Zobacz pełną wersję : Za dużo PS-a
Zbyt piękna, by reklamować :D
http://www.tvn24.pl/-1,1712093,0,1,reklama-lancome-zakazana--bo-julia-zbyt-gladka,wiadomosc.html
(jak było, to usuńcie)
Rafał_Sz
28-07-2011, 14:40
Bo nie wolno kłamać. :D
I prawidłowo.
Równie dobrze można by było dać jakiemuś małolatowi kilka dolców żeby na kompie jakąś laskę namalował. Taniej by wyszło a efekt końcowy ten sam.
Powinni do takich reklam dopisywać coś w rodzaju " efekt zastosowania produktu identyczny z realnością zdjęcia".
Boryszuk
28-07-2011, 15:07
To zaczyna już powoli dochodzić do granic absurdu.
Niedługo na batonikach zaczną drukować biały prostokącik z informacją: "Minister zdrowia ostrzega, jeśli zeżresz takie 4 naraz to będziesz miał/a grubą dupę".
Ja rozumiem, że społeczeństwo jest coraz głupsze ale bronienie go przed samym sobą przez banowanie reklam to, moim zdaniem, przesada.
Rafał_Sz
28-07-2011, 15:14
Niedługo na batonikach zaczną drukować biały prostokącik z informacją: "Minister zdrowia ostrzega, jeśli zeżresz takie 4 naraz to będziesz miał/a grubą dupę".
Ja rozumiem, że społeczeństwo jest coraz głupsze ale bronienie go przed samym sobą przez banowanie reklam to, moim zdaniem, przesada.
W USA powinni pisać na batonikach "masz już dupę jak garaż, po co ci większa?".
W Anglii rozwala mnie sprzedaż chipsów w małych paczkach. Niby dobrze, bo się tyle nie żre. Ale, że ta małe paczki sprzedawane są przeważnie w opakowaniach zbiorczych to juz mało kogo obchodzi.
:D
Rozumiem, że ustawodawcy pójdą za ciosem. Zakaz używania sztucznego oświetlenia, blend, softboxów a beauty dish'e w ogóle należy zdelegalizować. W ogóle ta Julia to trochę zbyt ładna do reklam, no a tak wyglądać w tym wieku to już praktycznie zbrodnia. Jak przytyje i wyhoduje jakieś pryszcze to może, może.
Jak przytyje i wyhoduje jakieś pryszcze to może, może.
To czekamy na menopauze - jak Juli hormony zaszaleją :D
Pomyśl także o dzieciach i reklamach dla nich. Dzieci, szczególnie te najmłodsze, treści pokazywane w reklamach biorą za szczerą prawdę. Kiedyś w którymś z państw zachodnich był wypadek gdzie dzieciaki bawiły sie bodajże w batmana skacząc z wysokości. Już pierwsze się zabiło. Reszta dopiero jak zobaczyła co się stało nie skakała. Policja jak robiła wywiad z pozostałymi malcami usłyszała, że oglądały reklamę wdzianek batmana, namówiły rodziców na ich kupno i myślały że skoro mają batmanowskie pelerynki to będą latać tak jak w reklamie. Moim zdaniem taki urząd powinien istnieć przynajmniej w odniesieniu do reklam skierowanych do najmodszych.
Hola Hola...przecież BATMAN nie potrafi latać...;-P tez miałem kostium ale bez grapple gun nie odważył bym sie wyjść na dach...;-) Pozdro
Swieta racja, to tylko reklama, chcesz to ogladaj, nie chcesz to nie!
W Anglii rozwala mnie sprzedaż chipsów w małych paczkach. Niby dobrze, bo się tyle nie żre. Ale, że ta małe paczki sprzedawane są przeważnie w opakowaniach zbiorczych to juz mało kogo obchodzi.
W zbiorczych? Jestes pewien? Moze w marketach,a le w cala reszta sklepow sprzedaje male paczki.....juz bez przesady z pieknoscia i zerowa otyloscia w kraju....
Dzis rano przed praca ogladalem TVN24 a tam w przeciagu 30 minut cztery razy przerwa na reklame a w niej leki na sraczke, wybielacze i domestosy.....cztery razy ten sam syf.....dzisus jak sie ciesze, ze nie mam polskiej telewizji i takie rzeczy ogladam tylko okazjonalnie.
Faktycznie pojechali z ta Robertsowa, ale czy to pierwszy raz. Nie rozumiem banowania reklam, zwlaszcza takich ktore nie zniesmaczaja jak reklamy srodkow na sraczke czy inne w tym stylu.....
Wole te J. Roberts podjechana PSem niz ogladac taka Sonie Bochosiewicz z twarza kaczki czy chocby Edyte Gorniak gdzie obie do niedawna byly naprawde pieknymi kobietami......
Rafał_Sz
29-07-2011, 10:18
W zbiorczych? Jestes pewien? Moze w marketach,a le w cala reszta sklepow sprzedaje male paczki.....juz bez przesady z pieknoscia i zerowa otyloscia w kraju....
Jeśli chodzi o markety to jestem tego pewien. A to, że "dizajn" Polaków zmienia się na niekorzyść to inna sprawa i nigdy nie było perfekcyjnie. Wystarczy wziąć mnie pod uwagę. :D
Obywatelem Polski jestem od urodzenia, jednak Polakiem coraz mniej... ;)
Boryszuk
29-07-2011, 13:34
Chipsy nie sa pakowane w male paczki po to zeby mniej zjesc tylko po to zeby sie zmiescily do lunchboxa. I sa pakowane w zbiorcze opakowania, po 5, 10 czy nawet 30 malych paczek.
Rafał_Sz
29-07-2011, 13:41
Chipsy nie sa pakowane w male paczki po to zeby mniej zjesc tylko po to zeby sie zmiescily do lunchboxa. I sa pakowane w zbiorcze opakowania, po 5, 10 czy nawet 30 malych paczek.
Aha. :)
OT na maxa, ale wracajac do tych chipsow......to w Polsce kiedys tez byly takie male pafczki.....teraz juz nie ma?
2pompony
29-07-2011, 21:07
Lunchboxy podrosły. :)