PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D90 - jaka torba????

igorrro
23-07-2011, 01:41
Z racji tego ze zakupilem pozadny aparat poszukuje pozadnej torby
jak narazie tylko body z kitem 18 - 105 mm

Naczytalem sie wiele ale dalej nie wiem jaki model wybrac?
LowePro Nova 160,
LowePro Nova 170,
czy moze model 180.

Pomozcie
pozdrawiam

rafulec
23-07-2011, 12:27
a może kata ? albo tamrac ?
idź do sklepu i przymierz

p.s. pożądna torba to torba której pożądasz :P???

kazwita
23-07-2011, 13:08
Witam.

We wspomnianej LowePro Nova 170AW przenoszę zestaw D90, 18-105, SB900 + dodatki. Wszystko się spokojnie mieści, tylko oryginalny pokrowiec z lampy nie wchodzi. Podoba mi się to, że oprócz zamknięcia zatrzaskowego pokrywy ma jeszcze pod spodem zamek błyskawiczny mocujący klapę na głównej komorze. Oczywiście przednia kieszeń ma swój suwak. W środku sporo zamykanych rzepy lub suwaki kieszonek.

W skrócie:
- komora główna i dwie przegródki na rzepy, w pokrywie kieszeń na suwak i dwie kieszonki na rzepy (np. na karty pamięci),
- kieszeń przednia z trzema niezapinanymi kieszonkami,
- klapa zamyka kieszeń główną (tu dodatkowo jest suwak) i kieszeń przednią (oczywiście z własnym suwakiem),
- zapinana na suwak kieszeń zewnętrzna na klapie,
- zapinana na suwak duża płaska kieszeń zewnętrzna zajmująca całą tylną ściankę torby,
- dwie niezapinane elastyczne kieszenie boczne,
- wygodny uchwyt, tu podoba mi się antypoślizgowy materiał wykończenia,
- dosyć długi pasek z szerokim naramiennikiem, niestety na karabińczykach z tworzywa sztucznego.

Polecam.

Pozdrawiam.

rmd
23-07-2011, 14:28
A może plecak? Polecam coś z serii Lowepro SlingShot. Posiadam model 202,super wygoda,szybki dostęp do body,masa miejsca,kieszonek,pokrowiec przeciw deszczowy.

igorrro
23-07-2011, 14:41
czytam i czytam a czym sie rozni seria Rezo od Nowej? Bylem na orginalnej stronie lowepro i wg specyfikacji do nikona d90 pasuje Rezo 160 badz Nowa 170 AW. tylko teraz pyt ktora lepsza???? Rafulec bylem w sklepie mierzylem i co razem ze sprzedawca i wcisnal mi rezo 140 AW jednak ona jest za mala - dzisiaj ide zrobic wymiane, tylko ktora??? pomozcie uzytkownicy

igorrro
23-07-2011, 20:41
zakupilem wlasnie LowePro 170 Nova jest ok, Rezo 160 - ktora tez pasuje do d90 wg polskiej strony lowepro, moze ma w srodku lepszy - milszy material, ale za to gorna klapa w 170 Nova jest bardziej praktyczniejsza - takie info dla przyszlych borykajacych sie z doborem odp torby
pozdrawiam i dziekuje wszytskim za cenne rady