PDA

Zobacz pełną wersję : Facebook

OberD
22-07-2011, 00:21
W ostatnich dniach podczas logowania do konta na FB uporczywie pokazuje się komunikat:

Ze względów bezpieczeństwa Twoje konto jest tymczasowo niedostępne.
Niestety wydaje się, że Twój komputer jest zainfekowany przez wirusa.
Nie martw się. Zaraz pomożemy Ci znaleźć i usunąć zainfekowane pliki.

potem pokazuje się podstrona z której można pobrać jakiś program McAfee Scan and Repair pobieram, uruchamiam i nic się nie dzieje. Szukałem w google i nic.

Jestem bezradny. Pomóżcie !!!!!!

ekonet
22-07-2011, 00:57
Zaraza, panie...

OberD
22-07-2011, 01:02
domyślam się, ale żeby takiego informatyka jak ja trafiło.. heh

a tak poważnie to jestem bezradny. szukałem na różnych forach i leżę, a co ciekawe logując się z różnych kompów zawsze otrzymuję ten sam komunikat. To jest niemożliwe żeby wszystkie komputery były zainfekowane. To jest jakiś problem z kontem FB. heh

ekonet
22-07-2011, 01:10
W necie piszą, że być może przechwycono Twoje konto.
A szukałeś zarazy w komputerze?

OberD
22-07-2011, 01:19
nortonem stacjonarnym. spybotem, ccleanerem. Ale nawet logując się z czyściutkiego lapka z którego korzystam tylko do spraw ważnych pojawia się ten sam komunikat... zgłupiałem dlatego tu piszę..

galka
22-07-2011, 07:29
A ja mam spokój bo nie używam fbruka:)

Sapphiron
22-07-2011, 08:08
A ja mam spokój bo nie używam fbruka:)

To skoro masz spokój to po co sie odzywasz i piszesz niepotrzebny komentarz nie pomagając zupełnie autorowi wątku?

no skaranie boskie z tymi trollami... wszędzie wlizą...

A do autora:
Próbowałeś odzyskiwania haseł itp itd, bo może na prawdę zostało przechwycone w jakiś sposób...

OberD
22-07-2011, 08:18
w przypadku przechwycenia konta i zmiany hasła przez kogoś podejrzewam, że podczas próby logowania otrzymywałbym monit o wpisywaniu błędnego.
Nie mam takowego monitu. Wyświetla się natomiast sekwencja informacji jak opisałem w pierwszym poście.

Photoartbox
22-07-2011, 08:56
Moze zabrzmi to smiesznie, ale spotkalem sie juz z czyms takim, nie dotyczylo to FB ale innego miejsca w necie w ktorym trzeba bylo sie logowac. Zawsze po w pisaniu loginu naciskalem mechanicznie na Enter i za kazdym razem, nic. Raz kliknalem mysza na button "zaloguj" i poszlo. Nie potrafie tgo wytlumaczyc, ale moze sprawdz u siebie:)

titus1
22-07-2011, 09:15
A od kogo masz internet? Jeśli masz dynamiczne IP, zrestartuj modem/router. Serwer dostawcy przydzieli nowe IP.
Skoro logujesz się z czystej maszyny i masz to samo, to być może serwery FB zapamiętały twoje IP kiedy twój drugi komputer "śmiecił".
Instalowanie antywirusa na zarażonej maszynie czasem powoduje, że program nie znajdzie zarazy. Spróbuj zaciągnąć od Kasperskiego najnowszy obraz płytki ratunkowej, odpal z niej komputer i sprawdzaj go niezależnie od windowsa.

OberD
22-07-2011, 14:28
Mam stałe IP. Problem raczej nie będzie jednak związany z IP ponieważ próbowałem się logować z różnych lokalizacji i urządzeń (z pracy np...)
Antywirus był instalowany na "świeżym" systemie dużo wcześniej przed wystąpieniem opisywanego problemu.
ręce opadają...

marszull
22-07-2011, 14:31
napisz do FB

OberD
22-07-2011, 14:34
Tak postąpię.
Miałem nadzieję że to jakiś banalnie prosty do usunięcia problem ale po kilku wieczorach googlowania i poszukiwania wymiękam....

