Zobacz pełną wersję : sklepy w Warszawie
witam.
Mam niespodziewaną okazje pobyc w Warszawie 1 dzień. Czy możecie coś polecić z tanimi obiektywami osprzętem i innymi zabawkami do obejrzenia? Atutem będzie również duży wybór. Przepraszam że tak ogólnikowo, ale nie miałem jak się przygotować do wyjazdu, bo miałem nocować w Olsztynie. Dzięki za propozycje wszelakie dla Warszawy i okolic.
www.interfoto.eu, www.fotoit.pl
Polecam dokładnie te same sklepy, co kolega mycza. Kupuję tylko tam, jest dobra cena, większość towaru dostępna, a i obsługa przyjemna.
Co do interfoto nie mam zdania, nic nie kupowałem. W fotoicie nie kupuję właśnie z powodu obsługi, która mi nie odpowiada, niedopowiedzeń w kwestii ew. gwarancji (NP, niemiecka/brytyjska, czy sklepowa). Kupuję w e-oko. Tak czy inaczej warto sprawdzić na stronach www co mają i oglądać konkretne egzemplarze. Czasem coś mają jeszcze w BT foto
Do FotoIT zawsze miałem nie po drodze - ostatnio obkupowałem się w Rimexie w Wesołej, ABFoto w Złotych Tarasach i BTFoto - do żadnego z nich nie mam uwag. Z akcesoriów zaś bardzo mocno polecam sprzedawcę Lowepro / Manfrotto / Tokina na Opieńskiego w Ursusie (torbyfoto.pl)
W interfoto jest bardzo duży komis, da się targować.
dzięki serdeczne za wszystkie opinie. Właśnie tego potrzebowałem. Pozdrawiam
A jesli potrzebujesz różnego rodzaju akcesoria, to polecam 2 sklepy:
http://e-trade.com.pl/sklep/ - przy Dw. Wileńskim (Praga Płn),
http://eltec.pl/ - przy Pl. Natrutowicza (Ochota).
Kupowałem tam różne drobne akcesoria (bez problemu również wymiana uszkodzonego wężyka na gwarancji). Tylko tam nie mają obiektywów.
rademenez
03-08-2011, 13:41
BTfoto jest dosyć dobrze zaopatrzony - ok. 1,5 miesiąca temu szukałem na gwałt N85 1,8 i u nich ( jako jednych z nielicznych ) znalazłem ze 3 szt. do wyboru od ręki. Sprzedawca, jak się później okazało użytkownik Nikona, potraktował klienta lepiej niż normalnie, więc mogę go polecić. Poza tym mają też komis i serwis na miejscu.
jeśli chciałbyś jakąś sigmę, to tylko sigma procentrum............. wszystkie szkła jakie mają do podpięcia............. duuuży wybór ;-)................ targowaś też się da
ja fotoit omijam z daleka, ze względu na opisane problemy z gwarancją. Kiedyś miałem też problem z uzyskaniem od nich instrukcji obsługi!!!
ja fotoit omijam z daleka, ze względu na opisane problemy z gwarancją. Kiedyś miałem też problem z uzyskaniem od nich instrukcji obsługi!!!
Ja kiedyś u nich kupowałem kompakt, dostałem niemiecką gwarancję i ksero instrukcji.
ooo widzicie. Całkiem fajny watęk powstał. Teraz jeszcze kilka razy jak będę w Warszawie, to będę mógł sobie kilka niezbędnych drobiazgów zakupić. Dzięki wam serdeczne za wszystkie wypowiedzi. Jak macie coś jeszcze to piszcie, zostanie dla potomnych.
ekonet - dzięki za moderację, ale z telefonu nie zawsze pamiętam, że to nie sms do kolegi... Moja wina. Przepraszam
rademenez
08-08-2011, 14:31
Słowo przestrogi dla przyjezdnych. Gdyby ktoś wpadł na genialny pomysł odwiedzić giełdę w Stodole w niedziele to szczerze odradzam - szkoda kasy na bilet PKP lub paliwo. (No chyba, że ktoś będzie w stolicy i zajrzy przy okazji)
Byłem tydzień temu i to co tam zobaczyłem trochę mnie zszokowało. Takiej pustki jeszcze nie widziałem - sprzedających mało, ale kupujących jeszcze mniej. Chciałem obejrzeć/przymierzyć na żywo jakąś torbę na sprzęt foto i pomyślałem, że najlepiej pojechać na giełdę bo tylko tam jest duży wybór w jednym miejscu. (Ostatni raz byłem w Stodole ze 2-3 lata temu) Okazało się, że wyboru prawie nie ma wcale.
Pomyślałem, że okres wakacyjny jest przyczyną, ale zagadnięci sprzedawcy potwierdzili, że tak jest od dłuższego czasu. Giełda po prostu się kończy. Są pewnie tacy, którzy wiedzieli o tym od dawna, ja dowiedziałem się teraz.