieczki...:)
oba suuper, ale wersja 2 bardziej mi pasuje,
ciął bym jednak z prawej te domy:(
niestety statywu na moście nie da się ustawić dlatego mz. pierwsza wersja jest dobra bo jak ktoś napisał fotki i tak są raczej typu widokówka, nie da się w niektórych miejscach w Norwegii zrobić całkowicie satysfakcjonujących autora zdjęć :) po pierwsze bardzo często jest się na miejscówce nie o tej porze dnia ( a czas goni bo z Gdańska na Lofoty to jak pokazał licznik 3800 km) po drugie często przeważnie niskie słońce (chodzi o kąt padania światła ) chowa się za szczyty i dół jest po prostu nieoświetlony, no i pogoda raz jest raz jej nie ma :)
Janie, takich oczywistości mi akurat nie musisz tłumaczyć ;).
Wiesz doskonale, że miałem nie tak dawno to szczęście oglądać tą piękną krainę na żywo.
A czy to bardziej zdjęcie widokówka (bardzo nie lubię tego określenia) lub mniej, myślę, że najważniejszym jest, że bardzo sympatyczna w odbiorze i na pewno moc pięknych wspomnień i emocji dla Autora posiada ;).
wojtek6308
04-08-2011, 09:30
Obie bardzo ładne, a kolorki malinka :-) .
kapitalnie! z przyjemnością ogląda się takie prace :)
Też tak uważam i też zazdroszczę:smile:
wasilewk
04-08-2011, 19:50
Za Andrzejem: pięknie !
Pzdr.
krokus66
04-08-2011, 20:11
Podpisuję się.
...pięknie Januszu ze wskazaniem na dwójkę;-) świetnie w kadrze.
Damiankck
05-08-2011, 19:33
smacznie to wygląda :)
2 lepsza
gratulacje
National Geographic już zamówił? :-)
1a jak dla mnie bardzo ładne - dokładnie w takim układzie - midzio widoczek :)
Bardzo ciekawa wersja, skały na pierwszym planie ładnie wyeksponowane, chyba dzięki odpływowi.
Kadr z wieloma elementami ale jakże pięknie skomponowanymi przez autora :-)