pit.
22-07-2011, 14:34
A ja mam jeszcze takie pytanie - czy jesteś pewny że logujesz się na FB ? Logujesz się wprost z przeglądarki klepiąc z rączki www.facebook.com czy też korzystasz z linka maila ? Różne rzeczy dziś potrafią. I czy problem występuje pod każdą przeglądarką ? Spróbuj także przez proxy.

stachu321
22-07-2011, 15:27
Sprawdź inaczej. Spróbuj zalogować się do FB z innego komputera. Wtedy się okaże, czy Twój profil jest walnięty, czy komputer. Jak się zalogujesz - to znaczy, że komputer. Jak się z innego kompa nie zalogujesz - znaczy FB leży.

wasilewk
22-07-2011, 15:52
...potem pokazuje się podstrona z której można pobrać jakiś program McAfee Scan and Repair pobieram, uruchamiam i nic się nie dzieje. Szukałem w google i nic.

Ja miałem tak samo, ale że mam McAfee na kompie to olałem ten ich Repair i mnie wpuściło.
Teraz już jest ok. za każdym razem.

Pzdr.

pikpok
22-07-2011, 16:18
wysunę hipoteze że pewnie kliknąłeś w jakieś gó...no co do wszystkich znajomych spam wysyła i dlatego twoje konto zostało tymczasowo zablokowane .

qualin
22-07-2011, 16:52
Sprawdź inaczej. Spróbuj zalogować się do FB z innego komputera. Wtedy się okaże, czy Twój profil jest walnięty, czy komputer. Jak się zalogujesz - to znaczy, że komputer. Jak się z innego kompa nie zalogujesz - znaczy FB leży.

Odkrycie dnia, nie ma to jak czytac watek w calosci i dopiero wtedy na niego odpowiadac :)

Rowniez wydaje mi sie, ze musiales kliknac na jakis glupi link na fb u znajomego, przez co Twoje konto zaczelo siac spamem po kontach znajomych i za to dostales bana.

Władca Pixeli
24-07-2011, 03:50
W ostatnich dniach podczas logowania do konta na FB uporczywie pokazuje się komunikat:

Ze względów bezpieczeństwa Twoje konto jest tymczasowo niedostępne.
Niestety wydaje się, że Twój komputer jest zainfekowany przez wirusa.
Nie martw się. Zaraz pomożemy Ci znaleźć i usunąć zainfekowane pliki.

potem pokazuje się podstrona z której można pobrać jakiś program McAfee Scan and Repair pobieram, uruchamiam i nic się nie dzieje. Szukałem w google i nic.

Czy możesz zrobić PrintScreen z ekranu z tym napisem (najlepiej całego ekranu tak aby było widać ikonki w prawym dolnym rogu koło zegara).

OberD
25-07-2011, 22:22
@Władca Pixeli
doszedłem już że problem raczej nie leży po stronie mojego kompa. Najprawdopodobniej FB zablokował moje konto bo uznał za spamującego (na krótko przed zablokowaniem konta przez chat wysłałem kilka linków min. do filmików z CAFE/humor naszego forum :) )
Zgłosiłem już problem do FB i czekam na odpowiedź... Napiszę czy i jak udało się rozwiązać ten problem.

jasiu102
25-07-2011, 22:36
Kasia Tusk też straciła konto :) http://www.tvn24.pl/-1,1711846,0,1,kasia-tusk-stracila-20-tysiecy,wiadomosc.html
Może to jakiś poważniejszy atak na FB.

prz3mo
25-07-2011, 22:45
Kasia Tusk też straciła konto :) http://www.tvn24.pl/-1,1711846,0,1,kasia-tusk-stracila-20-tysiecy,wiadomosc.html
Może to jakiś poważniejszy atak na FB.

Świat schodzi na psy, skoro piszą już o tym, że ktoś tam (bo niby kim jest Kasia Tusk) stracił konto na portalu społecznym.... tragedia...

burz
25-07-2011, 23:58
no tragedia normalnie, biedna dziewczyna już się z tego nie podniesie.

jaś
26-07-2011, 14:07
toż to strata tożsamości i 20000 przyjaciół cios normalnie

OberD
13-08-2011, 22:26
Witam Wróciłem po dwutygodniowym urlopie. Z FB żadnej odpowiedzi, konto nadal nie działa. Całe szczęście że nie miałem 20 000 znajomych.... Będę wysyłał maile do obsługi FB codziennie od dzisiaj bezustannie, obiecuję., (czapka gruszek dla tego co poda odpowiedniego @) pozdrawiam