Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Facebook

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie Facebook

W ostatnich dniach podczas logowania do konta na FB uporczywie pokazuje się komunikat:

Ze względów bezpieczeństwa Twoje konto jest tymczasowo niedostępne.
    Niestety wydaje się, że Twój komputer jest zainfekowany przez wirusa.
    Nie martw się. Zaraz pomożemy Ci znaleźć i usunąć zainfekowane pliki.

potem pokazuje się podstrona z której można pobrać jakiś program McAfee Scan and Repair pobieram, uruchamiam i nic się nie dzieje. Szukałem w google i nic.

Jestem bezradny. Pomóżcie !!!!!!

Domyślnie

Zaraza, panie...
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

domyślam się, ale żeby takiego informatyka jak ja trafiło.. heh

a tak poważnie to jestem bezradny. szukałem na różnych forach i leżę, a co ciekawe logując się z różnych kompów zawsze otrzymuję ten sam komunikat. To jest niemożliwe żeby wszystkie komputery były zainfekowane. To jest jakiś problem z kontem FB. heh
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-07-2011 o 01:03 Powód: pis. ("nie możliwe")

Domyślnie

W necie piszą, że być może przechwycono Twoje konto.
    A szukałeś zarazy w komputerze?
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

nortonem stacjonarnym. spybotem, ccleanerem. Ale nawet logując się z czyściutkiego lapka z którego korzystam tylko do spraw ważnych pojawia się ten sam komunikat... zgłupiałem dlatego tu piszę..

Oszczędny w słowach Awatar galka
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

A ja mam spokój bo nie używam fbruka
    D90/N18-105 VR/N70-300 VR/N50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galka Zobacz posta
    A ja mam spokój bo nie używam fbruka
    To skoro masz spokój to po co sie odzywasz i piszesz niepotrzebny komentarz nie pomagając zupełnie autorowi wątku?

no skaranie boskie z tymi trollami... wszędzie wlizą...

A do autora:
    Próbowałeś odzyskiwania haseł itp itd, bo może na prawdę zostało przechwycone w jakiś sposób...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

w przypadku przechwycenia konta i zmiany hasła przez kogoś podejrzewam, że podczas próby logowania otrzymywałbym monit o wpisywaniu błędnego.
    Nie mam takowego monitu. Wyświetla się natomiast sekwencja informacji jak opisałem w pierwszym poście.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Moze zabrzmi to smiesznie, ale spotkalem sie juz z czyms takim, nie dotyczylo to FB ale innego miejsca w necie w ktorym trzeba bylo sie logowac. Zawsze po w pisaniu loginu naciskalem mechanicznie na Enter i za kazdym razem, nic. Raz kliknalem mysza na button "zaloguj" i poszlo. Nie potrafie tgo wytlumaczyc, ale moze sprawdz u siebie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

A od kogo masz internet? Jeśli masz dynamiczne IP, zrestartuj modem/router. Serwer dostawcy przydzieli nowe IP.
    Skoro logujesz się z czystej maszyny i masz to samo, to być może serwery FB zapamiętały twoje IP kiedy twój drugi komputer "śmiecił".
    Instalowanie antywirusa na zarażonej maszynie czasem powoduje, że program nie znajdzie zarazy. Spróbuj zaciągnąć od Kasperskiego najnowszy obraz płytki ratunkowej, odpal z niej komputer i sprawdzaj go niezależnie od windowsa.
    Ostatnio edytowane przez titus1 ; 22-07-2011 o 09:17

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów